Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, stuart napisał:

Za 500zł? To nie ekipa tylko jakieś mietki bo dniówka 1 pracownika z składkami to ok 250zł a gdzie dojazd i amortyzacja ? 

a co to za różnica ? muszą być profesory po studiach co skasują 3 razy tyle ? lepiej wybielą czy po prostu "a bo mi taka firma robiła sam się nie bawię 9_9" ?

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik7343 napisał:

@stuart paczaj

Widzę widzę. Właśnie u mnie ojciec trochę podupadł na zdrowiu a gospodarka na niego i myślę czy nie wepchnąć go jeszcze na te 60tyś do małych gospodarstw a potem pchać na rentę. W ów czas czynnik losowy. I co z 05 rocznymi nowymi maszynami w ów czas? 

Opublikowano

Wiesz, najlepiej jak by zrobili to za 300zł plus jakiś urzędnik nadzorujący to wziął by 400 

2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

a co to za różnica ? muszą być profesory po studiach co skasują 3 razy tyle ? lepiej wybielą czy po prostu "a bo mi taka firma robiła sam się nie bawię 9_9" ?

Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał:

Mietki nie Mietki, swoimi rękami to zrobili i widocznie nie mają zamiaru sponsorować nierobów w urzędach 

A wiesz ile byś miał problemów jak taki by w czasie pracy nogi połamał na podwórku? W ów czas ty jesteś traktowany jako pracodawca i ty masz po tyłku. 

Opublikowano
Przed chwilą, stuart napisał:

A wiesz ile byś miał problemów jak taki by w czasie pracy nogi połamał na podwórku? W ów czas ty jesteś traktowany jako pracodawca i ty masz po tyłku. 

to bedziesz woził go na taczce to se nic nie połamie ;)

jak masz taki burdel na podwórku że se można nogę złamać to jużnie nasza wina :D

to licho mu idzie te bielenie ;) ja nawet zwykłym opryskiwaczem ręcznym 12l biele

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

jakie to biznesmeny ... u mnie z żadnych dofinansowań się nie korzysta a gospodarstwo się rozwija ...

Właśnie nie ukrywam że ostatnio u mnie gospodarka nie stoi najlepiej a wszystko mam na swojej głowie. A najbardziej mnie boli jak moi rówieśnicy się chwalą że po 2 latach gospodarzenia kupują nowe ciągniki za gotówkę. Tak ale k***a przejąłeś rozbujaną gospodarkę gdzie samochód zabierał 1 000l mleka dziennie i ojciec z matką za ciebie doją krowy.  A ja mam nie ciekawą sytuacje osobistą.

Opublikowano

Kilka lat temu u nas we wsi parobek obciął sobie palce w kombajnie bo jak zakładał pasek to gospodarz włączył maszynę. I rolnik pole musiał sprzedawać by mu zadość uczynienie zapłacić i jeszcze jakąś tam rentę. Ale trwało to z 5 lat bo parobek się zapił. :)  

Opublikowano
29 minut temu, Candy napisał:

Nie chodzi o przebywanie w nim caly czas tylko w skrajnych przypadkach. Wyobraź sobie agresywne ok. 400kg które się na ciebie rzuca, a ty musisz pomoc prosiajowi. Stanąć przed wyborem życia prosiaka czy swoje

Kula w łeb i psom do żarcia takiego potwora. U mnie już gość 40+ lat trójkę dzieci osierocił bo bydlę kawał  uda z tętnicą wyszarpało.

Opublikowano (edytowane)

Uu tragiczny przypadek :(

Tą opcje też muszę wziąć pod uwagę. Na razie chce się dowiedzieć czy istnieją jakieś realne do wykonania próby poskromienia takiej wariatki? Oprócz lekkiej sedacji.

Normalnie to jest anielsko spokojna,ale odkąd się oprosiła to jest porażka. 

2 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

wystarczą ostre widły :P

To może nie przejść,wpadnie w większy szał...zniszczyła metalowe pręty

Edytowane przez Candy
Opublikowano

Sobie więcej krzywdy wyrządzisz igłą niż widłami takiemu rozwścieczonemu potworowi.

I myśliwy musi dobrze przycelować żeby rodzina po nim nie płakała.

Tu żartów nie ma i uważam że takie zwierzę dużo wcześniej winno stać się konserwą lub karmą dla psów

Opublikowano

Co prawda to prawda. Bezpieczeństwo człowieka w sumie najważniejsze jest;)

Dzięki

Opublikowano

Nie wiem, ile razy się wypraszała, że waży 500kg i kto ja tak obkarmił. Sztuka o wadze 200kg to już spory kłopot i trudno ją poskromić. A jak jest agresywna, to tylko na konserwy, nic jej nie pomoże

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, stuart napisał:

Widać jak jesteście podatni na propagandę medialną kierowaną przez nich samych. Zobaczcie jak w mediach krzyczą ilu zginęło żydów a o tym ilu zginęło Polaków mało kiedy się porusza temat. Tylko o żydach się mówi o odszkodowaniach dla nich jacy to oni poszkodowani itd. 

A kto z was miał do czynienia z środowiskiem żydowskim??? "Oglądałem film pianista i wiem wszystko" Popytajcie starszych ludzi jak oni się zachowywali wobec polaków.  

Ogólnie mnie to jakoś mało obchodzi, jak mówi klasyk ja do żydów nic nie mam. Nawet szacunki. Nie zmienia to faktu że ja sie interesuje mechanizacją a polityka mnie tak interesuje jak wczorajszy obiad... Osobiście żadnego żyda nie znam.

A twoim zdaniem żeby nie wspierać germańca to polactwo ma sierpem żniwa robić? Gnój widłami rozrzucać? Czy ty w ogóle wiesz o czym piszesz? Rozumiem że return to 1960....

A co do świni to widły nie widły tylko dobrą pałke i przez łeb.

Edytowane przez ACoCieTo
Opublikowano
2 godziny temu, stuart napisał:

A najbardziej mnie boli jak moi rówieśnicy się chwalą że po 2 latach gospodarzenia kupują nowe ciągniki za gotówkę. Tak ale k***a przejąłeś rozbujaną gospodarkę gdzie samochód zabierał 1 000l mleka dziennie i ojciec z matką za ciebie doją krowy.

Mnie takie rzeczy nie bolą , ale parę razy pisałem,  jak do kolesia poszliśmy z rana bo awarię mieliśmy, zachodzimy  koło 7 rano -  babka sama robi obrządki a wnuczek jeszcze śpi i  nie zanosilo się,  żeby miał wstawać. Ale z wierzchu oczywiście wszystko super -  ciągniki wszystkie zachodnie,  część nowe, sprzęt cały dość świeży,  dość młody,  jak na PL warunki samochód, bydła od uja.  Typowy "młody rolnik"  z moich stron. 

Opublikowano

Kilka lat temu u nas we wsi parobek obciął sobie palce w kombajnie bo jak zakładał pasek to gospodarz włączył maszynę. I rolnik pole musiał sprzedawać by mu zadość uczynienie zapłacić i jeszcze jakąś tam rentę. Ale trwało to z 5 lat bo parobek się zapił. :)  

U nas też sporo takich przypadków ale jakoś nikt nikomu renty nie płaci, dobrze wiedzą że prędzej rolnik go dobije niż rentę da xD

Opublikowano

sie dziwisz , znajomy dzierżawi pare ha piachu od gościa który przepił znaczą częśc ojcowizny , pieniądze ze sporej żwirowni a teraz chla non stop po kilka miesiecy dzień w dzień za dopłaty , pare razy sie potłukł po pijaku u siebie ale sie skończyło na siniakach czasem i na trzeźwo bo jak nie pije to też robi za parobka u  tego komu oddał ziemię w dzierżawę , gościowi chyba ze 3 lata temu nerke wycieli bo przestala pracować ale to umiaru nie spowodowało

więc pieniążki daremne z ue są tylko dla mądrych ludzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v