Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, lukasx21 napisał:

Będzie 1zł?

Na razie ciężko wyczuć, jak po nowym roku ci co pozamykali przechowalnie dostaną sraczki to może być zjazd, u mnie na razie 80 z licznika nie schodzi, mówię oczywiście o całych samochodach a nie o detalu.

edit: Pojawiła się nowa odmiana dla wschodniej Polski czyli z białym miąższem, Noya, jak podaje właściciel odmiany tolerancyjna na okresowe niedobory wody.

Edytowane przez mikad
Opublikowano (edytowane)

podobno Rumun przestał brać  słyszeliście cos o tym ?? handlarze prognozują spadki niedługo będą straszyć młodym ziemniakiem 😄

Edytowane przez rafooo
Opublikowano

Byłem w Skalbmierzu, świętokrzyskie:

-żółty 10-10.50 zł/worek

-czerwony 12 zł/worek, musi być duży tak 55 +.

Zejście było,zainteresowanie spore ale kto chciał więcej niż podane wyżej stawki- towaru nie sprzedał raczej . ( pomijając mniejsze ilości typu 200-400 kg ).

Cebula 16-17 zł worek 10kg. umiarkowane zaineresowanie.

Rumunów nie widziałem, zbiżają sie święta więc ruch bedzie malał. Zapasy są, w 2019 ruszy od nowa. Mi tez handlarze móią o spadkach. Ale to jest spowodowane tym, ze "duzi gracze" zaczynają otwierac magazyny... 

Propozycje z domu 10 zł worek zółtych.

Opublikowano

Też tak myślę ze raczej że stabilnie będzie do marca potem różnie może być handlarzom krzywda taką kasę płacić najlepiej było po 3zł kupować i 3 zarobić straszą jak mogą

Opublikowano

Idzie jakiś eksport? Myślę że jak te wszystkie duże przechowalnie ruszą to raczej na eksport pójdzie. Narazie to chyba wyprzedali się ci co bali się że im zmarzną.

Opublikowano

Eksport idzie cały czas, o zmarznięcie chyba nikt się nie martwi bo nawet jak nie ma przechowalni to i tak gdzieś pochowają, gorzej jest ze spoczynkiem ziemniaków bo kiełkują okrutnie.

Opublikowano
21 godzin temu, mikad napisał:

Eksport idzie cały czas, o zmarznięcie chyba nikt się nie martwi bo nawet jak nie ma przechowalni to i tak gdzieś pochowają, gorzej jest ze spoczynkiem ziemniaków bo kiełkują okrutnie.

Wiem jak jest ze spoczynkiem bo jak tylko temperatura jest 1 na plusie to dmucham żeby chociaż trochę je schłodzić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Darozioom
      Witam uprawiał ktoś z was odmiany Red Anna albo Red Sonia? Co sądzicie o tych odmianach? Warto w nie zainwestować?
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Dominik1987
      Jaka odmianę ziemniaków polecicie na uprawę woj świętokrzyskie? 
    • Przez Pawek21
      Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda opłacalność produkcji ziemniaka skrobiowego wiedząc że w skupie płacą 1zl za kg skrobi
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v