Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wojtekd napisał:

Platforma Obywatelska to nie partia polityczna .To zorganizowana grupa przestępcza !

Wyborcy Platformy Obywatelskiej  zszokowani słowami Neümanna raczej nie będą. Pewnie się nawet ucieszą że ważny szef z Warszawy podziela ich system wartości a przy tym gada zrozumiałym dla nich językiem.

EGB676-XUAEWS65.jpg
Edytowane przez 101010
  • Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Koalicja pozbierana z wszelakiej maści partii, istnieje tylko do dnia wyborów, potem każdy idzie w swoją stronę. i pocałuj mnie w d*pę wyborco, tak było już nie raz. Dlatego tylko PiS, może zagwarantować stabilne rządy w kraju. O tym że wszelkie koalicje nie mają jakiegokolwiek  realnego programu do zrealizowania, nawet nie wspominam.

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Yyyyy to już od teraz będzie tylko jedna forma komunikowania się ze społeczeństwem czyli podsłuchy i nagrywanie pod stołem?🤣 No to bardzo ciekawie szykuje się następna kampania. 😂 
A tak poza wyzywaniem się. To jakoś bez echa przeszedł wyrok sądu w sprawie kredytów frankowych. Nie widać wiwatujących tłumów. Czyżby trybunały nie trafiły w gusta? 
Jakby co to proponuję parę zapytań wysłać do Pana Premiera. Bo chyba paluszki umoczone w tym ma również.

Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Radził bym zmienić lekarza🧐

Jak już o lekarzu wspominasz to.... cudowny pomysł Kukiza ...  zapewne dostrzegł w sejmie szczególnej troski delikwentów 😎

W weryfikacji kandydatów na posłów brał udział psychiatra, co dotąd było niespotykane w świecie polskiej polityki. To krewny muzyka Paweł Kukiz-Szczuciński, biegły sądu i prokuratury, który jako specjalista psychiatrii..

https://polskatimes.pl/kukiz15-uruchamia-think-tank-strategia-mlodego-pokolenia-marek-kulakowski-szefem-projektu/ar/6242536

...Najnowszym projektem, któremu patronuje Kukiz'15, jest Strategia Młodego Pokolenia - think tank, który ma jednak funkcjonować na innych zasadach niż te działające przy partiach politycznych. Innowacyjność ma polegać m.in. na sposobie finansowania. Projekt powstał na bazie Fundacji Progresywnej, która istnieje od kwietnia ubiegłego roku, a zajmuje się nowymi technologiami, edukacją ekonomiczną i nowymi trendami w sztuce..Wszystkie rozwiązania, które opracują młodzi eksperci think tanku mają służyć Polsce. Według zapewnień każdy będzie mógł dyskutować o efektach pracy specjalistów i ich ewentualnej modyfikacji. 

Opublikowano

Jak chcesz poznać prawdziwe oblicze człowieka to tylko podsłuch wówczas mówi to co faktycznie myśli chyba że wie że jest podsłuchiwany  i część tych podsłuchanych powinna już rozstać się z  polityką i zakopać się głęboko w ziemi aby nie przynosić rodzinie wstydu nie mówiąc o partii

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ywa to jest z roku 2015 czyli projekt sie nie powiódł , finansowanie parti z budżetu jest o tyle dobre że musi być przejrzystość  w wydatkowanie , inne formy dobrowolne to wiadomo i nie bedę przytaczał przykładu .

43 minuty temu, mirro napisał:

A tak poza wyzywaniem się. To jakoś bez echa przeszedł wyrok sądu w sprawie kredytów frankowych. Nie widać wiwatujących tłumów. Czyżby trybunały nie trafiły w gusta? 

jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach i trzeba by doczytać co można podważyć bo  raczej nie to że się wzieło kredyt we frankach , chyba kilka osób wygrało proces i tak ale były i przegrane wiec nie kazdemu bedzie  sie należało ........ wyliczenie kredytu lub sumy rat na nowo .        morawiecki maczał paluchy napewno , tylko to też jest uproszczenie , pytanie czy on podejmował  decyzje o udzielaniu przez bank w którym miał rózne funkcje    tego  typu kredytów  i co jest złego w trych kredytach  po za przymusem przewalutowania w banku kasy ?  jak by frank miał  wycene do złotego do 3 zł to nikt by nie marudził .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
34 minuty temu, jarecki napisał:

Ywa to jest z roku 2015 czyli projekt sie nie powiódł , finansowanie parti z budżetu jest o tyle dobre że musi być przejrzystość  w wydatkowanie , inne formy dobrowolne to wiadomo i nie bedę przytaczał przykładu .

jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach i trzeba by doczytać co można podważyć bo  raczej nie to że się wzieło kredyt we frankach , chyba kilka osób wygrało proces i tak ale były i przegrane wiec nie kazdemu bedzie  sie należało ........ wyliczenie kredytu lub sumy rat na nowo .        morawiecki maczał paluchy napewno , tylko to też jest uproszczenie , pytanie czy on podejmował  decyzje o udzielaniu przez bank w którym miał rózne funkcje    tego  typu kredytów  i co jest złego w trych kredytach  po za przymusem przewalutowania w banku kasy ?  jak by frank miał  wycene do złotego do 3 zł to nikt by nie marudził .

a jak ja kuźwa spłacam w złotówkach to kto mi pomoże? jak nie mieli zdolności w złotówkach to nagle we frankach stać ich było na wszystko. Jak płacili mniejsze raty jak ludzie w złotówkach to jakoś siedzieli cicho. 

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, thor1984 napisał:

a jak ja kuźwa spłacam w złotówkach to kto mi pomoże? jak nie mieli zdolności w złotówkach to nagle we frankach stać ich było na wszystko. Jak płacili mniejsze raty jak ludzie w złotówkach to jakoś siedzieli cicho. 

co Ty pieprzysz , tak samo mieli zdolność w złotówkach jak we frankach. celowo im odmawiano w złotówkach.

banki nie są instytucjami charytatywnymi dobrze gościa prześwietlą zanim mu dadzą jakąkolwiek pożyczkę

Opublikowano (edytowane)

Jak starałem sie o kredyt żaden bank nie proponował mi w innej walucie🤔 

Musiał być  jakiś haczyk, i dobrze było jal był  niski kurs to było gitara, jak kurs wzrósł to płacz.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał:

co Ty pieprzysz , tak samo mieli zdolność w złotówkach jak we frankach. celowo im odmawiano w złotówkach.

banki nie są instytucjami charytatywnymi dobrze gościa prześwietlą zanim mu dadzą jakąkolwiek pożyczkę

trzeba by się Mateusza zapytać czy tak było jak mówisz bo zdaje się był prezesem jednego z banków udzielających takich kredytów. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

A normalne jest wkółko wyciąganie sprzed dekady brudów  i bazowanie na tym w kampanii...ludzie debilami są.... Widzę u nich jedynie  chęć zemsty ( za Smoleńsk), odwetu byle utrzymać się... Cokolwiek dobrego by zrobili nie widzę w tym szczerych intencji ....... po przejściach nie pełni się słuby...

Lekarska weryfikacja  na urzędy  najwyższe w państwie powinna mieć miejsce ... , 2 kadencje w sejmie i koniec.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
22 minuty temu, thor1984 napisał:

trzeba by się Mateusza zapytać czy tak było jak mówisz bo zdaje się był prezesem jednego z banków udzielających takich kredytów. 

przecież po te kredyty nie chodziły pary z dwiema minimalnymi pensjami i z dwójką dzieci

Opublikowano (edytowane)

Wiedzieli na co się piszą. Nikt siłą za rękę to banku nie ciągnął. Tak samo jak Amber Gold, nikt nie kazał tam inwestować, ale że naród głupi poleciał. Osobiście wyznaję zasadę kredyty i inwestycje tylko w walucie w której zarabiam. Wg mnie wgl nie powinno się pomagać frankowiczom. Taki kredyt to jak kupowanie waluty na przetrzymanie albo inwestowanie na giełdzie, może się udać i się zarobi, a może się nie udać. Dlaczego cały naród ma pomagać ludziom, którzy byli i są po prostu debilami. Bo był lepszy procent i lepesze warunki kredytu, przecież tam musiał być jakiś haczyk, banki nie są instytucją charytatywną.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

A ktory z frankowiczow sie przyzna ze mimo drogiego franka kredyt go taniej wyniosl niz biorac w zlotowkach. Jest tylko placx ze zamiast raty 500 zl zrobila sie 1000 zl. No jest ryzyko jest zabawa. Po drugie to wlasnie mlodzi ktorzy w normalnym banku nawet spoldzielczym nie mieli zdolnosci bo zarabiali we 2 osoby 2200 zl a tu nagle eureka i dostaja kredyt na 300 tys zl na zayebistych warunkach, niedlugo to by byla sama rata kredytu bez odsetek a tu nagle yeblo wszystko trzeba splacac normalnie i placz i lament. Jezeli jakis bank oszukiwal bo pewnie sie zdarzało to ok niech teraz bank trzesie doopą i placi ale pewnie 80% kredytobiorcow wierzylo w sliwki na wierzbie....

• Like 2
Opublikowano

nie w każdym momencie tak było że się oplaciło brać kredyt we frankach i wyjść na swoje

owszem ci co na początku brlai spłacali kiedy frank nie szalał to sobie chwalą ale ci co wzieli póżniej to już tak kolorowo nie jest

Opublikowano (edytowane)

I za przeproszeniem mnie to h.j obchodzi, chcieli to brali, teraz będą spłacali. Mi przy spłacie kredytu w złotówkach nikt nie pomaga. Jak było taniej niż w złotówkach to było fajnie, ale jak drożej to trzeba im pomagać. To ja też sobie kupie jakiekolwiek akcje na giełdzie lub walutę i jak nie zarobie to poproszę o pomoc.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano

Oj tam. Były we franku i kto przetrawił system i ryzyko brał na 10 do 15 lat i się żyło i spłaciło. Przyszedł czas, jakieś 12 lat temu, że coś zaczynało śmierdzieć. Teraz zakazali w każdej obcej a chętnie patrzę na ojro. Spłacam w zł y i szykuje się następny w zł y.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v