Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

kolega mi to wciskał po trochu tym diluje, w tym roku zamiast 2 dawki N tym psikał i twierdzi,że różnicy nie widać

w takie wynalazki nie wierzę .jeden stały klient jajek sprzedaje EM zachwalał pod niebiosa przywiózł mi gratis na próbę 20 l  stosowałem i żadnej różnicy nie zauważyłem 

Opublikowano

badania wykazują, że stosowanie mikroorganizmów mija się z celem, gdyż ewentualny wzrost plonu jest na tyle mały, że nie jest uzasadniony ekonomicznie

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Bo chłop , co ma kilka kobit, jest przebojowy i zaradny. A jak kobieta ma kilku chłopów, to k......

....,,.Klucz'' który otwiera wszystkie zamki,to doskonały klucz.Zas zamek który można otworzyć każdym kluczem to gówniany zamek.....

• Like 2
  • Haha 5
Opublikowano
3 godziny temu, Fendt308lsa napisał:

Co do uciągu to na piachu to może jakoś to pociągnie skoro twierdzi że takie lekkie ziemie. 

Ale o podnoszenie, normalne obracanie i wydajną pracę z takim pługiem z takim ciągnikiem to można sobie zapomnieć. 

Zetorowskie konie 😉

Opublikowano (edytowane)

Według internetu to wiesz ;) 

A jak jest w praktyce to dwa. 

Ursus 1224 ma udzwig 

• Udźwig TUZ: 5500 kg, według internetów i taki obracany pług jak kv sprawia na podnośnik spore problemy. 

U takiego bambra chodzi ursus 1614 z polskim pługiem 4 skiby unia na resorze 

16stka ma dwa siłowniki wspomagające i podnośnik nie wytrzymuje a ty chcesz taki ciężki pług do takiej popierdułki daj spokój. 

Edytowane przez Fendt308lsa
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko jak z przodu dołożysz tonę, żeby cię nie nosiło, to się traktor złamie na sprzęgle. Z KV na resorze poległ sąsiada 1614, puściły śruby od skrzyni pośredniej, wyciągnęło gwinty razem ze szpilkami i olej poszedł. Na przodzie miał tura SIPM-y jako balast. Że puszczą korpusy, tego się nie spodziewał

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

na przodzie mam koło 700kg ;) 100kg obciążników + tur

8 minut temu, Fendt308lsa napisał:

Według internetu to wiesz ;) 

A jak jest w praktyce to dwa. 

Ursus 1224 ma udzwig 

• Udźwig TUZ: 5500 kg, według internetów i taki obracany pług jak kv sprawia na podnośnik spore problemy. 

U takiego bambra chodzi ursus 1614 z polskim pługiem 4 skiby unia na resorze 

16stka ma dwa siłowniki wspomagające i podnośnik nie wytrzymuje a ty chcesz taki ciężki pług do takiej popierdułki daj spokój. 

http://www.traktorpedia.pl/zetor-5211-7745-dane-techniczne/

w 7341 mam 2 siłowniki wspomagające także udźwig sporo większy

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

a czemu nie ? do niego wszystko jest na wyrost pod wiekszy ciągnik :P agregat uprawowo-siewny 3m włóka 6m jak sie nic nie trafi to bedzie jakaś "trójka" a jak sie trafi 4ka w dobrych pieniądzach to bedzie na pewno

przydał by sie na forum temat taki do wszystkiego i do niczego

Opublikowano

każdy już swoje powiedział,niech robi jak chce,przecież i tak wiadomo że jak rozpieprzy ciągnik to sie nie pochwali i nie powie MIELIŚCIE KOLEDZY RACJĘ,więc bez sensu dalsza dyskusja,jego cyrk jego małpy 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
Dnia 18.12.2018 o 23:55, chmurek napisał:

tylko co z tego jak tylko 2 korpusy kompletne , jakby po złożeniu były te 2 dobre to max 3,5k mógłbym mu dać 

19 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

nie polecam , miałem w zeszłą zimę tańszy o jakąś stowe, słabszy model 15kW to nie spaliła całej butli gazu i juz na gwarancji oddałem bo coś zaczeło  brzęczeć w niej głośno

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

mam 5 ;) skończoną 8 lat temu :) 

To chyba jedyne zdanie, które napisał kolega z sensem w tej dyskusji. 

9 godzin temu, zetorki12 napisał:

Proszę Państwa . Temat o ogłoszeniach , a tu dyskusja o doborze pługa . Są tematy do dyskusji o pługu . 

Każdy temat jest dobry żeby się pośmiać :)

Można z archiwalnego ogłoszenia z olx wyciągnąć nr telefonu? 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
14 godzin temu, konteno napisał:

tylko co z tego jak tylko 2 korpusy kompletne , jakby po złożeniu były te 2 dobre to max 3,5k mógłbym mu dać 

nie polecam , miałem w zeszłą zimę tańszy o jakąś ,stowe słabszy model 15kW to nie spaliła całej butli gazu i juz na gwarancji oddałem bo coś zaczeło  brzęczeć w niej głośno

U mnie już kilka butli spalone i działa nadal dobrze ;)

Opublikowano
11 godzin temu, szczypka napisał:

jeśli takie wynalazki mają wzięcie  za takie pieniądze to kurna jutro butelkuję gnojówke i wystawie po 10 za litr 

za późno, na wiosnę dodawałem tu ogłoszenie jak gość gnojówkę na litry sprzedawał w bańkach 5litrów

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, wini napisał:

Zetorowskie konie 😉

Na filmie:

-krótki pług na kołku, z małym rozstawem korpusów, masa 970kg (wiem, bo dawno temu miałem)

-idealne warunki wilgotnościowe, gleba idealna do bicia rekordów orki( lekka i dokładnie przemieszana przed "orką" gruberem czy czymś podobnym), głębokość troche więcej jak podorywka.

Dołóż do tego pługa 5 skibę i dodatkowe ok.300kg przy 3 skibie i wtedy spróbuj to podnieść. Jak się uda, to śmiało kupuj 4kv na resorze.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v