Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To chyba staniały, bo w Aldo to krzyknęli mi chyba 16 tyś. Nie pamiętam czy z amortyzacją i w cenie brutto czy netto. Kompletnie nie znam cen.

Opublikowano
4 godziny temu, pp1208 napisał:

metal technik 12500zl kosztuje z fakturą więc bez faktury i z jakimś tam upustem może być 10 tys

Jaki,?1200 ?.Adaptacja,też zależnie od modelu stopień trudności [wykonania,wagi,poziomowanie....]  różny .😶

Opublikowano
5 minut temu, marian7k napisał:

Tak więc krótko : jest 4x więcej niż przedstawiona moja oferta. Czy da radę do 1000kg czasem podnieś nim?

Czyli masz 4 x więcej kasy na?,jeśli tak to masz wybór.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, marian7k napisał:

Tak więc krótko : jest 4x więcej niż przedstawiona moja oferta. Czy da radę do 1000kg czasem podnieś nim?

Masz na tyle zdolności i możliwości że uda ci się go dopasować do posiadanego ciągnika we własnym zakresie? Jeśli tak to próbuj. Natomiast jeśli liczysz że jakiś lokalny spawacz ślusarz ci w tym pomoże to nie pchaj się w to, stal jest droga, a dobry spawacz poniżej 50zl za godzinę nie będzie w tym grzebał, a chwilę mu się zejdzie żeby wszystko zgrać

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
6 minut temu, czesio200 napisał:

Ładowacz 1600kg, bez znaczenia do jakiego ciągnika ta cena. bez amortyzacji.

Ma ktoś może wolmeta na proximie zamontowanego?

Nie łapię,czyli za 10000 zł , adaptacja do każdego bez stopnia trudności,rama czy bez ? oczywiście netto?,Jeśli to prawda że brutto czyść skrzynkę9_9,potwierdż a zostaniesz dilerem firmy .

Opublikowano
19 minut temu, kizak napisał:

Czyli masz 4 x więcej kasy na?,jeśli tak to masz wybór.

Kasę może dało radę by wygrzebać ale czy warto do moich zadań ?

14 minut temu, bratrolnika napisał:

Masz na tyle zdolności i możliwości że uda ci się go dopasować do posiadanego ciągnika we własnym zakresie? Jeśli tak to próbuj. Natomiast jeśli liczysz że jakiś lokalny spawacz ślusarz ci w tym pomoże to nie pchaj się w to, stal jest droga, a dobry spawacz poniżej 50zl za godzinę nie będzie w tym grzebał, a chwilę mu się zejdzie żeby wszystko zgrać

Trochę spawam- na razie trzyma się" kupy". Kusi mnie ta cena.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, czesio200 napisał:

Powtarzam poraz kolejny ładowacz z adaptacją kompletny bez osprzętu.

Wolmet 10500 brutto

Metal technik 12500 netto.

Jak któregoś kupię i zamontuję to będę wiedział więcej.

Czyli do Proximy będzie tyle samo kosztował co do u 1614 ? 😅

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

To że podobna cena to nie dziwi,ładowacz ten sam ,tylko różnica w budowie adaptacji.

23 minuty temu, marian7k napisał:

Trochę też kleję,ale ogarnąć ładowacz z całą plejadą zależności,i by póżniej nie kolidowało przy skręcie,błotniki,dojście do akumulatora, maska,olej.......,to nie pospawanie motyki . Ale co tam,zamiast z żoną się...,masz garaż,[ w sumie ja też ,,lubię poprawić fabrykę''], światło się pali to i sąsiad przyjdzie...., szerszeń,....,a i tak i tak jak nie zrobisz perfekto to będzie ulep jak moje widły do bel [choć dalej swoją robotę robią ,  ,,czasami'']

Opublikowano
48 minut temu, marian7k napisał:

Pamiętam jak zmienialiśmy ciągnik to wszyscy w domu byli za tym żeby kupić z ładowaczem, a ojciec mowil że mu nie potrzebny, i że nie będzie kupował ładowacza tylko po to żeby zwieść kilka balotów słomy. A dziś nie ma dnia żeby ładowacz nie był potrzebny, nawet nie ma kiedy zawieść tłoków do regenaracji bo codziennie coś się robi 😉, a ja bardziej uzywanym osprzętem jest poleciak

Opublikowano

Nie ma znaczenia jaki ciągnik. To, że ładowacz ma 1600kg udźwigu to jedno. Każdy producent ma dwie, trzy długości samego wysięgnika tak by dobrać dłuższy wysięgnik do 6 gorowca a krótszy np do proxy gdzie słupki są bardzo z przodu ciągnika.

Na mtz ładowacz pasuje bardziej więcej miejsca dużo lepsze mocowanie itp, ale znowu ładowacz na ciągniku bez synchronizowanej skrzyni to nie bardzo. Proxa niby tez rewersu nie ma, ale już inaczej. Do tego pracy ładowaczem mało więc będzie ok.

Opublikowano

Przerabiałem zachodni ładowacz i montowałem na 60ce. Robiłem od nowa ramę nośną na ciągniku, dokładałem drugą i trzecią sekcję. Podsumowując wyszło to niewoele taniej niż kupić hydramet 3b. Swojej roboty nie liczyłem. Koniec końców przy moim użytkowaniu od 2012 r ma takie luzy na głównych sworzniach, że palec wchodzi. Dźwiga niemało, ale teraz 10 razy bym się zastanowił czy warto. Wtedy nie myślałem, że takie koszty wyjdą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v