Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
46 minut temu, damianzbr napisał:

Ale po 20 tys. byś nie sprzedał. Zostawisz dla wnuka.

Zastanawiam się teraz nad takim klinem przy lesie IV kl. parę działeczek 5 właścicieli, razem ze 3,5 ha będzie 1,5 km od domu. Chciałem im dać po 10 tys. teraz podniosłem się na 14 tys. A oni zażyczyli sobie po 18 tys. I nie wiem czy se odpuścić czy kupować.

Odpuść bo znając życie i tak się któryś nie zgodzi i d*pa. 

Opublikowano (edytowane)

Są dogadani między sobą i wszyscy chcą sprzedać tylko nie za 14 a za 18

Dwóch chciało z samego początku 14, ale się porozumieli między sobą i wszyscy zgodnie 18 teraz mówią.

A dopłat też pewnie nie podniosą bo ponoć Wojciechowskego odsunęli od funkcji sterowania dopłatami.

Po spotkaniu Urszuli von coś tam z PO z PSL zapadła decyzja aby odsunąć polaka od decyzji w sprawie dopłat w UE.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

A myślałeś że podniosą ? Przecież wiadomo że kasy będzie mniej na wspólną politykę rolną l, do tego imigranci, ekologia no i oczywiście bardzo słaba pozycja Polski w uni . Jak coś zrównają to najwyżej obniża trochę tym co pobierają najwięcej żeby mieli mniej więcej tak jak my. Albo wprowadza jakieś durne dopłaty do orzechów czy innych konopi i na papierze średnia będzie unijna .

Opublikowano

Za 20 nie, bo skoro wszędzie drożej, to może i tu zdrożeje. No ale jak jaki szaleniec by dał po 70 to nawet jutro. Jeszcze gratis bym zasiał.

Opublikowano
21 minut temu, robercikj100 napisał:

A myślałeś że podniosą ? Przecież wiadomo że kasy będzie mniej na wspólną politykę rolną l, do tego imigranci, ekologia no i oczywiście bardzo słaba pozycja Polski w uni . Jak coś zrównają to najwyżej obniża trochę tym co pobierają najwięcej żeby mieli mniej więcej tak jak my. Albo wprowadza jakieś durne dopłaty do orzechów czy innych konopi i na papierze średnia będzie unijna .

Zależy o kogo pytasz, kto miał podnosić? Jeśli nasz rząd to właśnie tak myślałem że będzie dążył aby podnieść i widzę że się nie myliłem. Ale też zdawałem sobie sprawę że włodarze UE kraje starej UE będą robić wszystko aby nam nie podnieść tych dopłat bo jeszcze bardziej będziemy im wadzić. Tak samo jak nam zakazali podatku od supermarketów, reformy sądów, pakiet mobilności, czy wiele innych rzeczy jak wywieranie nacisków abyśmy imigrantów przyjęli.

Jednak tego że POpaprańcy z PSL przyłożą do tego rękę, że polityczne wojenki stawią ponad dobrem rolników to się nie spodziewałem, zamurowało mnie że sk***ysyny z PO niby Polacy nas tak załatwili.

Więc chyba jednak nie Polacy, agenci niemiec i ruskich.

https://niewygodne.info.pl/artykul9/Polak-komisarzem-bez-waznych-kompetencji.htm

Opublikowano (edytowane)

Nasz rząd ma podnosić dopłaty? W jakim świecie żyjesz? Damian, bez urazy, z reguły piszesz rzeczowo i konkretnie, ale Twoje zaślepienie pisem poraża. Bełkot o zrównaniu dopłat z zachodem słyszę od wszystkich po kolei i co ? Okrągłe nic. Dopierdalają obowiązków, a kasa ta sama.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że nasz rząd nie może od tak tego uczynić, ale nie bez powodu wychodzili sobie stanowisko komisarza do spr. rol. Zabiegali o to od dłuższego czasu i premier jeździł na rozmowy i wielu innych. A nawet nie wiem czy nie było jakiegoś wątku że amerykanie nawet rekomendowali polaka (oczywiście jako głos bez wpływowy tylko jako sugestia)

Zrobili to aby na kolejną kadencję kupić sobie wyborców kasą z UE. Czyli kupić sobie głosy posiadaczy gruntów wyższymi dopłatami. Dlatego tak usilnie zabiegali o stanowisko polaka w tej komisji.

I co? I przyszły k**wy z PO i wszystko zepsuły tylko dlatego aby PIS nie mógł sobie kupić wyborców za 4 lata.

Nie liczyli się dla nich Polacy którzy mieli szansę na wyższe dopłaty tylko obchodziło ich jedno: odebrać pisowi stołki za 4 lata.

Więc dlaczego sądzisz że jestem zaślepiony pisem skoro pojawił się głos że PO odstawiło antypolski numer. Że PO kolejny raz poleciało do niemiec donosić i kolaborować przeciw Polakom?

to że mi się nie podoba takie postępowanie oznacza że jestem zaślepiony pisem? Dobrze się czujesz? Chyba nie.. I chyba ty masz wyprany mózg przez TVN bo pełno w nim jadu na pis nawet w sytuacjach gdy jest mowa o tym jak to PO kolejny raz robi nas bez mydła, wtedy wraz pis jest zły? PO zawiniło a  pis jest zły? Tak cię upośledzili? brak samodzielnego myślenia....

Opublikowano

Jasne po nie rządzi już ponad 4 lata ale jak coś nie wychodzi PiSowi to najlepiej zwalić na po i Tuska 😁. Żeby zrównać dopłaty to trzeba mieć przychylność większości państw uni a tego nasz kochany rząd PiSu nie za bardzo potrafi. A najlepiej winę zrzuca się na kogoś innego .

Opublikowano

Czytałeś to:

https://niewygodne.info.pl/artykul9/Polak-komisarzem-bez-waznych-kompetencji.htm

????

17 września doszło do spotkania zasiadających w europarlamencie przedstawicieli PO-PSL (m.in. Lewandowski, Kopacz, Halicki, Kalinowski) z Urszulą von der Leyen - nową szefową Komisji Europejskiej. Z dostępnych w sieci zdjęć wynika, że spotkanie było prowadzone w bardzo przyjaznej atmosferze. Tego samego 17 września Urszula von der Leyen ogłosiła, że kwestie pomocy publicznej w rolnictwie będą podlegały komisarz ds. cyfryzacji i konkurencji, a nie - jak do tej pory - komisarzowi ds. rolnictwa, na którego kandydaturę zgłoszono Polaka.

Czy to nazywasz zwalanie winy na innych?

Opublikowano

No i o czym to świadczy ? Że byle jaki europoślina z po czy PSL może odsunąć PiS od ważnych decyzji. Tyle w temacie . PiS nie ma żadnej siły przebicia w uni bo z każdej strony na nich jadą więc wytlumacz mi w jaki sposób oni mogą coś w tej uni zdziałać ? Jak mogą tę dopłaty nam podwyższyć skoro jest mniej kasy a i każdy ma w poważaniu zady PiSu 

Opublikowano (edytowane)

Świadczy to o tym że UE to niemcy i frnacja dla których staliśmy się poważnym konkurentem w branży rolniczej i transportowej, dlatego opłacają propagandę TVN 24 i marionetki z PO i spółka.

A myślisz że tusk za co dostał stołek? Nie sądzisz że za to że zajebał ze swoją bandą miliardy PLN i przekazał je ruskim oraz niemcom w postaci przedsiębiorstw doprowadzonych do skraju bankructwa, darmowej siły roboczej i umów niekorzystnych dla kraju PL?

Przecież gdyby PO było u władzy to kasa zamiast na przekop mierzei poszła by na sfinansowanie odcinak nord stream wzdłuż PL wybrzeża. I jeszcze byśmy płacili abonament dla niemcom za utrzymanie i serwis odcinak rury nad PL.

Opublikowano
47 minut temu, cantstop napisał:

ja tam wolałbym jakby obniżyli stawki dopłat

Ja wolałbym aby całkowicie znieśli wszystkie dopłaty w całej ue łącznie z tymi na modernizację, niech każde gospodarstwo będzie normalną firmą działającą na zasadach wolnorynkowych.

• Like 1
Opublikowano

wyobraźcie sobie sytuację, że chcecie powiększyć swoje gospodarstwo, jesteście dużym, największym bambrem w jakimś tam regionie. wasza siła ekonomiczna siłą rzeczy przekłada się na wpływy polityczne.

macie kilku sąsiadów, jeden pijak sprzedaje wam za 1k/ha (czyli znacznie poniżej ceny średniej jaką mógłby uzyskać), drugi  nie dość że nie chce wam sprzedać to jeszcze chce was podkupić oferując pijakowi więcej i chce rozwijać swoje gospodarstwo i zarabiać na tym. 

wy to np. niemcy, francja, pijak to kraj uległy, ten co fika to polska.

kogo chwalicie? kogo ganicie? 

wychwalacie pijaka pod niebiosa jaki to on jest demokratyczny i praworządny , jedziecie na tego drugiego i blokujecie wszelkie jego działania, które zagrażają waszym strategicznym  inwestycjom. 

pytanie czy pijak wytrzeźwieje i połączy siły z tym co się stawia? chyba jaśniej nie można dlaczego pis leje sie po łbie na każdym kroku w brukseli, a żeby było tragiczniej to część rodziny  tego co się stawia leci do bambra ze skargą że w domu ich biją!

odnosi się to nie tylko do dopłat, ale np. do energetyki i próby uzależnienia od siebie innych państw a tym samym trzymania ich za morde. 

• Like 3
Opublikowano

Damian, daj spokój, tym tłumokom nie przetłumaczysz. Jeśli to prawda, że po psl tak nabruździł, to jest to zwykła zdrada stanu. 

Opublikowano

JA pierdziu... fiu FIU.. co za zamach? za chwilę wypłaty UE może zawieść za łamanie prawa i wtedy sraki takie Damiany dostaną i będą oferować po 5 tys za ha... Hehehe

Ot tak bizmesmen co opowiada na forum co by to on nie kupił a grosza nima. Hehehe

Opublikowano

A kto tu łamie prawo,chyba dobrze kradniesz że sie boisz PIS,prawo to łamli za PO ile mafi vat było ,

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ogarek napisał:

JA pierdziu... fiu FIU.. co za zamach? za chwilę wypłaty UE może zawieść za łamanie prawa i wtedy sraki takie Damiany dostaną i będą oferować po 5 tys za ha... Hehehe

Ot tak bizmesmen co opowiada na forum co by to on nie kupił a grosza nima. Hehehe

a żebyś wiedział że ni mam gorasza, ale chyba jednak kupię. :D

znowu ty to na dolarach śpisz więc na pewni nawet byś się nie zastanawiał, bo słyszałem że na rurkę nawijasz pięćsetki i wieszasz przy tronie. 🤣

43 minuty temu, miwigos napisał:

A kto tu łamie prawo,chyba dobrze kradniesz że sie boisz PIS,prawo to łamli za PO ile mafi vat było ,

nie bój żaby, znajdą sobie pretest jak będę chcieć, ale wtedy my mogli byśmy zagrozić POLEXITEM

Chyba że rządził by tusk, to powiedzieli by zawiniliśmy, trzeba być lojalnym i ponieść konsekwencje, dopłat się zrzekniemy na 5lat a późnej się zobaczy.

Opublikowano

Tylko tak nie będzie i jak zawiesza to  dla nas... to ryk takich damniankow pociagnie PiS na dno... zawsze płacą ci co wybierają głupców tak było i tak będzie... Wsiunu muszą dostać po d*pie żeby coś do główki dotarło.... hehe 

Opublikowano

Bo niektórzy mają bałagan na strychu i im nie przetłumaczy nikt. Mają swój światopogląd i tyle. To jak do słupów mówić. Nigdy nie będzie dobrze jak jeden rolnik drugiemu by oczy wydłubał. Cały czas jakieś kłótnie spory. Temat z ceny ziemi zszedł na politykę. Tylko razem można coś ugrać jako jedna grupa społeczna a podziały tutaj większe niż pomiędzy tymi partiami. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mateuszm023
      Witam, planuję przeznaczyć pole klasy 4-5, ok 1 ha na działkę pod zabudowę, tzn na rozbudowę gospodarstwa. Zaznaczę od razu że pole to leży niecały kilometr od mojego gospodarstwa. Moje pytanie do użytkowników to czy ktoś już to robil? jak to wygląda, jaki koszt? czy zależy to od powierzchni? czy jest z tym dużo papierów i załatwiania spraw, jak długo to może trwać? 
    • Przez Fugeo
      Cześć
      Mam pytanie jak to jest ze sprzedażą ziemi po sprawie spadkowej? Osoba A założyła sprawę i finalnie sąd przyznał ziemię właśnie tej osobie. Teraz ta osoba chce ją sprzedać. Czy jest jakiś okres "karencji" tzn zakaz sprzedaży przez okres iluś tam lat czy może od razu ją sprzedać?
    • Przez Gregor55
      Gospodarstwo rolne kilkanaście km od granicy z Polską
      Baza to cztery obiekty w różnym stanie technicznym
      1. stan bardzo dobry ponad 1000 m2 konstrukcja żelbetowa wysoka obiekt suchy
      2. suszarnia ok 500 m2 wysoki żelbet stan b dobry
      3. stajnia cegła + żelbet średni do remontu ponad 1000 m2
      4. stajnia cegła + żelbet zły do remontu ponad 1000 m2
      działka ponad 5 ha do prywatyzacji można zwiększyć i ilość budynków i ilość ziemi budowlanej.
      i to kosztuje 60 000 $.
      Do końca roku możemy dla tego gospodarstwa zarejstrować ok 400 ha ziemi max.
      cena rejstracji to 300-350 $ za ha.
      Jest możliwość w następnym etapie prywatyzowania ziemi ornej.
      Pozdrawiam
      Grzegorz Bajster
      +380674641803
      Kontakt również poprzez aplikacje Viber i WhatsApp

WhatsApp Video 2018-07-13 at 12.02.27.mp4

• Przez nowa11
      Otrzymałam od rodziców 2.70ha ziemi rolnej 5i6 klasa ziemi . Czy ma ktoś pomysł jak ją wykorzystać aby mogła przynosić dochód. Działka położona jest w malowniczej okolicy z widokiem na jezioro przy działce droga i ścieżki rowerowe Ja osobiście myślę coś w kierunku turystyki, może ktoś wie jak wygląda sprawa z wynajmem pod kempingi czy kampery, umowy  długoletnie itp. Może ktoś ma inny, lepszy pomysł jak zarobić
    • Przez ursusowski289
      Otrzymałem od rodziców 2.70ha ziemi rolnej 5i6 klasa ziemi . Czy ma ktoś pomysł jak ją wykorzystać aby mogła przynosić dochód. Działka położona jest w malowniczej okolicy z widokiem na jezioro przy działce droga i ścieżki rowerowe Ja osobiście myślę coś w kierunku turystyki, może ktoś wie jak wygląda sprawa z wynajmem pod kempingi czy kampery, umowy  długoletnie itp. Może ktoś ma inny, lepszy pomysł jak zarobić
  • Dodaj nową pozycję...
v