Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak ta część właśnie ulegnie uszkodzeniu o czym pisze kolega balcerek1, wówczas następuje tgz.mielenie, i nie tłoczy oleju jak trzeba i nie działa podnośnik jak powinien, a jeśli nawet działa to bardzo słabo :rolleyes: Pozdrawiam.

Opublikowano

witam panowie mam proglem ruski nie chce odpalic rozrusznik jest w dobym stanie po remoncie wyczyscilem klemy i wlacznik masy i dalej nie chce odpalic niby dobrze kreci ale jak probowalem palic na ostro to tez nie odpala jak puszczam odpreznik to sie odzywa i gasnie prose o pomoc.

Opublikowano

Sprawdz odstojnik, filtry paliwa, przejżyj cały układ paliwowy. Raczej z opisanych objawów gdzieś nie dostaje takiego cisnienia paliwa jak powinien. Jak to nie pomoże, to może pompa paliwowa.

Opublikowano

Jak będzie miec zamulone filtry, albo wode w odstojniku to mu żadne wspomagacze nie pomogą, może i zagada ale go zadusi. A no i jak juz tam bedziesz grzebać to kup sobie najlepiej wcześniej nowe uszczelki, majątku to nie kosztuje. Niektórzy zakładaja stare ale często łapią powietrze i zapowietrzaja nam układ paliwowy. A i sprawdz stan paliwa bo byłem kiedyś u takiego dziadka, bo mu nie chciał iwanek odpalic. Pierwsze co sprawdziłem jak pompuje reczna pompka paliwa, bo rozrusznik kręcił jak głupi. A tu przelewu nie słychac stukam w zbiornik a tu susza. Dziadek trzymał Iwanka pod szopka, na jesień zatankował pod korek, a do wiosny mu wyparowało jakimś dziwnym sposobem :D hehe

Opublikowano

W ilu tematach będziemy dyskutować o tym samym problemie?

Może być uszkodzona pompa wtryskowa, a dokładnie regulator obrotów się uszkodził- zaciął.

Jak często wymieniasz w pompie olej?

Możesz odkręcić dekielek na boku pompy, 4 śrubki na płaski śrubokręt. I ruszyć go.

Może pojawić ci się ropa przy odkręcaniu dekielka, ale i tak nie powinno jej tam być. Możesz najpierw spuścić to co w niej jest korkiem spustowym.

Opublikowano

panowie wymienilem filtry dalem nowe uszczelki wyczuscilem odstojnik dolalem paliwa wymienilem olej w pompie i sa dalej te same objawy odzywa sie i gasnie dawalem mu paliwo z butelki przed pompa ale slabo ciagnal z butelki paliwo jak pompowalem pomka i jak krecilem rozrusznikiem i nie chce dalej palic robil tak samo nie jest zapowietrzony bo daje dym komina juz nie wiem co moze byc za przyczyna

Opublikowano

panowie zrobilem ruskiego juz normalnie pali przyczyna byla prosta on byl normalnie zalany ja go palilem to slabo kreci akumulatory a jak zawsze odpalam wladka o zawsze daje gaz do przodu.dziekuje za porady.

Opublikowano

panowie wyskoczyla mi nowa usterka nie chce palic na stacyjke tylko na ostro ale grzeje normalnie swiece ale jak chce odpalic to sie stacyjka nie odzywa czy jest to mozliwe ze sie popuscil kabel przy stacyjke bo wczoraj probowalem na stacyjke i go troche wymenczylem i moze moglo cos przepalic troszke kabel co o tym myslicie?czy sie srubka popuscila od stacyjki i nie ma styku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez plusz01
      Witam
      Mam małe pytanie do szanownych kolegów. Mianowicie przymierzam się do zakupu nowych opon i z tąd moje pytanie. Na początku zaczniemy od przednich opon jaki kupić zwykłe takie jak w oryginale czy może jodłowe które będą miały lepszą przyczepność w warunkach polowych. Ostatnio założyłem do swojego władka wspomaganie więc nie raczej nie będzie problemów ze skrętem interesuje mnie przyczepność które lepiej się sprawdzą ?. Druga rzecz co z oponami do tyłu zostawić oryginalne 11.2 czy może założyć szersze takie jak w C330 12.4 dodam że aktualnie dołożyłem obciążniki na tylne koła około 70 KG na jedno koło. Proszę o pomoc w doborze oraz przedstawienie waszych doświadczeń. Pozdrawiam
    • Przez zubi1990
      Witam wszystkich będę robił teraz remont silnika w moim t25a i tu mam pytanie: jakim momentem dokręcić śruby mocujące głowicę do bloku , jaką siłą dokręcić stopy korbowodów, jaka ma być grubość panewek głównych i korbowodowych, jaka siła dokręcenia koła zamachowego, szerokość cylindra i luz w zamku pierścieni. Ciągnik z roku 1978 z dwoma drążkami do zmiany biegów
    • Przez kuba12345
      Witam jak w temacie w moim T-25 wymieniam przedni lewy sworzeń w ośce i takie oto pytanie zakupiłem do tego swożnia odrazu nowe tuleje i teraz jak wbije nowe tuleje to muszę je rozwiercać w środku czy samo wejdzie. Pytam gdyż ktoś mi powiedział że będzie trzeba rozwiercać co otym sądzicie???
    • Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
  • Dodaj nową pozycję...
v