Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ty co postanowiłes w kwestii ciagnika

kapitalka czyli wpakowanie połowy tego co zapłaciłem niecałe dwa lata temu za sam ciągnik :/ Nie wyciągnę go linką z warsztatu w pokrzywy. Trzeba zrobić. Może niedługo pojawi sie tu jego ogłoszenie, kto wie. Puki co będę używać i jak mi bardzo będzie brakowało przodu to zacznę myśleć o czymś innym.

Opublikowano

Ja nigdy nie byłem na licytacji komorniczej ale mój sąsiad był gospodarzowi zabrali ciągnik i sprzedali za połowe ceny chłop płakał jak małe dziecko jak nowy właściciel wyjeżdżał tym ciągnikiem z podwórka. Znajomy powiedział że nigdy więcej nie pojedzie na taką licytacje

http://olx.pl/oferta/wyprzedaz-ciagnik-rolniczy-john-deere-150km-CID757-IDbwWyF.html#82da2eef43

Licytacja komornicza no może i owszem ale nigdy nie u gospodarza, do jakiejś firmy to jeszcze bym się przejechał

Opublikowano

@tobago jakbyś szukał 

http://olx.pl/oferta/ciagnik-case-856xl-CID757-IDcv7Qj.html#ffe6c05ac8

z czystym sumieniem mogę go polecić ciągnik autentycznie pracował w Polsce na 8 ha opnki tył nowe, przód ok silnik skrzynia i mosty dzwon , maszyna oszczędna i mocna

@tobago jeszcze swojego się nie pozbył a z taką ceną bez przodu dużo wody w rzece upłynie zanim ją sprzeda.

Co do licytacji byłem na kilku, udało mi się kupić powóz konny(nowy) oraz wyposarzenie stajni tj 36 boksów dla koni wraz z wyposażeniem( za bardzo przyzwoite pieniądze) kupione to było z takiego gospodarstwa agroturystycznego którego właścicielem był profesor z UJ. Natomiast licytacje od rolników hmm jak jest okazja to jest dużo chętnych na to także trudno jest cokolwiek kupić chyba że się dogadasz z gośćmi dasz im po 500 zł i tyle. Ludzie najpierw borą potem płaczą... Trzeba mierzyć siły na zamiary i dobrze kalkulować a nie płakać...

Opublikowano

Branie udziału w licytacji na podworcu u jakiegoś gospodarza prosi się o skierowanie na chirurgie dla uczestników,

nikt z was nie chciał by być zlicytowany u siebie chyba??

Opublikowano

życie... nie kupisz ty na licytacji to kupi handlarz... zawsze możesz pożyczyć kasę temu którego licytują
jakby te 40stke u mnie we wsi licytowali jeszcze jakiemuś dziadkowi to tyle bym od razu pomógł bo mnie to nie zbawi

Opublikowano

Branie udziału w licytacji na podworcu u jakiegoś gospodarza prosi się o skierowanie na chirurgie dla uczestników,

nikt z was nie chciał by być zlicytowany u siebie chyba??

Nie rozumiem jaki masz problem - to komornik decyduje gdzie odbywa się licytacja. Ja też byłem na kilku licytacjach i większość licytowanych to cwaniaki którzy chcieli mieć najlepszy sprzęt we wsi a za stodołą 20 ha piachu.

Opublikowano

Dokładnie tak, nie stać cię to nie bierz kredytów i tyle lub bierz je z głową. Osttnio w sprawie dla reportera było żę rolnik płakał bo wziął kredyt na maszyny wybudował oborę i wgl a teraz wszystko zabierają. To mu prawnik powiedział że brał Pan kredyt to mleko było po 1.20 a nie po 60gr... Trzeba myśleć myśleć i jeszcze raz myśleć.

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie tak, nie stać cię to nie bierz kredytów i tyle lub bierz je z głową. Osttnio w sprawie dla reportera było żę rolnik płakał bo wziął kredyt na maszyny wybudował oborę i wgl a teraz wszystko zabierają. To mu prawnik powiedział że brał Pan kredyt to mleko było po 1.20 a nie po 60gr... Trzeba myśleć myśleć i jeszcze raz myśleć.

O kuffa jaki filozof się odezwał :P

Swoje złote myśli przelewaj na papier i później pokaz to jakiemuś lekarzowi, to Ci wystawi diagnozę.

Na zajęciach z ekonomii to zapewne byleś miszczu :P

ps: sorry za ten mały off topik, ale nie mogłem się powstrzymać jak widzę taki tekst.

Edytowane przez speeeder
Opublikowano

@tobago jeszcze swojego się nie pozbył a z taką ceną bez przodu dużo wody w rzece upłynie zanim ją sprzeda.

Co do licytacji byłem na kilku, udało mi się kupić powóz konny(nowy) oraz wyposarzenie stajni tj 36 boksów dla koni wraz z wyposażeniem( za bardzo przyzwoite pieniądze) kupione to było z takiego gospodarstwa agroturystycznego którego właścicielem był profesor z UJ. Natomiast licytacje od rolników hmm jak jest okazja to jest dużo chętnych na to także trudno jest cokolwiek kupić chyba że się dogadasz z gośćmi dasz im po 500 zł i tyle. Ludzie najpierw borą potem płaczą... Trzeba mierzyć siły na zamiary i dobrze kalkulować a nie płakać...

jak ci się udało coś takiego kupić  ??    ja szukam już jakiś czas

http://olx.pl/oferta/massey-ferguson-w-stanie-idealnym-3060-3050-orginal-3065-3070-CID757-IDdTFMb.html#238f1726da;promoted panowie jak jest z tymi mf 3060 rok ma niezly 1993/4 wiadomo wypastowany ale wyglond ma ciekawe jaki srodek silnik ehr ? a jeszcze jedno do nich a w wiekszosci hamulcow w przyczepie nie ma jak podpiac bo nie maja butli one ? 

tylko na niemcy miały    po co ci hamulce powietrzne   jak one mają olejowe i są sto razy lepsze.   Przerabiasz w przyczepie na olejowe i spokój    plus korzyść że lepiej hamują koszt na przyczepe   230 zł  i wykonane samemu .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v