Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sąsiad sypie wapno turem na przyczepę, za przyczepą czepia kosa , jeden z łopatą na przyczepie drugi kieruje i robota ubywa :D 2 dni z wanną wapna walczyli a za 600zl przyjedzie rozrzutnik i i ładowarka 

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Dzwoniłem właśnie do lokalnego skr.  Za rozrzucone rcw 7.5 +(tak pan powiedział.  Ma wchodzić na niego do 9 ton) chcą 270zl za godzinę pracy,  ale własny załadunek,  bo sierpień to taki okres,  że może być problem z ich ciągnikiem.  Mówił,  że jak będzie sprawnie szło ładowanie,  to wannę w 1.5h max rozpiernicza. Przy dwóch wannach liczyć 6stow usługa(przy tirze,  przy 2 1200) + ładowanie,  to w tysiąca rocznie się zamknę.  No i teraz czy w ogóle tego pisata kupować? 

Czas rozsiewania podał realny? Turem ile może zająć czasu załadowanie? 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Turem do C-360 ładowałem  8-10 minut w RCW-2. Tak bez sypania na górkę, równo z burtami bo opony srednie. Wchodzi chyba z 5 łyżek. Dużo zalezy od planu sytuacyjnego miejsca akcji, u mnie wchodziło chyba z 5 szufli . No i jeździłem 2 kilometry na pole, to też ma znaczenie.

Opublikowano

U mnie pole nie widziało wapno chyba w ogóle za mojego życia :)

5lat po 1500zl (1200 rozsiewacz i że 3 stawki dla kogoś turem żeby zaladowal) to 7500zl, tyle mniej więcej co za piasta bym musiał dać.  Jakby to była pewna usługa to nie wiem czy jest sens kupować.. Ehh te dylematy.  

Przeszło mi przez myśl żeby na spółkę ale mam tylko 2 kandydatów,  jeden ma 2x tyle ornego co ja,  drugi 2x mniej. No i nauczony doświadczeniem z soleckiego cyklopa wolałbym unikać spółek. 

Pożyczyłem dla wujka przyczepę, złapał kapcie,  mówi że opona stara.  Ja opony zmieniałem że 2 lata temu.  Wziąłem te koło,  patrzę i faktycznie stara. Ktoś mi jedno koko podmienil. A pożyczyłem ja tylko dla 2 osób.  Winnego nie ma. Także wolę nie mieć spółek. 

Opublikowano

@griga    Nawet gdyby technicznie i mechanicznie była w luks stanie to lepiej to sprzedać na części niż reanimować tą kabinę. Ewentualnie jeśli po za kabiną maszyna jest w pełni sprawna to już lepiej byłoby kupić całą kabinę nawet od innej ładowarki i jakoś zgrać z tą ładowarką. Tak czy inaczej masa pracy i kombinowania ale może jakiś handlarz to kupi, trochę polepi i sprzeda dalej zarabiając małym kosztem.

Opublikowano

Rozglądałem się za taką lub podobną. Niedaleko stała w dużo lepszym stanie z szuflą i paleciakiem za 23 tyś. Tylko napęd na tył nie działał. 

Opublikowano
7 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Rozglądałem się za taką lub podobną. Niedaleko stała w dużo lepszym stanie z szuflą i paleciakiem za 23 tyś. Tylko napęd na tył nie działał. 

Tomek co to za ładowarka i gdzie dokładnie się znajduje?

Opublikowano
48 minut temu, robert123farmer napisał:

Tomek co to za ładowarka i gdzie dokładnie się znajduje?

Jcb 530B. Już jej nie ma. W Małdytach stała. Syn ją kupił podremontował, pokłucił się z ojcem i zabrał. Rzekomo u sąsiada schował. Udało się Sambrona j24 znaleźć w normalnych pieniądzach do poprawki elektryka, szyby i przydałoby się dla bezpieczeństwa 4 przewody hydrauliczne od wysięgnika.

Opublikowano

Zacznę od końca. Co można kupić lepszego do ładowania za 16 tyś z udźwigiem ponad 2 T, podnoszącego na 4 m, palącego 2 L/h z silnikiem innym niż ford? Miałem dość specyficzne wymagania bo ładowacz mam na 60 ce a paszowozem kręci 904. Na aresa ładowacza  nie założę, bo za duży a na 904 też nie bo jest przyspawany do wozu. Wybór był oczywisty, trzeba szukać ładowarki. Stara jak świat, prosta jak cep jeździ, podnosi skręca. Czas pokaże czy mi wystarczy.

Opublikowano

Kiedyś pytałem o prostowniki.  Kupiłem 

https://allegro.pl/prostownik-rozruch-550a-1000ah-dinamik-640-magnum-i7418051955.html

No i po podłączeniu nie ladowal.  Zawiozlem  do znajomego,  który naprawia tego typu graty,  ogólnie elektryka się zajmuje.  Mówił,  że jakaś pierdy była,  że szkoda gadać i nawet kasy żadnej nie chce (no ale za dobre to, moim zdaniem o sprzęcie nie swiadczy) 

Pytam - a jak ogólnie wygląda w środku,  badziewie czy w miarę.  Mówił,  że jest ok nie ma tragedii.  No ale jeszcze zależy ile dałem.  Kupiłem dokładnie ten z ogłoszenia, to znajomy powiedział,  że za te pieniądze naprawde bardzo dobry zakup. 

To tak informacyjnie,  jakby ktoś też miał rozkminy nad prostownikiem.  Zobaczymy jak się będzie sprawował. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v