-
Podobna zawartość
-
Przez jajonasz
Cześć, mam(znaczy będę miał) jakieś 20 arów buraków pastewnych i z 10 arów ziemniaków, czy istnieje jakiś oprysk chwastobójczy którym mógłbym opryskac obie uprawy? Czy trzeba osobno, jeśli tak to polećcie coś dobrego
Czy np sencorem można by prysnać przedwschodowo buraki pastewne?
Pozdrawiam
-
Przez aero2
Witam.
Potrzebuję się dowiedzieć ile kg sadzeniaków ziemniaków wchodzi na 2ha?
Czy taniej wyjdzie nawóz czy tir gnoju kurzego co lepszy daje efekt ich wzrostu?
Ile szacunkowo mogę zebrać ton ziemniaków z 2ha klasa ziemi 4 troszkę 5 przy lesie.
Jakie zabiegi trzeba wykonać po zasadzeniu od chwastu i stonki oprysk czy coś jeszcze?
Jaka obecnie odmiana ziemniaka biała i żółta jest najlepiej pożądana na rynkach?
Dziękuję.
-
Przez ROLNIKSARA
Witam,
czy jest kto ktoś sieje trawę jednoroczną? Interesuje mnie jakiej gleby potrzebuje i termin siewu ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Przez Janek54321
jakie stosujecie herbicydy przedwschodowe. co zrobić aby plantacja była wolna od chwastów od posadzenia do zbiorów ziemniakow? jakie macie swoje doświadczenia? czy zabiegi wykonujecie raz czy może kilka razy?
-
Przez livebird
Witam mam pytanie czy uprawa agregatem talerzowym na dzień przed siewem kukurydzy będzie dobrym rozwiązaniem? gleba ciężka i średnia jakieś 3 tygodnie temu rozsiana sól potasowa i wymieszana bronami wilgoć w ziemi jako tako jest w spodzie.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Darz Bór! ...a sorki nie to forum
Ziemniaki vineta