Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

A kiedy  ,,profesur,,  mówił  prawdę   

Wtedy gdy  twierdził  że  LOTu  nie należy ratować za wszelką cenę  

Czy  wczoraj  że  ratował  LOT  za wszelką cenę  ???

Niewygodne  pytanie   od razu  ogon  podtula  i  w nogi   

Brytyjczycy  trafnie  go  określili  

xD  xD  xD  

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
47 minut temu, marekfarmer napisał:

Niewygodne  pytanie   od razu  ogon  podtula  i  w nogi   

Brytyjczycy  trafnie  go  określili  

xD  xD  xD  

Ale komisję skompromitował ... :P:ph34r:

Opublikowano
Marek - mając firmę zatrudniasz dyrektorów - specjalistów. Ci mają kierowników i t. d. Sam nadajesz kierunek działania. Jeżeli prezes ma zaufanie do podwładnych i widzi efekty działań bo wie np o śledztwie to co ma sobie mieć do zarzucenia? Widziałem spamujące aż reklamy Amberu, sprawdziłem i nie powierzyłem oszczędności. Wielu ludzi zaryzykowało bowiem nie można mówić o zaufaniu w ciemno. Mało tego, tu jest relacja firma - obywatel. Zwykły kant. W tym całym get backu jest oprócz nadzorowanej przez giełdę relacji firma klient - relacja firma - firma i ta ze stratami jest specjalistą w branży oraz zarządza i reprezentuje inwestorów. Tu jest malwersacja, że cho. A najlepsze, że zabezpieczeniem całej kasy zajmuje się Państwo czyli my wszyscy. Tu zostaliśmy wydojeni na ogromną skalę i jeszcze nasze dzieci. To się niestety zdarza. Wracając do premiera Tuska - wszedł w inne kręgi i zostawił namiestnika. Niewiadomo co byłoby dalej bo zmieniła się ekipa i przyjęła swój kurs. W każdym razie sama komisja nic tym pokrzywdzonym co sobie lubi nimi pysk wycierać nie pomoże bo kasy nie odda. Podejrzewam zatem, właściwie to jestem pewien, że niezależnie od szumu ani ci ani tamci inaczej sprawy nie zamkną.
Opublikowano

Pis po 27 do 1 na długo zapamięta nowa kombinację. 107 do 6 tak bowiem wygląda stosunek wygranych w miastach gdzie jest prezydent. 6 prezydentów dla pis reszta to bezpartyjni lub opozycja. I nie wierzcie pisowskiej propagandzie, że w tych miastach mieszka 15 % obywateli. Bo w nich mieszka aż 33 % obywateli do tego wielu miastach czy gminach gdzie jest burmistrz lub wójt pis łono przegrał. Oj będzie za rok kwik przy odrywaniu od koryta. Jest duża szansa, że "dobra" zmiana się wywali.

Opublikowano (edytowane)

A zakup nowych samolotów aby firma nie została przy wozach drabiniastych to nie ratowanie LOTu? Firma miała swoją kasę i firma kupiła za swoje? Chyba tej kasy nie starczało na wszystko skoro pracownicy zawiesili sami podwyżki? W zasadzie w tego typu firmach największą wartością jest personel latający. Jak odejdą to i tak wszystko padnie na pysk. A robotę znajdą od ręki. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

No tak w Locie było tak dobrze, że aż z tego dobra strajkować zaczęli. Jak pokazuje życie i historia ta firma będzie co jakiś czas wymagała kroplówek ratunkowych od rządu. Być może w końcu i ten rząd zrozumie, że Centralny Port Lotniczy z tak słabym narodowym przewoźnikiem jest bez szans i pachnie kolejna klapą i instytucją potrzebującą co jakiś czas zastrzyków pieniędzy od rządu by istnieć. Zresztą mam nadzieję, że ten rząd za rok przestanie istnieć. I wiele kosztownych głupot nie zostanie zrealizowanych.

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A zakup nowych samolotów aby firma nie została przy wozach drabiniastych to nie ratowanie LOTu? Firma miała swoją kasę i firma kupiła za swoje? Chyba tej kasy nie starczało na wszystko skoro pracownicy zawiesili sami podwyżki? W zasadzie w tego typu firmach największą wartością jest personel latający. Jak odejdą to i tak wszystko padnie na pysk. A robotę znajdą od ręki. 

Pytanie  brzmiało  inaczej   przypomnę  ci  

5 godzin temu, marekfarmer napisał:

Opublikowano
Marek - mówił, że nie należy - czyli jego o tym opinia. Rząd ratował opinia i presja środowiska bo nie rządzi autorytarnie. Słowem musiał schować dumę do kieszeni ale jako premier ma prawo wypowiedzieć się za gabinet własnym imieniem. Czego tu nie rozumieć? Coś Marku szyjesz i wskazane byłoby abyś pisał wprost.
Opublikowano
1 godzinę temu, marko-kolo napisał:

no się porobiło ...pan bredzi i prosi 😂 ..bredziński blady i wystraszony bo służby nie chcą bronic '' dojnej zmiany   ''

To już przestaje być śmieszne. Dzisiaj w nocy w Poznaniu po zgłoszeniu kolizji drogowej ludzie usłyszeli od dyżurnego, że mają czekać co najmniej cztery godziny bo na mieście w nocy jest tylko jeden radiowóz, który akurat pojechał gdzieś na wypadek. Rozdawnictwo i propaganda sukcesu zrobiły swoje. Kolejne grupy wyciągają ręce po kasę z budżetu. Sienkiewicz mówił o kupie kamieni. Pytanie czego kupa jest teraz. Bo czego pis się nie dotknie to zamienia się nie wiadomo w co. Już nie gę się doczekać jakie to wspaniałe obchody stulecia nam przygotowali za te 200 mln zł. 

Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał:

To już przestaje być śmieszne. Dzisiaj w nocy w Poznaniu po zgłoszeniu kolizji drogowej ludzie usłyszeli od dyżurnego, że mają czekać co najmniej cztery godziny bo na mieście w nocy jest tylko jeden radiowóz, który akurat pojechał gdzieś na wypadek. Rozdawnictwo i propaganda sukcesu zrobiły swoje. Kolejne grupy wyciągają ręce po kasę z budżetu. Sienkiewicz mówił o kupie kamieni. Pytanie czego kupa jest teraz. Bo czego pis się nie dotknie to zamienia się nie wiadomo w co. Już nie gę się doczekać jakie to wspaniałe obchody stulecia nam przygotowali za te 200 mln zł. 

Przecież w Poznaniu PiS nie rządził , nie rządzi  i przez 5 lat nie będzie rządził więc twoje pretensje są jak do garbatego że ma dzieci proste :) ..Już po wyborach więc niech kartoflarze się przyzwyczajają że tak będą mieli przez 5 lat  i będą czekać cztery godziny  . Nie rozumiem w ogóle zdziwienia :) wybrać nieudaczników do rządzenia a potem mieć pretensję do PiS ??????  Jeszcze powiedz że Kopernik była kobietą :) .

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Wojsko weźmie... Tylko to są inaczej szkoleni ludzie. Chyba, że żetonów mu wystarczy.

A to ja chcę. Mam niejakie doświadczenie w takich działaniach jak wymuszanie pokoju i rozdzielanie stron walczących. Mogę nawet podjąć działąnia stabilizujące. 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marks50 napisał:

Przecież w Poznaniu PiS nie rządził , nie rządzi  i przez 5 lat nie będzie rządził więc twoje pretensje są jak do garbatego że ma dzieci proste :) ..Już po wyborach więc niech kartoflarze się przyzwyczajają że tak będą mieli przez 5 lat  i będą czekać cztery godziny  . Nie rozumiem w ogóle zdziwienia :) wybrać nieudaczników do rządzenia a potem mieć pretensję do PiS ??????  Jeszcze powiedz że Kopernik była kobietą :) .

Ty naprawdę jesteś taki głupi czy tylko głupiego udajesz? Może nie wiesz bo w tv pis tego nie mówią. Ale Policja strajkuje. Wielu bierze wolne lub zwolnienia inni nie wystawiają mandatów. A za to wszystko nie odpowiadają włodarze jakiego kolwiek miasta tylko nie jaki Brudziński z pisu i pisowski rząd.

Z tego co ja się orientuje podobne problemy i strajk jest w całej Polsce. Ale tobie w tv pis tego nie mówią. WIęc ośmieszasz się tylko.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Muszę zapytać Romana czemu  państwowa opiekuńcza wladza PIS tak poniewiera ludzi. Ja rozumiem ze zły Lidl i inni prywaciarze maja ludzi za nic i każą im pracować za miskę ryżu. Nie bardzo natomiast wiem jak tak wspaniała lewicowa , wrażliwa na dobro obywatela władza , ma policjantów za nic. Czy  pogoda czy nie , czy dzień czy noc , czy weekend czy nie , muszą za grosze narażać życie i zdrowie. 

Jak można tak nie dbać o bezpieczeństwo suwerena? Hańba! Zdrada!

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie za takie grosze  bo  

Porównajmy  zarobki  Policjantów  2015 -2018  

Kwoty  netto

Kursant  1608 zł -1950 zł

Policjant  2452 zł - 3024 zł

Dzielnicowy/Kontroler ruchu drogowego  3162 zł -3607 zł 

Detektyw/asystent  3400 zł  - 3865 zł

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Ulman napisał:

Na czym polega korupcja przy wolnym rynku?

Odpowiadając na to pytanie (bardzo dobre pytanie) - prawdziwie wolny rynek to gospodarcza entropia bo do niczego nie dąży jako całość i co z tego że nie ma w tedy możliwości nierównego szafowania prawami i obowiązkami jeśli każdy działa tylko we własnym interesie a jakiekolwiek wspólnoty interesów jeśli się pojawią, to już nie jest prawdziwie wolny rynek

Wolny rynek jest tylko wtedy gdy nie ma WCALE własności państwowej, społecznej, a i akcjonariat też korupcjogenny bo współczesne  korporacje akcyjne przypominają nieco socjalistyczne gospodarki gdzie własność jest rozmyta i lepiej opłaca się okraść firmę nawet będąc jej drobnym akcjonariuszem niż liczyć na mizerniejsze profity z akcjonariatu przez uczciwą dbałość o interes całości.
W zasadzie wolny rynek w czystej postaci nie istnieje już nigdzie i praktycznie nigdy go nie było bo władza sama w sobie jest korupcjogenna choćby przez jej funkcję arbitrażową w sporach czy sprawiedliwym lub interesownie tendencyjnym (skorumpowanym) racjonowaniu przymusu - samej istoty władzy.
Nawet monarchie nie są wolnorynkowe gdzie wprawdzie monarchę trudno skorumpować, ale pomniejszych urzędników; jak najbardziej.
Demokracja - wbrew pozorom - jest najmniej korupcjogenna pod warunkiem że możliwie najmniej własności w rękach tzw. społecznych.
...... zanosi się na długi wywód ale dalej niech każdy poprowadzi go sam dla siebie bo jeszcze zdarza się tyrania gdzie lepiej uzbrojony wymusi na pracowitszym i niejednokrotnie mądrzejszym i wartościowszym profity tylko to już chyba nie jest korupcja.

Na szczęście społeczeństwo jest strukturą bardziej skomplikowaną niż pojedynczy organizm i nikt nigdy nie wynajdzie idealnych zależności które ciągle podlegają ewolucji tak jak wszystkie systemy autonomiczne.
Wniosek - nigdy nie będzie ani tak źle ani tak dobrze aby nie można było popsuć bardziej czy poprawić i nigdy nie będzie "złotego środka"
O. Anarchistom się wydaje że dążą do stanu bez korupcji bo czymże ona jest? preferowaniem jednych wobec drugich przez trzecich czyli tylko totalny bajzel zlikwiduje korupcję co by wskazywało że wolny rynek = bajzel , czegoś takiego nie ma nawet w dzikiej przyrodzie gdzie jednak są jakieś zasady czyli ograniczenia wolności a rozdział nierówny tych ograniczeń..... człowiek korumpował np. psy itd...

jedno pytanie z kilku słów a ile daje do myślenia.

20 godzin temu, Roman176 napisał:

coś program mi sie psuje chrom wszystko zaznacza na czerwono i nie wiem czemu ..

czasami się język słownika od poprawiania pisowni przestawi i wtedy czerwono na polskim tekście gdy wskoczy np. angielski słownik... jest to gdzieś w opcjach zaawansowanych ustawień 'chroma" do naprawienia.

.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v