Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I o czym to świadczy. A o tym że towaru w opór... Niech się najpierw w pierś uderzy ten który wszedł w młodego ziemniaka, albo zwiększył areal a później niech jęczy na forum. Już to kiedyś powiedziałem, że w naszym mądrym kraju cena będzie wtedy gdy będzie nieurodzaj, ewentualnie kilka lat pod kreską to wykruszą się "niedzielni plantatorzy"
Ps.
Tak dla jasności nie posiadam młodego ziemniaka, a to co się teraz dzieje było do przewidzenia po dobrej cenie tego ziemniaka w zeszłym roku.

Opublikowano (edytowane)

co to sie stało ze na igrit jest wiecej ofert kupna ziemniaka niz sprzedazy? skończyły sie spod okryc  na sieradzu? bo u przykrywane sie skończyły a grunt mizeria

Edytowane przez lonoh
Opublikowano

AgroSad sprowadził 7,5tyś ton ziemniaków z Egipt... i jak tu ma być jakaś cena dobra skoro takie ilości do nas płyną statkami... i jeszcze agrosad jest współorganizatorem Krajowych Dni Ziemniaka 26 sierpnia.  

• Like 1
Opublikowano

Sam się tam nie wybrał czyli bez komentarza pozostawiam raczej głupotę wyborców. Po drugie to nie ma co się dziwić, okres młodego ziemniaka jest dość niestabilny, a to pogoda nie dopisze i chłopy nie nakopią, a to cenę zaczną podnosić, a to nawiozą badziewia albo sto innych pierdół a umowy podpisane i dostarczać trzeba bo kary mogą wywrócić firmę. Facet po prostu pilnuje swojego interesu, po co szarpać się z chłopami jak można sprowadzić mały stateczek ziemniarów i w spokoju przeczekać te półtora miesiąca aż się uspokoi.

Opublikowano

Mam kolegę co wysyła ziemniaka za granicę . W rozmowie z nim powiedział , że ziemniaka kupuje na pomorzu bo w sieradzkim ciężko się dogadać i nieraz jest słaby towar .  Może tu tkwi problem .

Opublikowano

Czarna rozpacz to jest przez to, że sprzedajecie te swoje ziemniaki po 7zł a handlarze zarabiają nxa Was 10zł z worka i się z śmieją. Od środy cena na broniszach utrzymuje się w granicach 18-20zł a jak wjeżdza towar z łodzi kalisza krakowa robi się 15-16....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Darozioom
      Witam uprawiał ktoś z was odmiany Red Anna albo Red Sonia? Co sądzicie o tych odmianach? Warto w nie zainwestować?
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Dominik1987
      Jaka odmianę ziemniaków polecicie na uprawę woj świętokrzyskie? 
    • Przez Pawek21
      Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda opłacalność produkcji ziemniaka skrobiowego wiedząc że w skupie płacą 1zl za kg skrobi
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v