Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zamiast sadzic ziemniaki za darmo to lepiej spij w nocy :D  :D  :D ,

nie wiem jak teraz wyglada sytuacja na rybitwach , ale na poczatku tamtego tygodnia byla promocja -ziemniaki za darmo :P , placilo sie za worek i pakowanie-2 zl wolali za worek.

teraz lalo ostro, prawie polowy jeszcze nie wykopalem, w detalu sprzedaje po 70 gr za kg, przewaznie trzeba zawiesc i wniesc do piwnicy, poki zyja jeszcze stare babki to gotuja, za kilka lat bede patrzyl nie na ceny ziemniakow tylko zlomu bo sprzet pojdzie na hute....

Opublikowano

dobrze że wygaszam produkcję jadalnego . Skrobia to na samochód i poszła. Niech dają po 3 zł Woziłem na sklep po 6 zł Jakiś kret wozi po 4 Niech się zrywa ,zostało mi z 0.5 ha nie będę kopał .

Zawsze sie trafi ktoś inteligentny inaczej. Stwierdzi że to jest 1zł na worku więcej i już się opłaca. Znam to doskonale. Mam nadzieje że stołówka mi nie będzie fikać bo wtedy już więcej ode mnie ziemniaka nie dostaną.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Darozioom
      Witam uprawiał ktoś z was odmiany Red Anna albo Red Sonia? Co sądzicie o tych odmianach? Warto w nie zainwestować?
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Dominik1987
      Jaka odmianę ziemniaków polecicie na uprawę woj świętokrzyskie? 
    • Przez Pawek21
      Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda opłacalność produkcji ziemniaka skrobiowego wiedząc że w skupie płacą 1zl za kg skrobi
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v