Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na dwa siłowniki stabilniejszy, z tą regulacją głebokości jest trochę zabawy bo trzeba raz z prawej raz z lewej odkręcać a i po skończonej pracy trzeba unieść zęby żeby odczepione na wałkach stało a nie za zębach

Opublikowano

fergusona 6160 lub ostatnia produkcję mf 3085

Ja osobiscie jeździłem na mf-ach , teraz mam Valtr 6550 i tą serię tez bym Ci polecał (masz 6350 6450 itp itd), tylni most i skrzynia zniosą wszystko (są z dużej serii do 150 km), jak trafisz wersje Hitech (co w tej kasie raczej bedzie trudne) to masz rewers pod kiera  z prawdziwego zdarzenia, automatyczne półbiegi, i kilka innych bajerów, ogólnie wygodny i twardy...

Opublikowano (edytowane)

Jaki  wał  wybrać  w  tego  typu  agregacie?  rurowy  czy  Packera? 

Ziemie  raczej  lekkie   głównie  V  klasa  ,  trochę VI i  trochę  IV

Zęby  lepiej wygięte  jak  wyżej  ? 

czy proste  jak  np  tu 

208138995_1_644x461_nowy-agregat-uprawow

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano (edytowane)

Packera na lekkich glebach  nie bardzo się sprawdza przynajmniej w moim odczuciu. Mam i taki i taki wał i powiem Ci że na lekkie ziemie lepiej sprawdza się rurowy. Dlaczego? Bo jak jest sucho to piach się pcha przed wałem packera a rurowy ładnie rozbija i rozkłada. Co do zębów to ja osobiście mam z tymi bardziej podgiętymi, może lepiej wchodzą w ziemie niż te proste ale to tyko moja teoria nie sprawdzałem.

Edytowane przez corrado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v