Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Ogólnie ciężko jeździ się ciągnikiem po mieście bo ludzie wchodzą na pasy bo myślą wolno jedzie a cię ciężar pchnie no i mus mieć hamulce w przyczepie i to ostre,całe miasto się za tobą korkuje,ja na to lache kładę,wyprzedzają cię a raczej wcinają się przed ciebie na małolata to nie ta psycha.

Znam temat przejazdu przez rynek. Ilekroć razy jedzie sie ze świniami na skup przez przez wieś gdzie przebiega droga 77. 

Propo wspomnianego zdarzenia  to jakieś 30 km ode mnie

Opublikowano

A u mnie jest miasto w środku rzeka i jeden most,pasy.linie ciągłe i jak ktoś wjedzie ciągnikiem to 2km prowadzi wszystkich,zakazu nie ma dla ciągników,Ja tam wolę po woli 20km/h jechać niż żeby ktoś wbiegł na pasy nawet nie oglądając się czy kto jedzie,ogólnie to obserwuje wszystkich w około pasów, a ze całe miasto staje bo normalnie 60km/h jadą, to niech staje,Ja też zdałem T w wieku 16 lat za zgodą rodziców.Ale młodzi kierowcy lubią panikować,i mają słabą wyobraźnie, ja też miałem.

Opublikowano (edytowane)

Ja wam powiem ze taki ferdek 3512 to mocny jest u mnie z kosiarko dyskowo zasuwą tylko łoskot.A ze zgrabiarko miał by ciężko raczej nie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

u mnie jest taki agent co do c330 poczepił dysk 2,4 ale tylko dla tego że c 360 padła to ciężko było ale szła skubana a dymu gaz do dech i ani odpuścić i oczywiście obicążniki z przodu

Opublikowano
26 minut temu, Belaruss820 napisał:

@Wiesi0 jaki model kosiarki? Przymierzam się do kupna dyskowej i nie wiem czy do c-4011 jest sens czy lepiej coś większego do większego konia.

Mam talexa 2.5,c 360 skosilem 4 ha i dalej już większym koniem.Przy podniesionej ma się wrażenie że ciągnik na pochyłości przewróci. Należy też zwrócić uwagę na szerokość,czy z ramioniami da się bez problemu podpiąć między kołami. Nawet poszerzenie na kołach nie wiele się zda. Ramiona na bloku skrzyni [punkt zaczepienia],są zbyt blisko siebie i robi się trójkąt i jednemu podpięcie to katorga . Ale jeśli chodzi o koszenie,wg.mnie c 360 do 2,5 m,przy podjeżdzie na wzniesienie,już daje w tyłek,ale ogólnie spokojnie powlecze.

Opublikowano

No to będzie ciężki temat w domu,teść zawsze tym starociem bębnówką kosił. Najwyżej kupi się coś dużego do 85-konnego Belarusa,łąki równe są,może niewielkie wzniesienia w końcach

Opublikowano (edytowane)

mój rekord 5 km dk 50  bizonem  dopiero po tym odcinku pierwsi mie wyprzedzili , a zajmowałem tylko swój pas ruchu .to był piatek , odnosnie jazdy w poblizu miast lub przez miasto 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

To krone am243s i wbrew pozorom jest leciutka i niema żadnego dyskomfortu ze można się wywalić i ciągnik coś 48KM a ze niema pasków tylko na wałkach i przekładni potrzebuje mniej mocy i 1 można kosić bez żadnego piłowania trawę jak na zdjęciu a przy trawie1,5m  to już 4 polowo.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

bo to wyższy level wywracania 😉 , niegłupie nawet bo koszt nie duży a działa sprawnie nawet bo żeby na środek siłownik dać to i ramę trzeba wzmocnić ..., 

A można dać zawór jak w nowych przyczepach gdzieś na środku linkę zaczepić to wtedy zamknie jak na bok się wychyli i na tył też nie będzie przeszkadzać 

Opublikowano

dlatego jakby zawór wstawił taki jak mówiłem to było by jak trzeba .

A co do sąsiadów jednemu można pożyczać bezobaw a drugi bolce by na ukos wstawił to jakie zabezpieczenia na to masz ?? 

Opublikowano
59 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A co źle?

Chyba dobra robota💪🏻

23 minuty temu, sebe1033 napisał:

bo to wyższy level wywracania 😉 , niegłupie nawet bo koszt nie duży a działa sprawnie nawet bo żeby na środek siłownik dać to i ramę trzeba wzmocnić ..., 

A można dać zawór jak w nowych przyczepach gdzieś na środku linkę zaczepić to wtedy zamknie jak na bok się wychyli i na tył też nie będzie przeszkadzać 

u mie jak na przyczepie z 2 tłokami mam towar nie równo rozłożony to już ją skreca jeden tłok szybciej sie wysuwa  a tu na bank bedzie jeden brał szybciej przy kiprowaniu na bok jescze moze byc opcja ze do tyłu klamki powyrywa .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v