Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dysydent - onegdaj jak czytałem Twoje wpisy raziło rozległe dążenie do pointy. Pamiętam się odezwałem w tej sprawie. Teraz podobnie ja ów Wojciechowski wyciągnąłeś wnioski w drugą stronę. Mimo wszystko są ludzie, dla których kilka zdań przeczytać... Zapracowany, dzieciaku, mogło być dłużej😁 Ów Wojciechowski. Niegłupi raczej - ale żeby zaraz na te zrównanie dopłat liczyć? To nie jego już kompetencje gdyż budżet pozamiatany. Zobaczy się.

• Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, thor1984 napisał:

Śmieszny był ten Horała mówiąc o pomocy Konfederacji przez TVN

PiS się ich boi jak ognia. Dlaczego? Bo jak Konfederacja nie wejdzie to część mandatów przechodzi na nich. Jeśli ktoś nie chce żeby PiS rządził samodzielnie warto zagłosować na Konfederację, nawet w TVNie to zauważyli i więcej o nich mówią.

Opublikowano

unia profilaktycznie obciela kompetencje sedziego stanu wojennego, gierkowskiego prokuratora, caly dzial pomocy publicznej [de minimis]przyznano innemu komisarzowi...

gdyby moje babki zmartwychwstaly to zapytaly by sie co to za jeden ten  maly lolek ??? bo one biedaczki nie dozyly III rp i znaly tylko bolka 😛

byl taki film o walesie- from hero to zero...............

Opublikowano
56 minut temu, marluk napisał:

PiS się ich boi jak ognia. Dlaczego? Bo jak Konfederacja nie wejdzie to część mandatów przechodzi na nich. Jeśli ktoś nie chce żeby PiS rządził samodzielnie warto zagłosować na Konfederację, nawet w TVNie to zauważyli i więcej o nich mówią.

dzisiaj w tvn podali ze mają 3% tylko a ostatnio chyba 12 wiec ujj wszystkich wie kiedy podają ostanie prognozy ??

Opublikowano

no własnie a jak ty sądzisz 

http://ewybory.eu/sondaze/

Kto wygrał dzisiejszą debatę w TVN24? Kto wypadł w niej najlepiej?
    • Marcin Horała (PiS)

39%
    • Izabela Leszczyna (KO)

15%
    • Adrian Zandberg (Lewica)

13%
    • Władysław Kosiniak-Kamysz (PSL-KP)

9%
    • Krzysztof Bosak (Konfederacja)

24%
głosów: 16197

Czytaj więcej na https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-parlamentarne-2019/aktualnosci/news-debata-wyborcza-tvn24-kto-wypadl-najlepiej,nId,3267226#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

• Like 2
Opublikowano

a moim braun i wilk 

oto pełowcy na fes-buku

UWAGA NA KONFEDERACJĘ ! Sam ich lider zapowiada wyjście z Nato, UE i związanie się z Rosją. Łatwo znajdziecie filmy z jego wypowiedziami w internecie. Chyba tęskni za zwierzchnictwem Moskwy

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, marluk napisał:

konf.jpg

Jak w każdej gminie będzie automatyczna stacja meteo, to będzie ona też automatycznie wydawała decyzje o zaistniałej klęsce.😭😂
A jak nie będzie automatyczna? 🤣

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

Jak w każdej gminie będzie automatyczna stacja meteo, to będzie ona też automatycznie wydawała decyzje o zaistniałej klęsce.😭😂

Reforma prawa spółdzielczego. Już to widzę jak leśne dziady opuszczają swoje wypieszczone przez dekady stoleczki. Bez zaplecza politycznego to marnie się skończy bo to jeszcze ciekawsze burdele niż polskie sądy.

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

to będzie politycznie zależna od właściciela kluczy do klatki.

obejrzałem inną debatę i miałem nawet podlinkować ale rzeczywiście ta kampania może drażnić. Znalazłem takie steki bzdur przy czym nie było świętych i każdy coś palnął kuriozalnego że ... nawet mi się nie chce tyle pisać aby bodaj te najgroźniejsze wypunktować.
debata na kanale NPTV na yt kto chce wyszuka. 
Jedynym sposobem aby NIKT z nich nie rządził jest nie wiem, rozkład głosów taki aby musieli się między sobą dogadywać tylko jak ograniczyć wpływ polityków na nasze życie do minimum koniecznego? Korwin tak prowadząc kampanię żadnych wyborów nigdzie nie wygra a tylko On deklaruje ....

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

to będzie politycznie zależna od właściciela kluczy do klatki.

No i teraz rodzi się pytanie. Kto ogłasza stan klęski żywiołowej i jakie są tego konsekwencje?  To przed każdymi wyborami trzeba będzie dużo wcześniej powyłączać te stacje żeby dało się przeprowadzić wybory? 🤣
Przy okazji wychodzi rozeznanie w systemie działania kryzysowego i powiadamiania. 
A jeden Kolega zarzucał że marnujemy się na tym forum. 😂

Opublikowano (edytowane)

każdy występując publicznie chce zwrócić na siebie uwagę, najpierw na siebie a później ewentualnie na jakiś problem niektórzy poprzestają tylko na sobie. Wszyscy inni wtedy są dla takich problemem ... to był/jest taki przypadek (ten "kolega")
zbytek łaski dalej ten wątek rozwijać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gienio007 napisał:

Mnie też te punkty są bardzo bliskie i jeśli już to im powierzę swój głos . 

A co on opowiadał o rolnictwie po wyborach do PE.słyszeliście, no chyba że nie jesteście rolnikami.

To pojeb jakich mało

Edytowane przez grzen
Opublikowano
1 godzinę temu, gienio007 napisał:

Mnie też te punkty są bardzo bliskie i jeśli już to im powierzę swój głos . 

To jedyna opcja żeby PiS nie rządził samodzielnie. Jeśli nie wejdą to PiS głównie przejmie ich mandaty.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, grzen napisał:

A co on opowiadał o rolnictwie po wyborach do PE.słyszeliście, no chyba że nie jesteście rolnikami.

Rolnicy to niejednolita grupa zawodowa i dla pewnej części zniesienie wszelkich subwencji oznacza likwidację "dziadowania na kilku hektarkach" na co czekają tacy którzy mogą przejąć i te hektarki i część rynku i wytrzymają bez dopłat bo tacy też są. 
Ja nie wiem co akurat i kogo masz na myśli jakie wypowiedzi ale punkty z programu Konfederacji o tanich kredytach czy pierwsze dwa punkty to subwencjonizm w najczystszej postaci czyli nie taki diabeł rogaty jak się sam maluje. Ktokolwiek by nie rządził musi dostosować się do stanu zastanego a mówić to sobie mogą wszyscy co chcą i tak nikomu nie wierzymy. 
Przykład ... nie wiem jak nazwać takie gadanie?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25283419,donald-trump-szantazuje-turcje-w-mojej-wielkiej-i-niezrownanej.html
jaja se Trump robi z Turków? no Oni w wyznaniowe państwo nieco uderzają i zwrot "wielka i niezrównana...."
A i jeszcze "Olcio" zaczyna kombinować na starość
https://www.rp.pl/Bialorus/191009259-Lukaszenko-plynie-do-Polski.html
czy nasi którzykolwiek są zdolni za tym wszystkim nadążyć?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Już tak było, że przedterminowe wybory ogłaszali. Równomiernie to znaczy, że koalicja może iść w każdym kierunku. Słodki - teraz to jest po ptokach. Nie mniej spółdzielnie nie dysponują własnością i to je 20 lat temu zabiło. Jest możliwe legalne przejście do sp. z o. o. Teraz możnaby się uwłaszczyć ale to są koszty. Taka "ochrona" przed prywatyzacją to czyja zasługa? Brak własności skutecznie hamował tego rodzaju działalność. Czasu nikt nie cofnie.

Fiu fiuu. Nie mniej z pięć lat już ten gość szczerzy złote zęby w naszym kierunku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v