Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mnie Kaczyński namawiał do przejęcia Orlenu ale to tajemnica bo mnie służbami poszczuje. Tak naprawdę to wiedzą że dostali baty na przesłauchaniu i teraz wypływaja kolejni świadkowie, nowe fakty, bo trzeba mu dopi..ić Możemy być pewni że będzie jeszcze jedno przesłuchanie Tuska  by komisja pokazała ze nie są takimi baranami jak sie po ostatniej potyczce wydaje.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
15 godzin temu, daron64 napisał:

Tylko jakby zrobili za biurkiem do 65, a w terenie krócej, to zaraz by się zaczęło jakieś przerzucanie przydupasow w teren żeby mogli iść szybciej. Ja tam za głupi jestem żeby wymyślić dobre rozwiązanie tego problemu. Ale sądzę, że produkcja 40letnich emerytów tym rozwiązaniem nie jest. 

Co do jeżdżenia po 6 osob w patrolu - nie wiem jak to jest na zachodzie, ale u nas służby, które mogą kontrolować pojazdy, legitymowac ludzi, jeżdżą na interwencję -  to są ci źli. Ci którzy się czepiaja, ci którym trzeba przypyskowac przed kolegami, ci którzy specjalnie akurat mnie długo trzymają na drodze, ci którzy zamiast łapać przestępców to mnie akurat trzymają. Do tego podejście przełożonych, gdzie nie daj Boże jakąś skarga na ciebie by przyszła, to tylko by szukali za co by Ci przypierniczyc. Do tego ograniczenia czysto prawne. No i jeszcze jakże modne nagrywanie. Kiedyś trzymamy kolesia - pierwszy raz chłopa na oczy widzę, on z tekstem żebyśmy lepiej przestępców łapali, a nie normalnych ludzi zatrzymywali. Na nasze pytanie, a jak wygląda taki przestępca, to tylko takich będziemy zatrzymywać, już odpowiedzi nie znalazł. Inny - spokojny uśmiechnięty, wszystko sprawdziliśmy, a on opowiada jak z policją się szarpie po sądach i mówi "do was to nic nie mam, ale policja-jak ja ich k**wa nienawidzę". I takie jest u nas traktowanie służb. Większość osób co najwyżej je toleruje. Szacunku próżno szukać. 

Nie zasługuje u mnie na szacunek zdrowy byczek co poniżej sześciesiątki łapy po emerytury wyciąga jak i cielak co takim byczkiem zamierza zostać bo czuję się dyskryminowany jako pracujący w innym zawodzie (każdy zawód niesie jakieś śmiertelne nawet zagrożenia i wyeksploatowanie fizyczne lub psychiczne) a szczytem bezczelności jest ostatnia forma protestu gdzie symulanctwo zdrowotne wykorzystano i jak mam nie pluć w oczy osobnikom z taką filozofią sprawiedliwości społecznej gdzie za motyw pracy elementem przetargu jest jak najszybsze tej pracy zakończenie i zwolnienie z konieczności jakiejkolwiek innej aby darmo chleba nie jeść i to ujęte w umowie.
Po zakończeniu przedwczesnym tej pracy dotowani emeryturami niektórzy jeszcze dorabiają w firmach ochroniarskich co najakceptowalniejsze, bo wielu wchodzi w rynek różnymi firmami fałszując obraz swojej przydatności gospodarczej dotacją emerytalną do tego biznesu z którym nie jestem niejednokrotnie w stanie konkurować gdy niska z założenia opłacalność.
COŚ JEST NIE TAK. ; wielokrotnie słyszałem od młodych i zgadzam się - "nie tak " jest niejedno we współczesnym rozumieniu sprawiedliwości społecznej.... a i takie relacje jakich osobników preferują do tego zawodu? Bez psychoanalizy zbędnej - takich których bardzo łatwo przekupić, zastraszyć, a zwłaszcza zdyskredytować podobnymi jak te argumentami.
Chociaż okres świadczenia do wieku emerytalnego jednakiego dla wszystkich inaczej nazywajmy np. renta czy jakoś to przynajmniej łatwiej będzie "majstrować" przy wysokości.

Ci którzy rzeczywiście wywalczyli obecny kształt tej rzeczywistości zwłaszcza w Historii Polski, jak zostali nagrodzeni? obecne "służby" ("służbiści") tylko na tym żerują symulując słabość wręcz a ja się pytam - po co nam chorowity aparat przymusu który najskuteczniej przymus stosuje wobec nas w wymuszaniu  profitów dla siebie?

zakończę bo i tak dużo i niejednemu "gul skoczy" ale słuszności argumentów moich trudno zaprzeczyć jeśli się wyznaje zasadę że nikomu nic się na tym świecie nie należy z racji urodzenia (niektórym nie dane nawet dożyć końca wieku płodowego) a ma tyle ile wywalczy ... no i wywalczyli, a z kim?... 

Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

Co to znaczy że Tusk namawiał do OLT express? 

Ja to widzę tak ; Tusk = według google KŁAMCA , namawiał =szukał naiwnych do inwestowania /prania pieniędzy , do = przyimek / z angielskiego robić , Olt express = przekręt ,lipa , grupa kombinatorów reklamowana przez "miniony układ"    W skrócie " Kłamca szukał naiwnych by robić  w przekręt  :)   

Nie musisz mi dziękować za rozszyfrowanie twojej zagadki .

Opublikowano
7 minut temu, marks50 napisał:

Ja to widzę tak ; Tusk = według google KŁAMCA , namawiał =szukał naiwnych do inwestowania /prania pieniędzy , do = przyimek / z angielskiego robić , Olt express = przekręt ,lipa , grupa kombinatorów reklamowana przez "miniony układ"    W skrócie " Kłamca szukał naiwnych by robić  w przekręt  :)   

I wziął jakiegoś pierwszego lepszego który kilka razy z nim rozmawiał a teraz poszedł do PISu żeby się przyznać że miał kasę do wyprania i na przekręty ale z Tuskiem mu nie po drodze. Gdzie w tym artykule jest napisane ze namawiał go do inwestycji, przekrętu, czy jakiś innych niecnych celów? Ano nie ma , ale jest dane do zrozumienia że Tusk + OLT to pewnie jakieś straszne rzeczy. Tam nie ma konkretu al tylko gra skojarzeń dla jełopów którzy czują że im Tusku szanowna komisje sponiewierał.

Jakby coś na niego mieli to juz dawno by utopili. Będą tak pluć bo więcj nie potrafią i nie mają materiału. 

Wierzysz że taki stary lis jak Donek sam zaproponował  lewiznę. A tak w sumie to gdzie w sledztwie padł zarzut prania pieniędzy? 

Opublikowano

@dysydent

Pisalem, że sam nie uważam żeby tak wczesna emerytura była dobrym pomysłem, ale powiedz jak widzisz pracę w terenie 65latka? Bo naiwnościa jest wiara w to, że będzie dla wszystkich miejsce w biurze. Choć w sumie, za kilka lat byłby powód żeby sobie pojeczec o nadmiernie rozrosnietej biurokracji. 

Nie szukam tu zwady. Ciekaw jestem po prostu twojego zdania na temat jakiegoś sensownego rozwiązania tej kwestii. 

Opublikowano

Jest wiele zawodów w których można by powiedzieć , że w wieku 65 lat nie wyobrażamy sobie tam kogoś . Czy np hostessy też powinny dostawać wcześniej emeryturę ?

Opublikowano

Czyli emka w wieku 65 lat dla wszystkich, tak? 

Czyli rozumiem, że Waszym rozwiązaniem jest wiara w to, że sami będą odchodzić do innej pracy? Czy też mają byc do tego prawem przymuszeni? 

Hostessa to kwestie, że tak powiem estetyczne. 65 latek podczas pościgu, albo podczas użycia broni już niekoniecznie. Choć konsekwencje faktycznie mogą nie być zbyt estetyczne. 

Opublikowano

To tak nawiązując do Jacusiow,gumusiow, sołtysów głosujących na Róże Pancerfaust oraz Szlezwilg-Holsztynów..

Książe Adam Jerzy Czartoryski jest autorem takiego słynnego zdania: „W ciągu całego mego życia widziałem w naszym kraju tylko dwie partie. Partię polską i antypolską, ludzi godnych i ludzi bez sumienia, tych, którzy pragnęli ojczyzny wolnej i niepodległej, i tych, którzy woleli upadlające obce panowanie.” W tym jednym zdaniu jest cała prawda o naszej sytuacji – o obecnej sytuacji politycznej w Polsce. Znowu mamy tylko dwie partie, polską i antypolską, żadnej innej nie ma. Wszystko się więc powtarza, z czego można wyciągnąć wniosek, wreszcie dość banalny, że zdrada jest trwałym i nie dającym się wyeliminować elementem natury ludzkiej.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

wiek emerytalny trakotować jako prawo obywatelskie a nie branżowe a cała reszta branżowych "doposażeń" oddzielnie.

Ktoś kiedyś to uchwalił i nikt tego nie tknie. Nie tknie bo trzeba by zmienić całą filozofię podejścia do służby i do ludzi wstepujących. Będąc częścią systemu po pewnym czasie i tak będziesz tego bronił bo czemu mają Ci to zabrać? Inna sprawa że same warunki służby gdzie" przełożeni nie są wybierani z Castingu" czasami są decydujące podczas podejmowania decyzji o odejściu. Głupizna bywa czasami tak wielka że aż boli. 
Pamiętam jak bodaj w 2003 albo 2004 na jednej z odpraw z kadrą, gen Pietrzyk zapytał kto zgłasza swój akces na wyjazd do Iraku. Zgłosił się prawie cały nasz batalion. Na pytanie czemu tak wszyscy. Padła odpowiedź, bo mamy już dość ciągłych kontroli inspekcji i betonu. W perpektywie 1.5 roku bez kretyństwa i nalotów badaczy pisma woleliśmy juz strefę działań wojennych niż zostać w zdziesiątkowanym pododdziale. Tu na miejscu i tak funkcjonowało hasło "Musztrą i Wu eFem wygramy z eNRFem".
To taka dygresja, może niezbyt mądra.

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Alamo napisał:

Premier Grecji,Simitis, wielki przyjaciel niemcow jak(Rudy) zafalszowal dane o finansach i przyjal euro. W innym przypadku UE nie dopuscila by do tego. Przed tem syflak,inaczej kebab kosztowal 100 drachm.Po przyjeciu euro tenze kebab kosztowal 1 euro. Ale jedno euro kosztowalo 360 drachm.Tak Grecy zostali nabici w butelke.Na Litwie z wzrostem cen stało się podobne popaprańcu,rozeznanie mam bardzo dobre w tej materii

Szkoda że muszę skupiać się na twoim bezdennym debilstwie,jak to u tępego,żadne novum,naturalnie totals zrobi wszystko byle by kryć swoich

Prokuratorzy analizowali korespondencję,która odbywała się pomiędzy Mateuszem M,a A.Sobolewską.Ta miała się kontaktować z organizatorem całej maskarady przy pomocy fałszywego profilu na Facebook.Śledczy ustalili,że profil był powiązany z email,z którego korzystała dziennikarka TVN.

Z informacji wynika, że śledczy podchodzili do wyznań Mateusza S. Bardzo sceptycznie. Jednak ich ustalenia oraz weryfikacja potwierdzić miały część jego relacji. Prokuratorzy nie mają więc wątpliwości, że Mateusz M. otrzymał sporą dawkę gotówki, wiedzą też jak dokładnie wyglądały jego kontakty z dziennikarzami TVN.https://wpolityce.pl/m/media/420293-ujawniamy-kolejne-szczegoly-ustawki-z-urodzinami-hitlera

i czekaliście 8 miesięcy z emisją na odPOwiedni ku temu moment..

Jozef Goebbels byłby dumny

najpierw skup się nad swoim debilstwem to wyjdzie ci na zdrowie. Bo na razie co do tych urodzin Hitlera to nikt nikomu nic nie udowodnił. Tylko wasza propaganda robi zadymę i wam tłoczy do głów te dyrdymały. Jak może być profil powiązany z e mailem? Ty naprawdę jesteś tak głupi, że myślisz, że ktoś z biura tvn założył lipny profil na facebooku? Skoro dziennikarka jest winna to dlaczego jej nie zatrzymano za propagowanie faszyzmu? To jest lipa, którą tłoczy wam się do pustych głów by przykryć nie udolna organizację marszu.

Tak więc nie rób histerii. Bo po pierwsze trzeba to udowodnić. Po drugie dziennikarze mogą powiedzieć, że to prowokacja dziennikarska. A to stosują tez media pro pisowskie. I jest legalne.  Więc wyrok i tak dostanie kretyn, który się zgodził na złamanie prawa.  Ale jak pisałem na razie to nawet dziennikarki prokuratura nie wezwała.

Co do wprowadzenia Euro to ma swoje plusy i minusy. A co do podwyżek cen to i tak wszystko drożeje nawet bez Euro.

18 godzin temu, saszeta napisał:

a co Wy macie do zaoferowania? Bo jak nie chcieli iść na rękę mundurowym to źle. Jak poszli to dalej źle. Jak by się nie kręcić d*pa zawsze z tyłu. To jest program żydokomuny. I tak jest cały czas ze wszystkim.

zauważcie że po 8 latach rządzenia ludzie na was się poznali. Polityka miłości się nie sprawdza

a wcześniej tylko zarobki szybowały. A świstak siedzi i zawija...

Pis mógł wcześniej zacząć rozmawiać ze strajkującymi. Mniej by musieli dać. A przyciśnięci do ściany dali więcej za co my wszyscy zapłacimy. 

Zauważ, że po 3 latach rządzenia ludzie poznali się na pise. Pomimo dużego rozdawnictwa wynik w sejmikach co prawda duży. Ale widać wyraźnie, że poniżej oczekiwań. Prezydenci 107 miast tylko 6. 

15 godzin temu, Alamo napisał:

Lemingi i ich salony, w swej wyhisteryzowanej zapalczywosci nie przyjmują niczego co pochodzi od "nie naszości" -jakkolwiek to nazwać-cechuje mentalność totalniacka.Oni tacy właśnie są. Gęby pełne demokracji, ale demokracja jest tylko wtedy, gdy rządzą niepodzielnie. Nie wystarczy im nawet mieć przewagę - muszą mieć wszystko. Nie będą z nikim ucierać poglądów, negocjować, zawierać kompromisów - bo faszyście, talibowi, pisiorowi, narodowemu socjaliście czy jak tam cię akurat nazwą,skoro nie jesteś od nich,"nie podaje się ręki".
Epicentrum totalniactwa stanowią tzw. elity III RP. A dziś, gdy przegrały, daje to objawy naprawdę paskudne. Dziś, gdy przegrały i zostały "wysadzone z siodła", usiłują z całą Polską zrobić to, co swego czasu z SDP - stworzyć własną, choćby miała to być tylko malutka enklawa, i otoczyć ją zasiekami oraz rowami, aby nie wdarła się do niej zaraza "nie-naszości"

To, co wyrabia dzisiaj agit-prop obozu odwołanego w wyborach, to już nowa jakość. Nie manipulacja, nie propaganda nawet, o które można oskarżać niektóre media sprzyjające władzy. Po stronie „wysadzonych z siodła” elit III RP mamy już coś więcej: to po prostu wojna informacyjna.Nie ma prawdy, bo liczy się tylko propagandowa skuteczność.Co to jest? Nazwałbym to „skaczącą histerią”. 

To chyba o pisuarze piszesz. masz rację zapalczywość widać. Choćby po Szydło jak krzyczała, że się należy.

Przegrane elity III RP to Gowiny były minister w rządzie Tusak? Czy może wasz premier Morawiecki były doradca Tuska?

7 godzin temu, marekfarmer napisał:

Ty naprawdę jesteś tak głupi by wierzyć jakiemuś kolesiowi, który anonimowo opowiada dyrdymały w tv? Dlaczego nie zamknęli Tuska na podstawie tych durnot? To jest wojna informacyjna o której pisze @Alamo. Wasz propaganda pierze wam mózgi ile wlezie. Byście nie zwątpili w pis. Bo wyniki wyborów widać wyraźnie władze pisu rozczarowały.

4 godziny temu, marks50 napisał:

To, że ty źle widzisz to ustaliliśmy jakiś czas temu. Bo coś tam bredziłeś, że nie widzisz moich postów w innych tematach na forum. Gdybyś był kimś wartym uwagi za te słowa odpowiedział byś przed sądem. Jako zwykłe pomówienie było by to potraktowane i zmuszony wyrokiem musiał byś odszczekać. Ale, że jesteś nie ważny i głupi to nikt cię za to przed sąd nie zaciągnie. Masz dowody, że Tusk kogoś namawiał do inwestowania w OLT idź do prokuratury może w końcu go za to zamkną.

3 godziny temu, Alamo napisał:

To tak nawiązując do Jacusiow,gumusiow, sołtysów głosujących na Róże Pancerfaust oraz Szlezwilg-Holsztynów..

Książe Adam Jerzy Czartoryski jest autorem takiego słynnego zdania: „W ciągu całego mego życia widziałem w naszym kraju tylko dwie partie. Partię polską i antypolską, ludzi godnych i ludzi bez sumienia, tych, którzy pragnęli ojczyzny wolnej i niepodległej, i tych, którzy woleli upadlające obce panowanie.” W tym jednym zdaniu jest cała prawda o naszej sytuacji – o obecnej sytuacji politycznej w Polsce. Znowu mamy tylko dwie partie, polską i antypolską, żadnej innej nie ma. Wszystko się więc powtarza, z czego można wyciągnąć wniosek, wreszcie dość banalny, że zdrada jest trwałym i nie dającym się wyeliminować elementem natury ludzkiej.

Piszesz o tym Czartoryskim co to Gliński pomógł jego krewnym wytransferować z Polski 100 milionów euro. Może kiedyś zajmie się tym jakaś komisja i sprawdzi jak to z Polski wyparowała taka kasa, którą nasz minister zapłacił za coś co i tak musiało być w Polsce i co nam przekazali sami Czartoryscy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
21 godzin temu, marekfarmer napisał:

Jesteś takim samym hipokrytą jak ci co to napisali. Jak pisowskie media, których prawie nikt nie czyta między innymi to, które linkujesz korzystają z pieniędzy wydawanych na rzekomą promocję przez państwowe spółki to dobrze. A jak magistrat zapłacił tvn owi to źle. Piowskie media powinny milczeć na ten temat bo korzystają z dużego strumienia naszych wspólnych pieniędzy za któe to niby państwowe spółki się u nich promują.

Opublikowano

Podejrzewam , że wybiórczo komentarze potraktowane . Nieprawdaż ? Ale się wściekli . Marecek dwoi się i troi , żeby jak najszybciej zapomnieli wszyscy o zbłaźnieniu się komisji .

Opublikowano

A co ma innego robić. Teraz trzeba Tuskowi oddać choćby korespondencyjnie jak sie  baty zebrało. Janecki to ten frustrat co trywialne wierszyki dla proletariackich mas w TVPis wygłsza wieczorami? Wybitna postać doprawdy. Wybitnie wybitna☹️

Hubertuss, daj spokój Alamo. On zatrzymał się na poziomie Ala-mo  kota. Pewnie w szkole też tak ściagał i teraz samodzielnie nic nie potrafi. 

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jesteś takim samym hipokrytą jak ci co to napisali. Jak pisowskie media, których prawie nikt nie czyta między innymi to, które linkujesz korzystają z pieniędzy wydawanych na rzekomą promocję przez państwowe spółki to dobrze. A jak magistrat zapłacił tvn owi to źle. Piowskie media powinny milczeć na ten temat bo korzystają z dużego strumienia naszych wspólnych pieniędzy za któe to niby państwowe spółki się u nich promują.

Tylko  o tym że kasa z budzetu idzie na Rydzyka,,  wspieranie GP czy innych dziwadeł  sie nie mówi a jesli już to " te pieniądze im sie należą" Tu nie ma równoległego ogladu działań obydwu stron tylko wrzutki by proletariackie zaprzaństwo czymś co chwilę podrajcować. 

Cały czas sie zastanawiam czy HGW nie kierowała sie jeszcze innym powodem zrzucenia z siebie odpowiedzialności za marsz. Jesli ani prezydent ani PIS ani opozycja nie chciała uczestniczyć w marszu to kto by tam poszedł? Ano mogła by to być feta wszelkiej maści narodowców, kiboli i innych ciekawych grup.  Nikt z polityków by tam pewnie się nie pokazał, do tego  epidemia w policji i już niewystarczające zabezpieczenie marszu gotowe. Brudziński pewnie tez by potraktował marsz jako priorytet nr 5 bo swoi by tam nie szli , policjantów brak itp a stąd już tylko krok do jakiejś zadymy. Jakby sie coś takiego wydazyło to mamy temat dla TVPis na cały tydzień jak PO nie potrafi w Wawie rzadzić , zabezpieczyć , że najpierw miasto okreadli a teraz zdewastowali itd. Jesli to było powodem szlabanu na marsz to zachowała się Hanka przytomie. Tak w sumie to z jej decyzji sa same korzyści. PISocy w końcu maja swój rządowy marsz, narodowcy może bedą grzeczniejsi, odpowiedzialności HGW sie pozbyła , policjanci ozdrowieli i wywalczyli podwyżki , PIS odniósł kolejne zwycięstwo nad PO . Szafa gra

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, zetorki12 napisał:

Podejrzewam , że wybiórczo komentarze potraktowane .  .

Na szybko coś  o części autorów, czyli zapewne według marka niezależnych komentatorów życia publicznego 

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Stanisław_Janecki

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Jan_Mosiński

https://mobile.natemat.pl/229651,wykasowal-200-tys-tweetow-kim-jest-nowy-nabytek-tvp-radoslaw-poszwinski

Pani paczuska - była współpracownica kurskiego. 

https://mobile.natemat.pl/167015,to-ona-bedzie-rzadzila-informacjami-w-tvp-marzena-paczuska-to-zolnierka-pis-u

Trzy profile, można sobie poczytać i zobaczyć czyimś są zwolennikami.  Zresztą gdzieś tam ich profile w prorządowych mediach się przewijają. 

https://mobile.twitter.com/wiktorkoss

https://mobile.twitter.com/malgorzataw5

https://mobile.twitter.com/_nazimno

Edytowane przez daron64
Opublikowano

No ale Tusku to tylko jeden ma taka ochronę  Jakis minisrów nie moga pozamykac?  Bronka przed trybunał postawić?  Przez 8 lat rujnowali nasz kraj i jedynie Gawłowskiego aresztowali a następnie wypuścili i to w sumie za podejzenie łapówkarstwa a nie za doprowadzenie kraju do ruiny. Zaczną ich wkońcu zamykac za współudział w zbrodni na Polsce czy nie? Może chociaż jakieś formalne zarzuty niech postawią.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v