Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

ani jedna ani druga nie warte zawracania głowy

5 godzin temu, jahooo napisał:

Tego gościa od Zetora znam, kitu nie wciska, nie picuje na siłę na sprzedaż. Sprowadza sprzęty z Anglii i Irlandii. Jak byłem u niego to od razu opowiedział, co w trawie piszczy i cena była normalna w stosunku do stanu ciagnika.

A za 10 tys więcej ludzie wystawiają takie ciągniki całkowite rupcie, za to ładnie odmalowane, co kto lubi.

ten raczej jest z PL

1 godzinę temu, Luke16 napisał:

Kupiony... Zobaczymy co to będzie xD ewentualnie się sprzeda. 

Będziesz Pan zadowolony

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Z tego co się orientuję można odpalić doczyszczanie i w worki zbierać chwasty i poślad

Nawet była seria bioznów na jakiś tam rynek. I myślę że tamten kombajn z ogłoszenia jest to bardziej przeznaczony na usługi koszenie po małych gospodarstwach gdzie nie mają przyczep tylko workują a potem rolnik sobie furą pozwozi lub zmagazynuje w workach. 

Opublikowano
1 minutę temu, stuart napisał:

Nawet była seria bioznów na jakiś tam rynek

Tak , ale one miały pomost i workownicę a ten ma normalny zbiornik plus te wory na śmieci, w jeden leci zielsko, w drugi poślad a w trzeci co odpadnie z kombajnu :D

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Rozumiem,  że na zachodzie ceny dobrych maszyn nie są małe,  ale zeby aż tak? 

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-case-international-1056-xl-4200-godzin-105-km-CID757-IDtDXtw.html

To sobie teraz odejmij nowe tylne opony. W sumie wychodzi nadal drogo.
Właśnie z tymi oponami do wymiany to mi się kojarzy taki mem z nosaczem jak coś kupuje na allegro.
cena 100zł plus wysyłka 20zł -złodzieje
cena 130zł wysyłka gratis uczciwa firma. 

Nawet taki głupszy znajomy kupował zetora który miał 4 nowe opony to chciał stare łyse opony bo taniej i przekładali w wulkanizacji. 
Po 3 m-c kupował nowe i jeszcze wyszło mu drożej. :D 

Albo jak czasami naprawiam komuś ciągnik. U dealerów mam ceny niemal że hurt i nawet sam chodzę po sklepie jak po markecie kompletuje sobie co chce. Ale nie taki Janusz biznesu on woli sam, bo myśli że jeszcze  ja sobie prowizje wezmę. I sam paliwo pali jeździ załatwia po składnicach bo będzie miał dobre i dobrą cenę finalnie i tak wyjdzie że przepłaci. Ale to weź wytłumacz. 

7 minut temu, pawel885 napisał:

Tak , ale one miały pomost i workownicę a ten ma normalny zbiornik plus te wory na śmieci, w jeden leci zielsko, w drugi poślad a w trzeci co odpadnie z kombajnu :D

Mi się wydaje że tam też jest pomost do rozłożenia i workowania. 

Opublikowano

one wychodziły równolegle z tymi co miały zbiornik

ach ta pizdula..............ten kto wymyślił takie zamontowanie silnika a przede wszystkim układu chłodzenia powinien za karę smażyć sie w piekle^_^

Opublikowano
a za kare smazyl sie przy silniku i chlodnicy. :) o ile nie zostal przewiany i pogiety po jednym dniu koszenia. . . a teraz mam pyranie z innej beczki: czy pod poplony po sciernisku lepsza jest orka czy gruber, a z orka poczekac do wiosny?
Opublikowano (edytowane)

6-cio cylindrowy gruźlik nie nadawał się do zamontowania nad kołem jak w Claasie SF, więc wykombinowali chłodnicę od strony kierowcy. Ile ludzi straciło zdrowie przez ten "wynalazek"

Na poplony wystarczy talerzówka lub gruber.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Niestety takie mamy grunty orne zrużnicowane. U mnie jeszcze wszystko na pniu bo teraz pada ale ciężko będzie tależować. Jeszcze muszę sprzęgło wymienić w ciapku i nakrętke w skrzyni zrobić i dopiero do ciężkiej roboty

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v