Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, AleksanderX napisał:

Dziś byłem w cerfurze i stałem przed ziemniakami kilka chwil jak zamurowany cena 2 zł za kg

to nic nowego te 1,99już we wrześniu było w biedronce. dawno tam nie byłeś po prostu

Opublikowano

zależy jaką tam masz glebę. ja i tlenek waliłem i parszywków nie było

Opublikowano

Jak na takie zapuszczone stanowiska daje 3 tony weglanowego 50%CaO(kujawit lafarge) parszywych tez nie widzialem.

Racyl tlenkowe dawales na slabe stanowiska?

Opublikowano
Przed chwilą, pala92 napisał:

Jak na takie zapuszczone stanowiska daje 3 tony weglanowego 50%CaO(kujawit lafarge) parszywych tez nie widzialem.

Racyl tlenkowe dawales na slabe stanowiska?

na glinę 1-sza klasa

Opublikowano
3 godziny temu, AleksanderX napisał:

Dziś byłem w cerfurze i stałem przed ziemniakami kilka chwil jak zamurowany cena 2 zł za kg

W kauflandzie są po 3zł od pewnego czasu.

Opublikowano

Jeszcze nikt nie posadził, a już mówisz, że za darmo. Nasadzeń będzie znacznie więcej na co wskazuje wyjątkowo duży popyt na sadzeniaki, ale pamiętajmy, że póki co w wielu rejonach Polski dalej jest katastrofalna susza, a wszystko wskazuje na to, że zimą niedobory wody nie zostaną uzupełnione i od wczesnej wiosny będzie doskwierać susza.

Opublikowano

prognozowanie cen teraz to tak jak wszelkiej maści " analitycy" co wiedzą jakie będą zbiory zbóż w sezonie 2019-2020.

Większy wpływ na cenę ma pogoda jak powierzchnia nasadzeń. Suszę można jakoś ominąć ale wystarczy że będzie bardzo mokry rok i sporo upraw wygnije

Opublikowano
1 godzinę temu, saszeta napisał:

prognozowanie cen teraz to tak jak wszelkiej maści " analitycy" co wiedzą jakie będą zbiory zbóż w sezonie 2019-2020.

Większy wpływ na cenę ma pogoda jak powierzchnia nasadzeń. Suszę można jakoś ominąć ale wystarczy że będzie bardzo mokry rok i sporo upraw wygnije

Najpierw sprzedajmy to co mamy z tego roku

Opublikowano

Ostatnio sprzedałem zółtego ( Lord) po 10.50 zł/ 15 kg. Po sortowniku + 50, ale w worku nie za duże, porównując np: z odmianą bellarosa. Czyli 70 groszy już osiągnięte :)

• Like 1
Opublikowano

@przemol87 : Własnie od niego ją kupiłem. Szukał tego katalogu ale nie znalazł, obiecał wysłać pocztą. Ale jakby ktos miał taką i zrobił zdjęcie kilku stron to przyspieszyło by zamówienie części. Sadzarka wymaga naprawy kilku elementów przy napędzie łancuchowym. ( w opisie zdjęcia wszystko pisze ). Dzięki za pomoc :) Napisałem e-mail do Akpil ze zdjeciami uszkodzonych cześci. Czekam na odpowiedz.

Opublikowano

Jak już został poruszony wątek katalogów części to może ma ktoś taki do kombajnu Bergmann k100? Albo wie gdzie można taki nabyć?

Jak ceny ziemniaka na Kaliszu? 

Z podwórka żółtego odbierają mi po 11zł ale busowe ilości

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Darozioom
      Witam uprawiał ktoś z was odmiany Red Anna albo Red Sonia? Co sądzicie o tych odmianach? Warto w nie zainwestować?
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Dominik1987
      Jaka odmianę ziemniaków polecicie na uprawę woj świętokrzyskie? 
    • Przez Pawek21
      Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda opłacalność produkcji ziemniaka skrobiowego wiedząc że w skupie płacą 1zl za kg skrobi
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v