-
Podobna zawartość
-
Przez bialy2005
Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
-
Przez adamson330
Witam
Zastanawiam się nad zakupem agregatu talerzowego półzawieszanego AMJ AGRO ATOS DRIVE.
http://amjagro.pl/agregat-talerzowy-atos-drive/#specyfikacja
Talerze fi 560. Brać piasty bezobsługowe?
Mój sąsiad ma ich bronę talerzową i sobie chwali.
U mnie maszyna chodziła by docelowo w bezorce może wyjątkowo po orce. Gleby średnie i lekkie. Uprawa QQ na ziarno i inne.
Na razie MTZ 82 z szerokimi oponami + solo ATOS DRIVE. W przyszłości Ciągnik > 130 KM+ Siewnik 3m na redlicach talerzowych.
Agregat używany by był do uprawy ściernisk, niszczenia poplonów, siewu. Na głęboko robić będę gruberem 4 belkowym i głęboszem.
Jakie macie opinie o tej firmie i o maszynach przez nich produkowanych (zwłaszcza tej maszynie). Ewentualne sugestie i alternatywy?
Z góry dziękuje za pomoc
-
Przez maciej1704
Witam. Proszę kolegów plantatorów o poradę od 2 tygodni pojawiły się pierwsze objawy i jest coraz gorzej.
-
Przez grzybu1
Mam do Was pytanie. Czy w waszych talerzówkach po jakimś czasie też wyciera się pierścień, co jest wspawany w słupicę koło piasty ? Czy też macie taką osłonę ? Może w innych talerzówkach jest inne rozwiązanie ? Maszyna zrobiła około 300 ha i niektóre pierścienie są mocno wyjechane od spodu.
-
Przez Gość
witam, ile w przybliżeniu kosztuje wystrojenie kombajnu new Holland do koszenia kukurydzy? heder, sita itd
-