Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tylko sam traktor dobry, do takiego tura się nie nadaje,jak mokro zaraz przód ulgnie a to stworzeń zaraz padnie z przodu na wahaczu bo za delikatny przód do tura, niema samo poziomowania.Za tą kasę można kupić 4514 z turem i inna bajka, samo poziomowanie,przedni napęd w turze niezbędny,Dużo solidniejszy przód,wspomaganie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
15 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

Bardzo fajny sprzęcik.

26 minut temu, bratrolnika napisał:

Ciekawe, czy ten Jąder był tak oryginalnie pomalowany, czy go ktoś Rajdnął na czarno... W tym kolorze wygląda super.

Opublikowano
15 minut temu, Fendt308lsa napisał:

Panowie mam pytanie, bo potrzebuje do prasy w bardzo ciasne miejsce, krótki wężyk do smarowania, wiecie czy w ogóle można dostać takie dziadostwo z 5cm zamiast kalamitki? 

Dorobią ci tam co zakuwają węzę hydrauliczne lub poszukaj na allegro.

Opublikowano
29 minut temu, Fendt308lsa napisał:

Panowie mam pytanie, bo potrzebuje do prasy w bardzo ciasne miejsce, krótki wężyk do smarowania, wiecie czy w ogóle można dostać takie dziadostwo z 5cm zamiast kalamitki? 

Czegoś nie rozumiem. Smarownicą z krótkim wężykiem dojdziesz a z dług nie? @kopin tylko bez skojarzeń.

Opublikowano

Kup przewód do smarownicy. On się przeważnie kończy M10x1. 

Wykręć stara kalamitke. Wkrec w jej miejsce przewód. Nakręc na przewód wysoką nakrętkę M10x1. Wkręć w nakrętkę nową kalamitkę. 

https://allegro.pl/oferta/wezyk-towotnicy-smarownicy-z-koncowka-240mm-m10x1-4917992620?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

https://allegro.pl/oferta/rurka-nakretka-m10x1-gwint-wewnetrzny-do-lamp-16mm-6718445458?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Ciesz się życiem :D

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Czegoś nie rozumiem. Smarownicą z krótkim wężykiem dojdziesz a z dług nie? @kopin tylko bez skojarzeń.

Może zle napisałem, chcę wyprowadzić kalamitke z ciasnego miejsca. 

Muszę zobaczyć czy nie dorobią mi takiego krótkiego wężyka.

Bo mam przy górnym trybie w prasie takie ciasne miejsce że nawet łapą nie idzie wkręcić kalamitki, a nawet jak by mi się ją udało wkręcić to potem tawotnicą nie da się nasmarować, więc potrzebuje takiego króciutkiego wężyka... 

Dzięki za podpowiedzi :)

Opublikowano

Zobacz sobie wężyk do claasa do bębna młócącego (na przykład mercator)

https://static.abstore.pl/img/mechanik/5bb57f73-add9-4449-a71e-1c2afd36e176/m/rurka-smarownicy.jpg

Opublikowano
10 minut temu, Fendt308lsa napisał:

Może zle napisałem, chcę wyprowadzić kalamitke z ciasnego miejsca. 

Muszę zobaczyć czy nie dorobią mi takiego krótkiego wężyka.

Bo mam przy górnym trybie w prasie takie ciasne miejsce że nawet łapą nie idzie wkręcić kalamitki, a nawet jak by mi się ją udało wkręcić to potem tawotnicą nie da się nasmarować, więc potrzebuje takiego króciutkiego wężyka... 

Dzięki za podpowiedzi :)

Myślę że jak już dorabiać , to kawałek rurki nagwintować tak żeby pasowała . Wężyk będzie uciekał .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v