Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z tego co słyszę to w rzeszowie bez zmian 7,5-8zł worek czasami 9.  Podobno rumunia zaczyna brać słyszał ktoś coś ? albo ile płacą ? 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 30.07.2018 o 08:46, pawelol111 napisał:

Jak tam biznes ziemniaczany?

Krótko mówiąc Śmierdzący interes...centrum 8zł netto w domu żółty

Edytowane przez przemol87
Opublikowano

W Rzeszy 30 centów za luz jak leci, kraje bardziej na zachód 10 centów drożej, Brytole najpierw muszą podlać żeby coś wykopać, jak chłopy u nas nie będą wariować to wszystko możliwe że cena zbliży się do magicznej jedynki ;)

• Like 1
Opublikowano

Za plus 80 w do angli płaca już 400 funtów i cena rośnie. Jak ktoś miał dużo szczęścia i kilka burz wyłapał to zrobi biznes. Gorzej jak miał pecha i wszystko bokiem przechodziło u nas mimo 4 podlan i tak alternaria zeżarła rośliny. Plony to historyczne minima na dodatek wszystko kiełkuje robi dzieciuchy. I może w wykopki będzie coś towaru, ale od grudnia cena przebije cenę rzepaku na 100 procent. Bo tego co się wykopie w połowie polskie Niemczech Holandii i belgi i Anglii nie da się po prostu przechować.

Opublikowano
Dnia 19.08.2018 o 08:43, pawelol111 napisał:

Rynek Łosice, Mordy, Siedlce 1.5-1.8zl za białego. Wawa 2zł.

takie ceny to detal na kilogramy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Darozioom
      Witam uprawiał ktoś z was odmiany Red Anna albo Red Sonia? Co sądzicie o tych odmianach? Warto w nie zainwestować?
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Dominik1987
      Jaka odmianę ziemniaków polecicie na uprawę woj świętokrzyskie? 
    • Przez Pawek21
      Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda opłacalność produkcji ziemniaka skrobiowego wiedząc że w skupie płacą 1zl za kg skrobi
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v