Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, DTaras napisał:

Dysydent - Hawking najpierw pokończył szkoły potem zajął się pracą naukową a następnie zachorował. W sejmie siedzą ludzie rechabilitowani od urodzenia.

a praw żądają jakby Nim byli i to nie Oni sami co inni używając Niepełnosprawnych jak... no brak mi słowa.
Nikt nie kwestionuje obowiązku opieki nad słabszymi i bardzo delikatny temat by matematycznie wyliczyć koszt zniwelowania tej słabości bo to jednak koszt i ktoś go ponieść musi, tylko przymusem? Oby więcej opiekowanych nie wyszło od opiekujących przynajmniej w rozkładzie kosztów bo upadnie całość z kretesem i tutaj zasada w miarę możliwości, nie potrzeb bo te nieograniczone. Jak to wycenić? nikt nie wie i wspaniały temat do politycznego szamba bo nierozwiązywalny nigdy ostatecznie w zapisach Prawa.

Opublikowano

Jak się wyciera gębę hasłami o sprawiedliwości społecznej, solidarności, niwelowaniu barier, dzieleniu się dobrami to należałoby też wziąć pod uwagę że ktoś może powiedzieć "sprawdzam". Powiedzieli sprawdzam niepełnosprawni a teraz płacz że nie o tym myślano.:D

Opublikowano (edytowane)

To powinien być sygnał dla wszystkich. Poza Markiem, dla niego to i tak sukces rządu będzie.

A na tvpinfo nadal ani wzmianki o słowach maja. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Jaki popis ? Zachował się zwyczajnie , Sensacji oczekiwałeś , a tu nic ? :D:D

Zmień wierszyk . Może tańca Indian Navaho  spróbuj .:D

Opublikowano
16 godzin temu, DTaras napisał:

Roman - unia wypłaciła a my remontowali... Na kopalniach jak jest? Po drugie: czy Unia wypłaci rządowi? Wg mnie raczej nie.

rządowi czyli spółce krajowej tak bo coś chaps li z rolnikami  na kopalniach miało być podobnie z podkreśleniem miało 

16 godzin temu, hubertuss napisał:

No ale te cukrownie Niemcowi to Tusk sprzedał? Bo zdaje się oskarżałeś o to kilka stron temu rząd po.Jeszcze trochę i dojdziemy powolutku do prawdy. Bo to, że ją zamknęli to wina Jurgiela. A teraz odpowiedz kto ją Niemcowi sprzedał. I dojdziemy do prawdy.

a do kogo związkowcy pracownicy i rolnicy pisali kogo 2008 prezydent kac zyski sprzedał 

Prawie 2 miliony długu. Rysiek - SZACUN! Od razu widać, żeś uczeń Balcerowicza!

ludzie wy się nie znacie.... RYSIEK TO NAPRAWDĘ MĄŻ STANU I WIELKI EKONOMISTA...

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał:

Jak się wyciera gębę hasłami o sprawiedliwości społecznej, solidarności, niwelowaniu barier, dzieleniu się dobrami to należałoby też wziąć pod uwagę że ktoś może powiedzieć "sprawdzam". Powiedzieli sprawdzam niepełnosprawni a teraz płacz że nie o tym myślano.:D

ty no chłopie pomyśl kac zyski leży w szpitalu to kto im da bez jego zgody ?? nikt się nie odważy a później wieli wuc wyjdzie ze szpitala i powie dam wam i wszyscy hhhhhhhhhhuuuuuuuurrrrrrrrraaaaaaaaa :P 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Nie jestem pewien czy ktokolwiek wie o czym ty piszesz 

zainteresowani wiedzą 

Opublikowano

Naprawdę mam wrażenie, że z konta Romka piszą dwie różne osoby.  Kiedyś było widać jak pojawiały się posty, których nie szło w ogóle zrozumieć, a zaraz potem pisane polszczyzną,  o której Wąski mógłby jedynie pomarzyć. To samo co do treści,  czasem nawet spokojnie i z sensem,  a czasem wyzywanie ludzi naokoło. Tylko ja mam takie odczucia? 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Ulman napisał:

Dla tych 2 osób to szkoda twojej fatygi:D

A jak prezes  wykituje to kto będzie decydował jak nigdy w życiu tego nie robili?

Co ty  tak się  Martwisz  o  Prezesa    ????

z cyklu ;  ,,Jetem za  a nawet przeciw,,

xDxDxD

https://wpolityce.pl/polityka/395353-walesa-jednak-dolaczy-do-protestujacych-w-sejmie-nie-wykluczam-ze-do-nich-powroce-a-nawet-zostane

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

O prezesa to On się martwi średnio na jeża, ale o ten bajzel i niemoc decyzyjną po zejściu największego szeregowego posła najjaśniejszej to już trzeba się martwić. Te wszystkie obecnie szare, trzymane na łańcuchu przez prezesa, kundelki rzucą się sobie do gardeł aż kłaki będą fruwać. Kto patrzy uważnie (bez przesady) na tą stronę areny to na pewno zauważył  te napięte pulsujące żyły i siłą poskramiane ambicje. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

To się będziesz cieszył  jak się pokłócą  i stracą władzę

Ale nie daj Boże żeby Rysio  został Premierem

,,Ryszard Petru po tym, jak odszedł z Nowoczesnej ogłosił, że teraz obecni członkowie partii, a nie on, powinni spłacać dług, który może wynosić nawet 5 mln zł.,,

https://www.wprost.pl/polityka/10124737/petru-umywa-rece-od-dlugow-nowoczesnej-jak-chca-to-niech-splacaja.html

Gość marekfarmer
Opublikowano

Jeszcze  ,,Bronka,, powinni zaprosić    było by ciekawie xD  xDxD

A może  by  żonę zabrał  bo  w 2014  roku  to  mimo  zaproszenia  nie pofatygowała  się  do  protestujących

Opublikowano
9 minut temu, marekfarmer napisał:

To się będziesz cieszył  jak się pokłócą  i stracą władzę

W przeciwieństwie do Ciebie mam ciut szerszy horyzont i doświadczenie. Jak byś uważnie i z odrobiną zrozumienia przeczytał mojego posta, to nie napisał byś tych pierdół. Nigdy, niezależnie od rządzącej opcji politycznej, bajzel nie był dobrym rozwiązaniem dla gospodarki kraju . Myślenie nie boli kolego, spróbuj naprawdę fajna rzecz.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ale przecież   wedle  ,,Łopozycji,,  to  jest  właśnie teraz w Polsce  ,,bajzel,,   więc   jak 

Jest  dobrze  czy  źle   ???

Opublikowano

Bronki, Bolki,  "kwachy" Generało-szeregowcy i wielu innych to postacie już historyczne i nieistotne dla bieżących i przyszłych zdarzeń a mowa o nich to "puste gadanie". Nie umiał fabryki, budował pomniki , za czas jakiś epitafium tym którzy teraz nie mają nic ciekawszego ponad retrospekcję do zaoferowania. No Może Premier coś próbuje robić reszta TYLKO GADA.  szkoda czasu słuchać jadę w pole bo chyba pomogły zaklęcia, popadało, przestało, do roboty. 

Opublikowano

Ty @Marek nie patrz jak jest, a jak będzie. Nie sądzę aby polityka skłócania się z wszelkimi sąsiadami, bliższymi czy dalszymi, na dłuższą metę dała nam coś dobrego. Gospodarka reaguje na wszelkie złe działania polityków z lekkim poślizgiem, więc jak jest, dowiemy się za jakiś czas kiedy to biznes zacznie renegocjować, lub zawierać nowe kontrakty. My tez nie zbieramy zaraz po siewie tylko musimy pobiegać i poczekać na plon.

Opublikowano

Marek. obecna Pierwsza Dama też zbytnio nie angażuje się w sprawy ważne dla kobiet, ani w ogóle ważne dla kogokolwiek.
Co do bajzlu,to tak w działaniach Kaczyńskiego jak i Macierewicza widać że przyjęli pomysł iż należy wywołać totalny chaos a potem obserwować co z tego się wyłoni, bo może przez przypadek coś pozytywnego. O ile na rozbijanie skostniałego betonu może to być dobry sposób, o tyle eksperyment na tak złożonym organizmie jak państwo albo obronność z reguły źle się kończy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v