Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano

Ywa nie narzekaj, ludzie mają pracować za 2tyś to wolą chować dzieci bo mają 500  a jak ktoś ma sczeszcie gdzieś zaszył gniazdko to wali te 500+ i woli pracować za za grubą kasę.I taka prawda.A CO robią takiego nie normalnego.

Opublikowano

No dobrze. włączę sobie tvp jakie wiadomości bo dawno nie oglądałem. 
Ryzyko nerwicy, wiem ale dla wielu to miarodajne źródło informacji i warto wiedzieć co tam nowego. Choć spodziewam się setny raz powtarzania tych samych już sloganów. Nie wiem co tam dziś było szczerze piszę i zobaczę czy choć jednym czym mnie pozytywnie zaskoczą?

Opublikowano

wiadomosci dopiero o 23 beda, teraz leci -od tylu kurwizji- takie skrzyzowanie goebbelsa, urbana z mala emi i "malym" sedziego cichockiego,  mieszanka starych towarzyszy partyjnych[i to doslownie bylych czlonkow pzpr] i pracownikow srebrnej i skok-ow nazywajacych siebie niezaleznymi  "dziennikarzami"

liczba osob z zaburzeniami psychicznymi w dziwny sposob koleruje z liczba glosujacych na pis........

https://www.doz.pl/czytelnia/a12719-Co_czwarty_Polak_cierpi_na_zaburzenia_psychiczne

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

A to akurat prawda a w innych mediach to kłamstwo.To przemysł farmakologiczny i żeby lekarze mieli co robić i im fundusz daje na to pieniądze,kontrakty szkolenia i muszą się wywiązać i reklama.Wszystko kręci się w koło pieniądza i trzeba to wyczuć.To inna bajka.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

dzisaj to jutro tamto-zalezy jakimi kategoriami  prawdy i klamstwa aktualnie operujemy..

adrian jeszcze nie dotarl do florydy- nie tylko u nas synoptycy daja plame.. jaki adrian -dorian😛 ,adrian na kleczkach to do konca zycia by nie dotarl.

dzisaj premiera filmu vegi -polityka, z checia obejrze, za pare lat w telewizji, nawet smolensk ogladalem wiec i tym nie pogardze.

Opublikowano

Gdzieś dziś czytałem że po wizycie Pence'a plany naszego rządu uległy zmianie i od stycznia nie będzie podatku ktory mógłby dotknąć Apple, Microsoft, Amazona  i Googla. 

Tak się zastanawiam jaki jest nasz bilans handlowy z USA. Kupujemy uzbrojenie, gaz ropę, a coś im sprzedajemy?

Opublikowano

Niemcy samochody z fabryk m. in i w Polsce

48 minut temu, jacus napisał:

wiadomosci dopiero o 23 beda

nie nie. ja oglądam z neta bo po ostatnich zanikach sygnału DVBT jak rozmontowałem antenę tak dio dziś to rozbebeszone leży. ot taki ze mnie "telewidz naziemny" :D 
a obejrzałem z tej strony 
https://wiadomosci.tvp.pl
no i oprócz propagandy sukcesu nie było tak źle 
 a nawet poprawa do wcześniej dajmy na to sprzed pół roku.
Oczywiście gdybym nie znal wcześniejszej postaci przekazu tych mediów to dzisiejsze uznałbym za skandal jednostronnej narracji ale przez porównanie ... ot takie kruczki eskalacji i deeskalacji. Najpierw szambo a później to pomyje wydają się krystalicznym zdrojem. 

Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

A co dziwnego w praktykach?

Oczywiście że mam w rodzinie głupków socjalno PISowsko prawicowych jak im sie wydaje.  Jesli wiekszość jedt głupia to nikogo to nie ominie, tylko kwestia skali problemu. Jesli 70-90% jest w tej sondażowej więkzości to jest dramat

Zbyszko demokracja ma tendencje do głupoty tym bardziej im mniej wykształcone i ciemne społeczeństwo. Głosując na PO mieli nadzieje na istotne zmiany i dobre rzady. Głosując na PIS liczyli na to samo i jeszcze wmówiono  prostym masom że odzyskują godność , wstają z kolan, że bogatym ludziom i firmom trzeba dopie...ić bo powinna być srawiedliwość społeczna. No i oczywiście że są prawicowi a reszta to lewica i to ich wyróżnia

ile odłożyłeś z 500 ??

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ulman napisał:

To co oni od nas tak konkretnie kupują?

tak logicznie bardziej zgaduję bez szukania źródeł
pracę tańszego pracownika od niemieckiego, może trochę węgla w energii którą fabryki i kooperanci niemieckiego przemysłu motoryzacyjnego zlokalizowani w Polsce kupują. W efekcie końcowym i tak odgrażają się wojną handlową i z Niemcami to wtedy i tego nie będzie.

ciekaw jestem czy gdyby youtuba google z uni wycofywało lub ograniczało to czy nas ominie po tych porozumieniach a Amazona zwolnić z podatków? Przecież to sieć handlowa i to jeszcze działająca w niehandlowe niedziele też.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No dobrze. włączę sobie tvn jakie wiadomości bo dawno nie oglądałem. 
Ryzyko nerwicy, wiem ale dla wielu to miarodajne źródło informacji i warto wiedzieć co tam nowego. Choć spodziewam się setny raz powtarzania tych samych już sloganów. Nie wiem co tam dziś było szczerze piszę i zobaczę czy choć jednym czym mnie pozytywnie zaskoczą?

😉😂

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Ale karuzele vat dalej się kręcą i wiosenny pomysł z listami odpalili. POP zdaje się. Te cysterny to chyba powinny nawieźć rozumu niektórym.. Chinook popierdzielał na Poznań bez włączonego transpondera. Pewnie okupant sobie robi co chce jak to już kiedyś bywało. Dobrze, że choć na tych 4 km leciał to hałasu za wiele nie było. Dysydencie - słodki Twojego posta przerobił manipulant jeden.

Opublikowano

W związku z pojawiającymi się nieprawdziwymi doniesieniami o zamieszczaniu na naszych cysternach treści niezwiązanych z działalnością biznesową, informujemy, że nie jesteśmy w żaden sposób związani z tą akcją, a wspomniane cysterny nie należą do naszej firmy.

Opublikowano

Zaraz okaże się że nikt nie ma nic wspólnego z ta kretyńską akcją. Wczoraj jeden z sędziów hejterów, przepraszał hejtowanego bo podpuścił go wiceminister a teraz mu głupio. Teraz znowu cysterny oblepione. Zadać jełopom najprostszy problem. Urasta do rangi katastrofy. Nic tylko bicie piany. Powoli przestaję się dziwić że ludzie wyjeżdżają, przecież tu nie ma szansy na rozsądek i działanie. Tu jest "Wolska", w końcu odsłuchałem co śpiewał Kaczyński.

Opublikowano
41 minut temu, DTaras napisał:

Ale karuzele vat dalej się kręcą i wiosenny pomysł z listami odpalili. POP zdaje się. Te cysterny to chyba powinny nawieźć rozumu niektórym.. Chinook popierdzielał na Poznań bez włączonego transpondera. Pewnie okupant sobie robi co chce jak to już kiedyś bywało. Dobrze, że choć na tych 4 km leciał to hałasu za wiele nie było. Dysydencie - słodki Twojego posta przerobił manipulant jeden.

Bystrzacha z ciebie Dtaras. 

Przepraszam Dysydencie ale nie mogłem się powstrzymać tak ten twój post pasował z subtelną różnicą. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v