Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, rafix255 napisał:

(...) prostszy 100 razy niz mój 4220 którego sprzedałem a;le silniki mocne, tu nie ma za bardzo co wyśiąść, ani przedni most ani półbiegi....

A skąd taka różnica ?  Skrzynia i  hydraulika posiadają podobne rozwiązania..

Opublikowano
8 godzin temu, daron64 napisał:

Wygląda fajnie

8 godzin temu, matisz napisał:

A byłeś w sklepie elektronicznym? W dobrze zaopatrzonym sklepie elektronicznym jest pełno przełączników i obudów, to może się uda coś dobrać. Ja często coś kupuję w elektroniku.

Opublikowano

Panowie czy takie coś jak chwytak do bel na podnośnik to znajdzie jeszcze nowego właściciela? Chwytak jest masywny chyba z Metal-Fach u, tabliczki zadnej nie ma, siłownik po regeneracji. 

Opublikowano (edytowane)

@daron64 to ile Ty potrzebujesz tych włączników? Ja mam tylko 2(przednie i tylne) a reflektory do jazdy mam włączane przełącznikiem z MF. Stacyjka tylko do włączania prądu została.

Jak wystawisz za 700 zł to klient prwnie się znajdzie. 

Za tyle co ten chce to podejrzewam, że nie prędko sprzeda.

https://www.olx.pl/oferta/chwytak-do-bel-na-tyl-metal-fach-CID757-IDxMKYy.html

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, solek01 napisał:

A byłeś w sklepie elektronicznym? 

Nie mam w okolicy niestety dobrze zaopatrzonego sklepu tego typu.

31 minut temu, Thomas2135 napisał:

@daron64 to ile Ty potrzebujesz tych włączników? Ja mam tylko 2(przednie i tylne) a reflektory do jazdy mam włączane przełącznikiem z MF. Stacyjka tylko do włączania prądu została.

W stacyjce mam główne, a oprócz tego mam seryjne w dachu przód/tył i jeden na dole z tyłu jeszcze. Sobie co jakiś czas jakieś leży kupowałem i chciałem to pozakładać w końcu. Więc docelowo 

-seryjne przód gora

-dokonane przód gora/dol

-tył seryjne

-dołożenie tył gora/dol

Wychodzi na to, że 4 trzeba min. Zastanawiam się jeszcze,  czy seryjnych nie odłączyć i nie zostawić samych ledow, ale wtedy rozdzielić, żeby gora i dół były na oddzielnym wlaczniku. 

Sporo po nocach niestety robię i ch*j mnie strzela na tych seryjnych swieczkach 

Opublikowano

Reflektory zmieniłem na nowe h4 z wesem od deutzów. Lampy na dachu są już mi prawie nie potrzebne. Altermator uciągnie Ci to wszystko? To trzeba z 70-80 A. Kup jakiś panel i pewnie posłuży. Obowiązkowo przekaźniki, bo szlag trafi te przełączniczki. Patrz tylko by przełączniki wytrzymywały jak największe natężenie z 10 A.

Opublikowano

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak go kupiłem jakieś 12 lat temu to była Ameryka, ustawianie bel z sianokiszonką ręcznie a chwytakiem to było coś. A od kąd mam tura z chwytakiem to tamten stoi i zawala miejsce. 

Chociaż kiedyś tego mojego chwytaka pożyczył znajomy do Ursusa 4514 i więcej nie chciał, bo tam tyle wajch żeby go obsłużyć że stwierdził że woli ręcznie ustawić. 

Opublikowano
11 minut temu, Thomas2135 napisał:

Reflektory zmieniłem na nowe h4 z wesem od deutzów. Lampy na dachu są już mi prawie nie potrzebne. Altermator uciągnie Ci to wszystko? To trzeba z 70-80 A. Kup jakiś panel i pewnie posłuży. Obowiązkowo przekaźniki, bo szlag trafi te przełączniczki. Patrz tylko by przełączniki wytrzymywały jak największe natężenie z 10 A.

To i tak mi będzie robił elektryk. Lampy ma przodzie mam wesemy, na górze nie pamiętam co to było jak wymienialem. Alternator mam 70A magnetona 

Opublikowano
AndrzejMikulewicz napisał:

26 minut temu, Bananek napisał:

boze bron od takich chwytakow. mialem, najgorszemu wrogowi bym nie zyczyl.

Ja używam tego ustrojstwa no i faktycznie za....ste to to nie jest ale jak się nie ma co się lubi... Za 700 kupiłem.

ja kupilem za 300zl, widac poprzedni wlasciciel tez poznal wartpsc tej super maszyny. ;) jak go sprzedakem to modlilem sie tylko, zeby nowy wlasciciel nie wrocil go oddac. :)

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, daron64 napisał:

To i tak mi będzie robił elektryk. Lampy ma przodzie mam wesemy, na górze nie pamiętam co to było jak wymienialem. Alternator mam 70A magnetona 

znalazłeś w końcu elektryka??? bo pamiętam narzekałeś że u was nie ma takich fachowców

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v