Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego Piotruniu25 do t25 są 3 rodzaje pomp NSZ 10,14 i 16.Ja mam tą największą ,NSZ16 do tura idealna,podnosi jak zwariowany.

Natomiast czy 4 czy 6 zębów to zależy od rocznika ciągnika.Mój jest 1988 i ma 6 zębów.Te starsze władki mają 4 zęby

Opublikowano (edytowane)

Co do pomp na 4 i 6 frezów, to te sprzegiełko można wymienić kosztuje grosze.

Co do rozrusznika to cena powinna mówić za siebie. Rozrusznik oryginał kosztuje jakieś 700zł a z przekładnią od 250 do 500 zł.

Oczywiście nie wspominając o innych zaletach tego z przekładnią.

Edytowane przez mtracz
Opublikowano

No kolego milanreal1 jak ty masz kucyka i ciągasz nim brony srednie no to nie dziwne.Ja z pracy mojego ciągniak z tym agregatem jestem zadowolony i i kultywator puszczam gleboko ;)

Kolego brony ciężkie to C-360 ma problem. A brony ciężkie do kultywatora nie potrzebne bo brony ciężkie i tak dość głęboko spulchniają glebę. A kultywatora głęboko nie zapuścisz, przyjedź do mnie a po oranym na 10cm z wałkiem metra nie przejedziesz.

Opublikowano

Przed siewem nalepiuej płytko agregatować. Sam się przekonałem. jechałem 6-7 cm teraz a rok temu ponad 10 i o wiele ładniejsze zboże mam w tym roku. Jak bym miał wał to moge głębiej bo wał by zagęścił ziemie a ja tylko bronki ciagne

Opublikowano

Tzn powiem tak, po orce zimowej lepsze efekty daje ciut głębiej, a po orce siewnej głębokość mniejsza niż 10cm jest ok. Mam pojedynczy wałek strunowy dlatego do dobrego wyrównania i spulchnienia trzeba dobrze ustawić cały zestaw. Dobra ale koniec tego OT.

Opublikowano

Mój ma 32 lata też mi latał jak oszalały regulacja nakrętką nic nie dała ,godzina kolumnę powinieneś spokojnie mieć na zewnątrz rozebrałem łożysko zsuneło się jakoś z tej oski regulacyjnej widocznie za mocno śrubę regulacyjną pokręciłem dla pewności zapunktowałem łożysko spawarką aby się nie zsunęło i ustawiłem najciaśniej z najmniejszym luzem układ kierowniczy i zamontowałem w ciągniku i jazda jak nowym ,raczej nic nie było wyrobione w przekładni

Opublikowano

Panowie podajcie więcej informacji jak to zrobić, w firmie mamy taki jeden kosmolot i kierownica lata jak żyd po pustym sklepie. Nasi mechanicy sie w ogóle nie chca do niego zabierać. Byłoby dobrze jak bym im strzelił gdzie i jak maja zajrzeć, bo w Ruskim czelendżerze w ogóle orientacji nie mam :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
    • Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
  • Dodaj nową pozycję...
v