Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej sprawdzić według roku produkcji bo szło pewnie kilka wersji osi, dla przykładu w starszym maxumie 5150 były trzy rodzaje osi, i tak sprzedawcy oferuja przeważnie tylko simmering 40x55x10 a w moim przychodzi 35x52x16.

Opublikowano

Witam problem dotyczy case mx 135 a mianowicie blokady , próbowałem dziś  wciągnąć patelnie z wapnem na pole lecz się nie udało po załączeniu przedniego napędu koła przednie nie buksowały dodam że napęd na panelu świeci również po załączeniu blokady 4x4  przód nie buksował próba była na 3 biegu co to może być ? druga sprawa amortyzowana przednia oś  jak  załączę podnosi się po przejechaniu na pole i próbie opuszczenia nie mogę ją opuścić   dopiero na drugi dzień przy zapaleniu jest to możliwe? dzięki za odp

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem problem dotyczy napędu czy blokady mostu? Jeżeli chodzi o oś amortyzowaną nie daje sie opuscic tym przyciskiem do manualnej regulacji? Czy podnoszenie manualne działa? Za prawym tylnym kołem masz cały sterownik z elektrozaworami. Mozesz pomierzyć czy w chwili nacisniecia przycisku opuszczania na ktorejs cewce pojawia sie napięcie.

Opublikowano (edytowane)

U mnie kiedyś jak hydraulika padła, to okazało się, że płyta sterująca wydatkiem pompy nie działała i było na zero. Firma regenerująca pompy to ogarnęła.

Do kolegi z padniętym przodkiem. Nie wiem jak to jest w MX 135, ale w MX 100C przodek jest załączony jak na koszu nie ma ciśnienia, są takie sprężyny które ściskają tarczki. Czyli jak cewka zdechnie to przodek powinien być cały czas załączony.

Edytowane przez Rafik
Opublikowano

Na początek sprawdź czy nie poszedł wał cardana między silnikiem, a skrzynią. Potem trzeba by sprawdzić pompe a potem rozdzielacz.

za zaworem pompy jest filterek,był lekko zapchany i przez to rozłączyło hydraulikę wyczyszczony i działa.

co oznacza kod błędu case mx 65

Opublikowano

za zaworem pompy jest filterek,był lekko zapchany i przez to rozłączyło hydraulikę wyczyszczony i działa.

co oznacza kod błędu case mx 65

Mozesz zrobic zdjecie miejsca w ktorym jest ten filterek? Chodzi o kod 65?

Opublikowano

Witam mam problem z case mx 100 dokladnie z predkoscia wyswietla od 0.0 do 0.8 na kazdym biegu tak samo dodam ze czujnik jest dobry, zmienialem tez rozmiar opon ale nic sie nie zmienia moze ktos mial podobny problem

Opublikowano

Panowie mam prośbe. Mianowicie nie wyswietla mi predkosci jazdy chcialem sprawdzic czujnik ale za cholere nie moge go zlokalizowac w ktorym miejscu jest wkercony w skrzynie. Czy ktos mogłby zrobic fotke i wstawic gdzie on sie znajduje? Radaru nie ma chcialem kupic i zalożyc ale nie znalazlem zadnego w internecie. W okolicznych sklepach z czesciami do zachodnich maszyn wogole nie wiedza co o takiego. Case mx110.

Opublikowano

Witam. Lokalizowalem ten czujnik predkosci wykerciłem go. Dalem dzis dla elektryka do sprawdzenia. Problem jest taki ze jest on na dwa piny. Dostepne tego typu sa na 3piny. Mial ktos taki problem?

20171115_155259.jpg

20171115_155316.jpg

Opublikowano

Witam panowie mam kolejny problem z mx100 minowicie chodzie o hamulce od pewnego czasu podczas jazdy pedal hamulca robi sie twardy i ciagnik hamuje po nacisnieciu na pedal problem znika i za jakis czas znow sie pojawia,pomozcie