Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam problem bo kupcy dzwonią dobijają się o towar a ja kopę jak się ino da wjechać w pole i nie myślę o szykowaniu. wczoraj chyba z 50 ton ukopałem anną   fajnie się kopało szybko nawet , propozycja na dzień dzisiejszy 1200 worków po 4 zł za denara kaliber orzech włoski w górę.

Opublikowano

I raczej lepiej nie będzie chyba że pół Polski zaleje. Kogo nie zapytam to ma bulwy rekordowe mimo sadzenia po 15 maja. 

Północ stoi we wodzie. To co idzie zebrać gnije a idą deszcze. Jakość zostawia wiele do życzenia. Plon ogólny bardzo wysoki-handlowy już nie. Nie wiadomo jak to będzie leżeć więc jeszcze nie jest wszystko jasne moim zdaniem.

Opublikowano

Dziś opyliłem 600 worków denara po 5 zł  a mogłem 1200 po 4 ale nie będę się śpieszył. 600 zł jak by nie patrzeć drogą nie chodzi zwłaszcza  dzisiaj  jak byłem zobaczyć na proszowicach masakra z błotem kupowali kupce poobijane,dziurawe i pognite ziemniaki po 2 zł /15 kg ale dobra niech się nachapią dziadostwa to zobaczą co to jakosć. Znajomi Handlarze  kupują  po 20 groszy/kilo  20 ton jedzie 120 km i w górach  sprzedaje 10/12 zł za worek więc przebicie niesamowite a ty rolniku żyj na kredytach... Napiszcie czy dalej na północy polski też są takie cuda, bo na południu jest raj dla darmozjadów a wszystko to przez ludzi którzy mimo pracy chcą se dorobić i im nie zależy.....

Opublikowano

Dziś opyliłem 600 worków denara po 5 zł  a mogłem 1200 po 4 ale nie będę się śpieszył. 600 zł jak by nie patrzeć drogą nie chodzi zwłaszcza  dzisiaj  jak byłem zobaczyć na proszowicach masakra z błotem kupowali kupce poobijane,dziurawe i pognite ziemniaki po 2 zł /15 kg ale dobra niech się nachapią dziadostwa to zobaczą co to jakosć. Znajomi Handlarze  kupują  po 20 groszy/kilo  20 ton jedzie 120 km i w górach  sprzedaje 10/12 zł za worek więc przebicie niesamowite a ty rolniku żyj na kredytach... Napiszcie czy dalej na północy polski też są takie cuda, bo na południu jest raj dla darmozjadów a wszystko to przez ludzi którzy mimo pracy chcą se dorobić i im nie zależy.....

Narazie cały czas każdy próbuje urwać z pola co się da a jest ciężko (w poniedziałek spadło 23 litry i narazie wjechać nie idzie) więc nikt nie sprzedaje ale z tego co zauważyłem to jeśli chodzi o ceny na trójmiasto zawsze są trochę wyższe. Mogę puki co porównać do ubiegłego roku kiedy to najniższa cena w tym kierunku była 4zł/15 i to przez krótki okres czasu. Ziemniak gnije, w każdym dołku już go nie ma a co większy dołek to woda stoi i to nie mało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Darozioom
      Witam uprawiał ktoś z was odmiany Red Anna albo Red Sonia? Co sądzicie o tych odmianach? Warto w nie zainwestować?
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Dominik1987
      Jaka odmianę ziemniaków polecicie na uprawę woj świętokrzyskie? 
    • Przez Pawek21
      Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda opłacalność produkcji ziemniaka skrobiowego wiedząc że w skupie płacą 1zl za kg skrobi
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v