Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedys moze sie wezmie. Teraz mozna skladac wniosek aby uzyskac certyfikat jakosci . Coraz wiecej jest tych programow unijnych Dbre Bo Nasze. Lecz to nasze nie jest w naszym panstwie, Wiekszosc tez zagranice idzie. Kilka projektow bylo skladane aby rolnicy mieli latwiejszy sposob bezposredniej sprzedazy,lecz zostaly odrzucone.

Opublikowano

I co Ci z tych certyfikatów? myślisz że hurtownia zapłaci za ziemniaka z certyfikatem 20gr więcej?

Pisze o certyfikatach ale i rowniez,że w naszym państwie jest mało naszej żywności.Sami wiecie jakie są ceny gdy my sprzedajemy,bardzo niskie.Żywność z zagranicy zalewą nasz rynek.A naszej żywności malo.

Opublikowano

U większości producentów ziemniaka ziemia może już z 20 lat nie widziała obornika tylko poplon nawóz i woda  . Czym się takie ziemniaki różnią od zachodnich ? Myślę , że niczym . Raz kupiłem z centrali niemiecką winetę i była niezła . 

Cena ziemniaka w Biedronce 3 kg ponad 7 zł . Pisanie i biadolenie nic nie da . Czy ktoś wszedł w handel pod tytułem ( Lokalny Rolnik )

Opublikowano

Zbyszko, oni mają w du.. lokalnego rolnika, to chwyt marketingowy na miastowych

A wpisz w Google Lokalny Rolnik to zobaczysz jak to działa . Ceny to tam są nie złe tylko to raczej jest dla tych małych producentów .

Opublikowano

A wpisz w Google Lokalny Rolnik to zobaczysz jak to działa . Ceny to tam są nie złe tylko to raczej jest dla tych małych producentów .

Lokalny Rolnik to jest tylko chwyt marketingowy, Miastowi tak szybko nie przyjda by kupic jak w marketach maja praktycznie za darmo a u rolnika bezposrednio jednak drogo .

Opublikowano

Działa to w Warszawie i przyszło do Łodzi więc jednak się rozwija . Ja też jestem sceptyczny do takiego handlu ale z drugiej strony są tacy ludzie którzy szukają dobrej żywności .  

Wyobraźmy sobie dużego potentata który sprzedaje towar po 4 zł worek a ty sprzedajesz małe ilości np. 1,5 zł . kg . Gdy masz ziemniaków 2 ha a on 20 ha nigdy z nim nie zdążysz konkurować bo on jest jak duży market .

Opublikowano

Przy lepszym plonie to 5 zł wychodzi nie wiele gorzej niż 8 zł przy zeszłorocznych plonach, więc to jeszcze żadna tragedia, nadrabia się ilością. Byle 3 zł nie było

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Darozioom
      Witam uprawiał ktoś z was odmiany Red Anna albo Red Sonia? Co sądzicie o tych odmianach? Warto w nie zainwestować?
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Dominik1987
      Jaka odmianę ziemniaków polecicie na uprawę woj świętokrzyskie? 
    • Przez Pawek21
      Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda opłacalność produkcji ziemniaka skrobiowego wiedząc że w skupie płacą 1zl za kg skrobi
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v