Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Langren nie kosztuje 3 tys a tyle ma zamiar wydać kolega.

Metal-technik? Widziałem to coś na Zielonej Gali w Szepietowie ze 3 lata temu. Dziadostwo. Może teraz mają coś lepszego?

@PRIMO dużo masz do wydania? Takie max, max? 

22 000 to już ostateczna cena. 

Opublikowano

Wszystko kopie Al'a Rauch a gwarancja na 3 lata. Rauch daje dożywotnią ;)

Myślę, że 2 rzeczy są ważne w tego typu konstrukcjach.

Dno, mieszadło i tarcze z łopatkami ze stali trudnordzewiejącej

Mieszadło wolno obrotowe na kształt Raucha

• AgroTeam
Opublikowano

Układ jest prosty oferta na rynku mniej więcej przedstawia się cena rosnąco stare krajowe złomy (strumyki, motyle itp) --> zagraniczne wynalazki (stare amazone, vicon-y itd) --> nowe krajowe złomy (te same firmy co wcześniej) --> używane sprawdzonych marek (kuhny-y amazone, boogbale sulky itp) --> mniej lub bardziej udane krajowe kopie ( promar itp) / krajowe rozsiewacze sipma, unia itd --> rozsiewacze dużych uznanch firm.

Wszystko kwestia w co celujesz

• Like 1
Opublikowano

Celuje w to, aby równo siał od 10 do 16 metrów no i cena te 3500-3600 to max. W innym temacie nawet chwalili te Langreny i zastanawiam sie czy jakbym go mył i garażowal po kazdym dniu pracy to czy by przezyl i zdał egzamin. Tak jak mówiłem bardzo ważna jest dla mnie sprawność od dnia dzisiejszego dlatego uszkodzony do remontu nie wchodzi w ogole w gre. 

Gość od amazonek ma wyłączony tel ale znalazlem jeszcze takie sulky przed chwilą 

https://m.olx.pl/oferta/rozsiewacz-sulky-amazone-rauch-kuhn-unia-kverneland-CID757-IDvKhz4.html#position=1&page=1

• AgroTeam
Opublikowano
2 minuty temu, KlimekPL napisał:

Celuje w to, aby równo siał od 10 do 16 metrów no i cena te 3500-3600 to max. W innym temacie nawet chwalili te Langreny i zastanawiam sie czy jakbym go mył i garażowal po kazdym dniu pracy to czy by przezyl i zdał egzamin. Tak jak mówiłem bardzo ważna jest dla mnie sprawność od dnia dzisiejszego dlatego uszkodzony do remontu nie wchodzi w ogole w gre. 

Gość od amazonek ma wyłączony tel ale znalazlem jeszcze takie sulky przed chwilą 

https://m.olx.pl/oferta/rozsiewacz-sulky-amazone-rauch-kuhn-unia-kverneland-CID757-IDvKhz4.html#position=1&page=1

Miałem starszą wersję DR-a całkiem przyjemny rozsiewacz ale z tego co pamiętam sieje max 15m. Tutaj już widać ceny sezonowe bo normalnie można takiego trafić w okolicy 2tyś

@KlimekPLA taki by nie mógł być

https://www.olx.pl/oferta/rozsiewacz-lely-sx-2005rok-CID757-IDyHV9r.html#782996ec74

Opublikowano

Wiesz identyczny lely ma kolega. Sialem dla niego tym rozsiewaczem i jakos nie urywa d*py. Nie wiem czy on ma takie mocne przełożenie czy to kwestia lopatek ale na wom 540 i 1000-1100 obrotów silnika rzuca na 20 metrów a na wom 1000 30 metrów co jest dla mnie już przesadą. U niego na duzych polach to sie sprawdza, u mnie kompletnie nie zda egzaminu. Raz pozyczalem to sialem sąsiadom za miedzą. Albo nie umiem regulowac albo ten typ tak ma

Opublikowano (edytowane)

Panowie pytanie o względy estetyczne. Powiedzcie jak Waszym zdaniem byłoby lepiej, tzn subiektywnie ładniej. 

Zetor 8145 duża kabina, coś takiego(jakby ktoś nie wiedział, zdjęcie pogladowe) 

zetor-8145-nowy-silnik-3589686401.jpg

Kupiłem trochę ledow i tak - jedna para okrągłych idzie na dach obok serii. Mam drugą parę i kupiłem nowe pozycje/kierunki. Chciałem w pierwszym zamyśle zlikwidować na blotnikach(jak pracuje w nocy, to strasznie światło odbija się w szybie i przy dłuższej jeździe mocno to denerwuje/przeszkadza)  i dać na przednim słupku na wysokości mniej więcej zaczepow do ściągania kabiny światła w takim ukladzie

images?q=tbn:ANd9GcT-moR4Ok4RE2-WsL2a2Ey

22029_2.jpg

Jak na zdjęciu,czyli niżej pozycja z kierunkiem, a wyżej Led. Tak, że Led byłby na wysokości tego zaczepu. No i to był pierwszy zamysł, ale potem myśle, może bym tylko te na blotnikach podmienił i dał jakiś wyłącznik żeby w polu je po prostu wyłączac, a na słupku dał same ledy, z tym, ze tak pusto to wtedy wygląda.  Moglibyście wyrazić swoje zdanie? Sprawa blacha, ale zacząłem lepiej mocowanie i mam straszliwy dylemat na dzień dzisiejszy

Edytowane przez daron64
  • AgroTeam
Opublikowano
6 minut temu, KlimekPL napisał:

Wiesz identyczny lely ma kolega. Sialem dla niego tym rozsiewaczem i jakos nie urywa d*py. Nie wiem czy on ma takie mocne przełożenie czy to kwestia lopatek ale na wom 540 i 1000-1100 obrotów silnika rzuca na 20 metrów a na wom 1000 30 metrów co jest dla mnie już przesadą. U niego na duzych polach to sie sprawdza, u mnie kompletnie nie zda egzaminu. Raz pozyczalem to sialem sąsiadom za miedzą. Albo nie umiem regulowac albo ten typ tak ma

To nie umie go wyregulować, to nie są złe rozsiewacze. A generalnie rozsiewacz siejący na 12m rozrzuca na około 24m

Opublikowano

ładny ale mi budżet przekracza do tego transport to wyjdzie z 18-19 tys, a i ciekawe czy nie pęknięty, bo oglądałem kongskilde i popękany był w kilku miejscach a też z wyglądu ładny.

Opublikowano

Te na błotnikach też mnie wkur.. podczas nocnej jazdy świecą w lusterka i mało co widać. Też miałem plan wrzucić na słupek całe lampy(kierunek+pozycyjne). Na razie na planach się skończyło, bo już mniej nim robię. Lamp w dachu nie mam więc są zamontowane na pałąku pod dachem. 

Opublikowano
3 godziny temu, Thomas2135 napisał:

O to prawie na moją byłoby Cię stać. 😁

Kwestia dogadania 😁 

Najpierw delikwenta delikatnie zmiękczyć 0,7 l jak by to za mało to drugą 0,7 l i temat dogadamy.

A tak swoją drogą jaką masz prasę ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v