Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Fendt308lsa napisał:

No pewnie że nie :D

Lepiej kupować nowe co każdy przejazd.... Na polach mam pełno kamieni i niestety nie mam innego wyjścia. 

To trzeba pług zmienić ;) lemiesz prostowany wygniesz na pierwszym mniejszym kamieniu 

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik7343 napisał:

To trzeba pług zmienić ;) lemiesz prostowany wygniesz na pierwszym mniejszym kamieniu 

To to i ja wiem ale do póki zmienię pług muszę jakoś chyba tym orać :D

Ależ rada no nie wiedziałem :D 

14 minut temu, zetorki12 napisał:

Kolego , jak Ty masz lemiesze które dają się prostować ,  to Ty nie masz lemieszy , tylko kawałek jakiejś blachy . Kup takiej firmy , która wymieni w ramach gwarancji jak się wygnie lub pęknie . Są takie .

Nie mam zamiaru płacić nie wiadomo ile za lemiesze ;) Jaki by nie był to się u mnie pogną na kamieniach, prostując je zaoszczędzam sporo bo co każdy przejazd prawie mógłbym zakładać nowe lemiesze... 

Opublikowano
6 godzin temu, Fendt308lsa napisał:

Ażurowe pługi ładnie orają ale ceny tych listew bardzo drogie 40 zł jedna listwa :S

Tylko 4 dychy za listwe? Zobacz ile kosztuje pełna odkładania ori. 

4 godziny temu, Fendt308lsa napisał:

Lepiej kupować nowe co każdy przejazd.... Na polach mam pełno kamieni i niestety nie mam innego wyjścia. 

3 godziny temu, Fendt308lsa napisał:

To to i ja wiem ale do póki zmienię pług muszę jakoś chyba tym orać :D

Ależ rada no nie wiedziałem :D 

Nie mam zamiaru płacić nie wiadomo ile za lemiesze ;) Jaki by nie był to się u mnie pogną na kamieniach, prostując je zaoszczędzam sporo bo co każdy przejazd prawie mógłbym zakładać nowe lemiesze... 

Przedtem meczylem się ug3, przeróżne lemiesze (ale z tanich),  to jakaś porażka. Na 4.5ha szło po 6 lemieszy. Powyginane w paragraf, połamane, pourywane. Kurwicy szło dostać.  Teraz jak plug na zabezpieczeniu,  lemiesze zamienniki, tylko nie jakieś tam najtańsze i po niecałych 30ha tylko dłuta odwrocilem. Za lemiesze warto zapłacić nie wiadomo ile i mieć spokój. 

Opublikowano

No właśnie w tym problem że męczę się polskim radłem i szukam czegoś obracanego non stop. 

Bo już szału dostaje z oraniem.... Męka nie robota a to lemiesze się pogną albo skiba się urwie na kamieniu.... xD 

Chyba kverneland będzie najlepszym wyborem ze względu na najtańsze części i wybór w ofertach kupna.

Zazdroszczę niektórym ziemi gdzie pług na zabezpieczeniu śrubowym daje radę bez problemu... 

Samo kupno pługa dwa razy tańsze, eksploatacja maszyny o ile mniejsza. A tak wez człowieku kupuj wszystko z zabezpieczeniem non stop ¬¬ 

Opublikowano

To ja oddam 20 ha piachu za 20 gliny jak to dla Ciebie problem. Kamienia większego jak pięść nie znajdziesz.

Co do palnika to tylko do lutowania się nadaje. Mam podobny. Lepszy już będzie palnik do papy , jedną dyszą.

Opublikowano
12 minut temu, Thomas2135 napisał:

To ja oddam 20 ha piachu za 20 gliny jak to dla Ciebie problem. Kamienia większego jak pięść nie znajdziesz.

Wiadomo że taka ziemia lepsza jak piach, u mnie ziemie są ciężkie głównie glina. 

Uprawa do lekkich nie należy. Mieszkam na pograniczu mazur i podlasia w stronę mazur zaczynają się naprawdę niezłe pola góry i glina, na podlasiu trochę lżejsze te ziemie miejscami. 

Opublikowano
32 minuty temu, daron64 napisał:

Tylko 4 dychy za listwe? Zobacz ile kosztuje pełna odkładania ori. 

Przedtem meczylem się ug3, przeróżne lemiesze (ale z tanich),  to jakaś porażka. Na 4.5ha szło po 6 lemieszy. Powyginane w paragraf, połamane, pourywane. Kurwicy szło dostać.  Teraz jak plug na zabezpieczeniu,  lemiesze zamienniki, tylko nie jakieś tam najtańsze i po niecałych 30ha tylko dłuta odwrocilem. Za lemiesze warto zapłacić nie wiadomo ile i mieć spokój. 

jak sobie przypomnę czasy orki ug 2  40 ha  to mnie telepie na samą myśl o tym  co chwile pranie młotem zeby lemiesz wyprostować i dwa,trzy lemiesze na zapas w kabinie jak się któryś urwie teraz mam agromasza PO-R 3  całkiem inna robota 

Opublikowano

www.olx.pl/oferta/ciagnik-traktor-nosnik-narzedzi-rs-CID757-IDwgHsx.html#39594141a6   

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v