Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, stempos1980 napisał:

A to spłonął ci kombajn na polu Rysiek? U mnie z 6 lat temu spalił się class mega z ostatniego wydania. Zapalił się w komorze silnikowe. 

Kabina, radyjko i to przyczyna 

Opublikowano
50 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo nie cierpię germańca za te krzywdy wyrządzone naszemu krajowi i nic na to nie poradzę, tak mam i już. I jak ktoś finansowo wspiera germańca to mi go nie szkoda.

Ej katolik, a jak to u Ciebie z miłością do bliźniego i z przebaczaniem, bez tego tylko udajesz że jesteś katolikiem, znasz Pierwsze i Najważniejsze Przykazanie?

czy mam Ci przypomnieć?   :)

Opublikowano

Aha, czyli idą twoją logiką jak ma gościu 500ha to ma to obrobić kupując 15 (albo i 20 w razie awarii) bizonów i nająć pracowników dla nich? Robota jak w starych pgr'ach...

Pokaż mi kolego polski kombajn o dobrym komforcie i dużej wydajności... Mam wrażenie że mi tu zaraz ze snopowiązałką wyjedziesz (która wcale polska nie jest).                      Te warunki spełnia chyba tylko niebieski BS który też nie ma wcale super wydajności a i tak z bizonów największą...

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No z płockiej fabtyki przynajmniej kupować a ursus jaki jest to jest ale lubelski

Tak jak prasa Metal-Strach... Będąc dzisiaj u klienta stoi rozebrana piękna Z5 coś tam. Ale to jak nówka pytam się ile ma lat a on że 5 i 1100 belek ukręconych... Ukręcił się jakiś wałek na podbieraku, dodatkowo wszystkie ślizgi do wymiany. Chciał przeklnać tą prasę... O prasowaniu słomy w południe mowy nawet nie ma... jak to określił szkoda tylko wydanych pieniędzy i nerwów... Takie o to polskie jest dobre... I tak jeszcze mógłbym wymieniać dalej...

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

I tak ubezpieczony, i przez takie badziewie 2 miliony opuści kraj bo kupi znów u germańca.

I prawidło zrobi w życiu bym polskiego kombajnu nie kupił. Drobny sprzęt ok może być czy ciągnik średniej mocy i na tym koniec.

Opublikowano

Nie wiem czy taki ciekawy - sieczkarni brak, kupienie takie do niego dedykowanej trudna sztuka. W dodatku dość rzadki model i moga być problemy z niektórymi częściami. U mnie w okolicy kilka osób wyleczyło się z tej marki ze względu na słaba dostępność częsci zamiennych, pomijając serie 321/421, bo juz do największego 521 to masakra cos dostać

Opublikowano

Pożytek czy nie od tego sku... się nie kupuje. Z gadki pięknie przez telefon mówi, ale oszust.

Opublikowano
Dnia 11.07.2018 o 20:31, ACoCieTo napisał:

To pokaż mu nowy POLSKI i lepszy od germańca a najlepiej to nawet tańszy, to kupi.

Cały Polski patriotyzm w jednej osobie. A potem taki to złodzieje wyprzedali kraj, bo ja nie chciałem kupować. 

Opublikowano

Wybrałem się Varianta 180 obejrzeć. Nie żeby to okazja była bo cenę miała normalną. Przez telefon ideał, niewypracowany a na miejscu szrot. Żadne słowo nie miało pokrycia w rzeczywistości. Zrobiłem sobie wycieczkę 350 km w jedną stronę.  Same szroty od angoli ciągnie. @Bananek jakbyś ładowarki szukał to go omijaj, bo ostatnio coraz częściej ściąga. Tak w ogóle unikaj sprzętów sanderson, matbro, manitou z silnikiem forda.

Opublikowano
Dnia 11.07.2018 o 21:03, stempos1980 napisał:

A to spłonął ci kombajn na polu Rysiek? U mnie z 6 lat temu spalił się class mega z ostatniego wydania. Zapalił się w komorze silnikowe. 

silnik między  kabiną i zbiornikiem? jak pozamykane osłony to za szybą ciemno w komorze silnika a w kabinie dość cicho bo ta na poduszkach stoi więc sie nie dziwię że w większości się dostrzega zagrożenie kiedy jest już za późno , czujnik dymu się raczej by nie sprawdził bo reaguje również na duże zapylenie powietrza ale jakiś od za wysokiej temperatury powietrza w komorze silnika by się przydał , wiadomo że to nie wszystko bo jest wiele innych miesc gdzie zarzewie ognia może sie pojawić 

Opublikowano
19 minut temu, Thomas2135 napisał:

Wybrałem się Varianta 180 obejrzeć. Nie żeby to okazja była bo cenę miała normalną. Przez telefon ideał, niewypracowany a na miejscu szrot. Żadne słowo nie miało pokrycia w rzeczywistości. Zrobiłem sobie wycieczkę 350 km w jedną stronę.  Same szroty od angoli ciągnie. @Bananek jakbyś ładowarki szukał to go omijaj, bo ostatnio coraz częściej ściąga. Tak w ogóle unikaj sprzętów sanderson, matbro, manitou z silnikiem forda.

a co nie tak z matbro ?

Opublikowano
Dnia 11.07.2018 o 19:37, Rolnik1973 napisał:

Gufno kupił gufno zostało

kombajn_plonie_3.jpg

kombajn_w_ogniu_1.jpg

kombajn_plonie_2.jpg

raczej środa popielcowa przyszła mu teraz , z prochu powstał i w proch sie obrócił :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v