Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak macie problem ze szczurami, to polecam kupić świnki morskie -u mnie działa 😁 u mnie od kiedy są, to szczura nie widziałem z 5 lat. Nie wiem jak to działa, ale to działa. Za dzieciaka były świnki szczurów nie było, potem była przerwa i szczury wróciły i były wszędzie, teraz znowu jest spokój. Niestety na myszy to nie działa, u mnie saszetki z płynem takie niebieskie robią robotę z myszami. 

Opublikowano
7 minut temu, Gimmeshelter napisał(a):

Wszystko już było próbowane skubance nie tkną już żadnej saszetki granulki czy innej pasty, a płynem toxanem też coś polać to jak jakieś nowe żarcie dostaną to raz czy dwa zniknie a potem dalej stoi a one obok biegają. 

To skubance, u kuzyna było podobnie, spróbuj tej pszenicy zaprawionej to powinny jeść.

3 minuty temu, Jaceenty346 napisał(a):

Jak macie problem ze szczurami, to polecam kupić świnki morskie -u mnie działa 😁 u mnie od kiedy są, to szczura nie widziałem z 5 lat. Nie wiem jak to działa, ale to działa. Za dzieciaka były świnki szczurów nie było, potem była przerwa i szczury wróciły i były wszędzie, teraz znowu jest spokój. Niestety na myszy to nie działa, u mnie saszetki z płynem takie niebieskie robią robotę z myszami. 

Mówią też że jak perliczki są to nie ma szczurów ale to bajka

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

To skubance, u kuzyna było podobnie, spróbuj tej pszenicy zaprawionej to powinny jeść.

Mówią też że jak perliczki są to nie ma szczurów ale to bajka

A perliczki też akurat u mnie są, chyba z 10. Nie słyszałem że mogą się ich bać. Tak czy tak, zauważyłem że szczury znikły 

Edytowane przez Jaceenty346
Opublikowano
3 minuty temu, Jaceenty346 napisał(a):

A perliczki też akurat u mnie są, chyba z 10. Nie słyszałem że mogą się ich bać. Tak czy tak, zauważyłem że szczury znikły 

Tak mówią że perliczki się drą i że nie ma szczurów 🤔

Opublikowano

Nic nie trzeba tylko koty.

Co nieraz kotka przyniesie szczura do obory, na korytarzu zostawia.

W zeszłym tygodniu kret przed domem mi rył trawnik, w piątek jeden, w sobotę drugi leżał w oborze.

Dzisiaj przyszła na pole przy koszeniu i dwie myszy w zębach poniosła kociakom 😉

Opublikowano (edytowane)

Kot jest dobry ale i trutka dobrze działa trzeba tylko regularnie myszy dokarmiać 

Na kreta pies wystarczy, wystarczy, ze jest nie musi go złapać i zabić. Kret sam się wyniesie jak psa poczuje. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
7 godzin temu, pedro2 napisał(a):

W tym roku testy jary ozimy nie są miarodajne 

Mokry rok, jary bije rekordy wszędzie. 

Ozimy powinien wykazać się w suszę 

No też tak myśle w sumie u mnie owies ozimy wyszedł na dobrym stanowisku o jakąś tone mniej niż jary i w sumie teroz myśle że mogłem tam posiać pszenicy bo by dawała 8 jak na innych takich kawałkach no ale teraz już po ptakach 🤣🤣🤣

Opublikowano
11 godzin temu, lukasz1995 napisał(a):

Jak wam sypie owies jary.Bo u mnie coś słabo i nie wiem,co mogło pójść nie tak.Wody było do oporu.Pszenica dawała ponad 7ton/ha

U mnie 5.8 t/ha siew początek marca, gleba 4a-4b. Lubelskie 

Opublikowano

W Bychawie w kaszarni było 640 brutto (gęstość od iluś tam) ale już nie bierze, Kowalczyk w Krzczonowie 580 brutto przed wczoraj jeszcze brał sypali na pryzmę pod gołym niebem