Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak ci pisze że jest walnięty rozrusznik i za pewne masz ten litewski.Zakładałem już gościowi do władka właśnie ten litewski i lipa był reklamowany.przyszedł drugi i na razie śmiga.Z alternatorami litewskimi też są jaja wiec ogólnie nie polecam tej firmy lepiej kupić turecki czy tam Agtech bo z nimi nie miałem problemów a trochę ich już pozakładałem.

Opublikowano

Witam panowie, mam problem z pompką zasilająca. Mianowicie nie podaje tyle paliwa ile trzeba a pompka ręczna przy pompowaniu jest twarda i nie idzie jej wcisnąć, dopiero po chwili można ją schować. Pompka nowa, bo stara padła, początkowo dobrze chodziła ale teraz coś jej odwaliło. Gdzie szukać problemu bo nie mam pomysłu :P

Opublikowano

Chcę założyć sobie radio i do tego trzeba przełożyć dwa kable przez słupek co idzie zasilanie lampy i dmuchawy, ale w pewnym momencie mi blokuje jak i w drugim słupku. Może ktoś ma na to sposób aby te kable tam wcisnąć w ten słupek?

Opublikowano

witam panowie potrzebuje pomocy mam ruskiego i zaczyna mi sie grzac ale nie wiem czemu do jakiej temperatury powinien sie nagrzewac?i jaka dla niego jest najlepsza temperatura?co mozna zrobic zeby sie nie grzal?nigdy nie milalem takiej temperatury zabraklo mi kawalek do 80 stopni przy kosiarce rotacyjnej

Opublikowano

Witam,w kosiarce rotacyjnej ma władzio dość ciężko, pomimo że sobie radzi i temperatura 80st. to normalka, ja kosząc w upały temperatura nieraz dochodziła do 95st.prawie 100 i nic złego się nie działo, a powiem że kosiarką koszę ponad 20lat co ważne pilnuj stanu oleju i naciągu paska wentylatora ,aby chłodzenie było sprawne ,a to że dochodzi do tej temperatury to nie ma czym się obmartwiać :rolleyes: Pozdrawiam.

Opublikowano

To nie jest jeszcze zle. Przy takim obciazeniu i temperaturze otoczenia to normalne.

Nalezy uwazac tylko zeby nie przekroczyc, no i owiewka na cylindry, cylindry wyczyscic.

Olej ma prawo sie nagrzewac. Tylko smarowanie zeby bylo nie ponizej 1 bar

Opublikowano (edytowane)

Wiatm. Mam taki problem. Dzisiaj rano odpaliłem władka wyjechałem z garażu wciskam sprzęgło a on dalej jedzie. I tak, okazało się że ta wajcha od sprzęgła co wychodzi z obudowy jest troszke pęknięta i odgięta. Odpiołem to cięgno co łączy pedał sprzęgła z tą wajchą. Po pospawaniu tej wajchy próbowałem jechać ale sprzęgło jeszcze nie wysprzęglało, więc podciągnołem je na regulacji o 2, a nawet 4 i 6 obrotów i było tylko gorzej czyli sprzęgło wogóle nie reagowało na wciskanie pedału. Dodam że teraz pedał sprzęgła bardzo lekko sie wciska. Jak myślicie co sie stało?

Sory że może troche nie po polsku ale mi sie śpieszy :-)

Ok już po problemie, Dzięki

Edytowane przez krzysiekg
Opublikowano

Wymień tą wajchę, u mnie było to samo minimalnie się wygięła i sprzęgła nie było, kupiłem nową podróbę i dalej to samo, potem kolejna wajcha wzmocniona płaskownikiem i grubo zaspawana i teraz śmiga bez przeszkód

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Czy olej ORLEN AGRO / HIPOL GL-4 80W/90 będzie odpowiedni do skrzyni w T25?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
    • Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
  • Dodaj nową pozycję...
v