Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze trochę to na wschodzie zamiast młodzi przejmować gospodarstwa to do wojska będą iść. Biała Podlaska już wycofała się że strefy ekonomicznej bo WP ma inne plany co do terenów. Przemysł się już nie rozwinie a to byłaby szansa żeby znaleźć jakąś pracę na tym wschodzie i na wsi też parę groszy uciułać.

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Jeszcze trochę to na wschodzie zamiast młodzi przejmować gospodarstwa to do wojska będą iść. Biała Podlaska już wycofała się że strefy ekonomicznej bo WP ma inne plany co do terenów. Przemysł się już nie rozwinie a to byłaby szansa żeby znaleźć jakąś pracę na tym wschodzie i na wsi też parę groszy uciułać.

jeszcze do brzescia po fajke i rope

Opublikowano
52 minuty temu, soltys48 napisał:

Niektóre ma tam ciekawe przyczepy tylko te Wasze wschodnie ceny......

Fajne są tylko na zdjęciach. Mam do niego ze 20 km, byłem nie raz, nic specjalnego nie ma. Ewentualnie czasem jakaś ramę ma ciekawą, ale właśnie też nie tanio.

Kiedyś jeździłem za HL-ką 6, miał po "generalnym" remoncie. Zrobiona na odpierdziel, między profilem a burtą dziury, że palca można było włożyć, blacha nie przyspawana ciągiem do profilu, tylko nasmarkane co 30 cm, rama byle jak pomalowana, nie za dobrze wyczyszczona. I sobie zamówiłem 1000 drożej od adamera

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Daj normalnego linka to się jej z 5 tys wyświetleń zrobi 

Zapewniam was , że nie siedzi nad ogłoszeniami i nie podnieca się ilością wyświetleń . Taka dziecinada jak dla mnie z tym nabijaniem wyświetleń .

Opublikowano
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Zapewniam was , że nie siedzi nad ogłoszeniami i nie podnieca się ilością wyświetleń . Taka dziecinada jak dla mnie z tym nabijaniem wyświetleń .

Ty sie nie znasz ! rudy jesteś !

• Haha 3
Opublikowano
18 godzin temu, soltys48 napisał:

no ta ostatnia to perełka🤣

na starej ramie nie jest tak mocna, więc pewnie już gdzieś przegięta czy pęknięta, ale zawsze to lepsze niż pięknie odmalowana d47 za 12tys.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, jahooo napisał:

Tez kupiłem biardzkiego zamiast RAU bo koszt części jednak mnie troche zastanowił. Na 15 ha daje radę bez problemu, na moje potrzeby wystarcza

U nas też 8 lat był 400l promar na 15ha. Tylko wcześniej ojciec miał więcej czasu na wszystko, potem ja co innego najpierw kupowałem. Teraz większy opryskiwacz się kupilo, tylko staruszka hardiego 1000L. Ale jak mam 10ha ornego w jednym kawałku i 5 w drugim, to sobie całość 3ma opryskiwaczami załatwię. A przedtem to wiecej jeżdżenia było jak pryskania. 

4 godziny temu, sumek666 napisał:

On twierdzi, że takie TUZ są zarosniete, niekoszone i zaniedbane. W październiku im pokaże zaniedbane. 

Takie pierdolenie z ich strony.  Ja nie widzę dobrego sposobu na przychamowanie wyciągania dopłat. A z drugiej strony robią to legalnie, wie  w czym problem? Swoją drogą jakby coś takiego weszło, to kicha, bo ziemię mam ją, a bydło ma matka. I baj baj dopłaty 

4 godziny temu, galan99 napisał:

Czemu się śmiać u nas są gospodarstwa co maja po 40 ha i 50 ha jest ich 5 i maja po 2 córki , nie chcą słyszeć o gospodarce , starzy sami robią puki mogą , a dzieci sprzedadzą , następcy niema .

Ja tam swojej będę wpajal, że jak nie ma jakiejś sytuacji losowej, że jest mus wziąć skądś większą kasę, to głupota jest sprzedawanie. Kasę weźmiesz raz i rozejdzie się moment. A tak będą mogły jej dzieci i ich dzieci z tego mieć jakąś kasę. A co zrobi, to ja już się pewnie nie dowiem. Także nie ma się co zbytnio tym przejmować, to tylko kawałek ziemi. I tak max 3 pokolenia i już nikt o nas nie będzie pamiętał. O tym czy gospodarka była fest, czy pradziadek był dobrym gospodarzem itd 

No chyba, że ktoś ma się tu za jakiegoś bohatera, co to jego dzielne czyny po wszeczasy bialoglowe w pieśniach będą opierać. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
4 godziny temu, sumek666 napisał:

A nam to k**wa co? Krasnoludki przyniosły przemysł i firmy? 

Przede wszystkim zachod ma dostep do autostrad. Do lubelskiego nie dochodzi zadna. 

Pod Rzeszowem odkad jest autostrada firmy rosna jak grzyby po deszczu. Na wschodzie na poczatku nie bylo tez specjalnych stref przemyslowych. Nie rob z zschodu bohaterow.

• Like 1
Opublikowano

w sumie to nie zazdroszcze mieszkać za wisłą, ale te nasze piękne zachodnie autostrady też jakoś tyłka nie urywają, sytuacje ratują jedynie Ski które są darmowe i rzadziej w remoncie ;) a jak chce sobie człowiek pośmigać to na DE :D chociaż zanim ja tam dojade to i tak musze 250km przejechać przez puszcze ;)

Opublikowano

a nikt z was nie wie o siewniku,  jakiejś ładnej amazone D8 3 metry zeby ścieżki były i podest ? albo coś podobnego 3m, bo u mnie w promieniu 100 km to jakieś stare dziadostwo same.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v