Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ziemniaka jest do oporu, jednak jego jakość pozostawia wiele do życzenia, zarówno u nas i na południu, dzięki temu jest takie zejście na przyzwoity towar;

jak kształtują się teraz ceny przy ilościach całosamochodowych? nie znalazłem nikogo kto dałby za wiązany worek więcej niż 8zł

Opublikowano

Po 6zł miałem multum telefonów , więc zmieniłem na 7zł i już było mniej ale i tak sprzedałem :)

jak by nie patrzeć 3zł na 15kg zarobku to i tak dobry interes przy 24tonach przecietny handlarz , który kupi po 7zł/15 kg zarobi na TIRze 4800zł , niech wysle 4x w miesiącu od siebie TIRA to ma na miesiąc 19.200zł , niech na paliwo i inne pierdoły do MAX 1200zł to i tak na czysto ma 18000zł B) super wypłata

• Haha 1
Opublikowano

ziemniaka jest do oporu, jednak jego jakość pozostawia wiele do życzenia, zarówno u nas i na południu, dzięki temu jest takie zejście na przyzwoity towar;

jak kształtują się teraz ceny przy ilościach całosamochodowych? nie znalazłem nikogo kto dałby za wiązany worek więcej niż 8zł

Dziś był u mnie facet obejrzeć ziemniaki to więcej jak 6,5 zł za vinete nie chciał dać. Trochę narzekał że w workach są trochę rozpękłe bulwy no ale niech za tą cenę nie oczekuje idealnego towaru :)

Opublikowano

Po 6zł miałem multum telefonów , więc zmieniłem na 7zł i już było mniej ale i tak sprzedałem :)

jak by nie patrzeć 3zł na 15kg zarobku to i tak dobry interes przy 24tonach przecietny handlarz , który kupi po 7zł/15 kg zarobi na TIRze 4800zł , niech wysle 4x w miesiącu od siebie TIRA to ma na miesiąc 19.200zł , niech na paliwo i inne pierdoły do MAX 1200zł to i tak na czysto ma 18000zł B) super wypłata

Kurde, a jak wyśle 10 aut, to ma 45k zł miesięcznie. A jak wyśle 100 aut to ma 450k zł miesięcznie. To w roku wychodzi 5,4 mln zł!!!!! Nic tylko handlarzem zostać. Przecież to proste.

Opublikowano

Jakie 10zł... większość ładuje ze 1zł z worka w porywach 1,5zł... w naszej okolicy oferują 7zł czyli rumun płaci im 8-8,5zł... czerwony złotówkę drożej... mówię o ładnym twarze 55+

Opublikowano

Damian Kurkowi Rumun płaci 10zł , wiem na 1000%

nie płaci bo ja ładuje tego samego Rumuna co on na dien dzisiejszy 8,5 :) chyba ze masz towar 6+ i faktura z fito to masz 9zł

Opublikowano

A ja myślę że cena będzie x2

Taaaaaaaaa chyba na Milonkach  :lol:

Nie tylko na Milonkach w Zadrożu też Adam teraz płaci 6zł za 15kg, zobaczysz że będzie 12zł

Opublikowano

Proponuję otworzyć nowy temat o nazwie 'Agroprorok' i tam te dyrdymały wypisywać, bo ilu rolników, tyle proroctw, a tak na dobrą sprawę, wszystko to wróżenie z fusów, bo nawet specjaliści analitycy nie potrafią cen przewidzieć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez farmer1111
      Poszukuje ziemniaków paszowych  lubelskie
    • Przez Szydre
      Witam! 
      Nie wiem czy w dobrym dziale piszę to pytanie. Macie jakieś sposoby na przetrzymywanie ugotowanych ziemniaków dla świń? Mam 4 świnie i ugotowałem dla nich parnik ziemniaków, jak je przetrzymywać żeby nie skisły? Zostawiłem je w skrzynce wystudzone w ciemnym, chłodnym garażu. 
    • Przez warchest
      witam sprzedam obsypnik do ziemniakow 3 rzedowy stan dobry lokalizacja powiat płocki , nr tel 728 381 453 lub 728 563 090 

• Przez MarcinSp10
      Potrzebuje od specjalistow rady na temat ziemniakow czym najlepiej spryskac ziemniaki od chwastow zawsze przed wschodami dawalem roundupem ale potem i tak zarastaly. Polecono mi na nastepny rok spryskac Srodkiem titus 25wg tydzien po posadzeniu . Czy warto tym pryskac??
    • Przez topfarmer
      Cześć
      Mam problem z moim kombajnem grimme lk650 i nie wiem jak go rozwiązać.
      Podczas kopania ziemniaków i przejechaniu dosłownie kilku metrów pod plastikową rolkę podchodzi kamień ( około 3 cm) i blokuje całą taśmę boczną podajnikową. Sprawdzałem w katalogu wszytko jest na swoim miejscu , rolki praktycznie nowe. W załączniku przesyłam zdjęcia.
      Czy ktoś z posiadaczy tego modelu spotkał się z takim problemem?
      Dodam że ogólnie w tamtym miejscu gromadzi się bardzo dużo łęcin, ziemi itp. Czy jest to normalne?

• Dodaj nową pozycję...
v