Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam może tu uzyskam podpowiedź

Mam problem z Case, mianowicie wspomaganie powinno działać na 180bar a ma 120Bar co wiąże się z gorszym skręcaniem, a oprócz tego przy podnoszeniu i jednoczesnym skręcaniu na ułamek sekundy zacina wspomaganie.

ciśnienia sprawdzone hydrauliki, podnośnika,hamulce ogólnie tylko na wspomaganiu jest za małe, zawór wykręciłem nic nie dostrzegłem manometr nie reaguję na ustawienia.

Opublikowano

Wydaję mi się że to pompa chalasuje ,,cassius,,

,,Lubelskirol,, 110bar to stanowczo za mało na wyjściach hydraulicznych problem masz w pompie lub płycie sterującej hydrauliką.

Opublikowano (edytowane)

Ok sprawdzę czujnik ręcznego ale jak ręczny zaciągnę to swieci się dwie kontrolki czerwona P i żółta ,,!,, a podczas jazdy mrugnie mi nieraz kilka razy tylko żółta,,!,,  A gdzieś czytałem że jak będzie luzny pasek alternatora to będzie różnica obrotu silnika i skrzyni I będzie świecił się żółty trójkąt i właśnie tak się dzieję jak włączę klimę a pasek w sumie też mam luźny trochę.

Edytowane przez Ed2000
Opublikowano

lubelskirol

wepnij zegar w priorytet pod kabiną w korek od góry na suwaku od wspomagania (po prawo), a jak masz hamulce hydrauliczne to w ten przewód wepnij trójnik tam zbadasz wszystkie ciśnienia jakie pompa generuje.

wspomaganie 187Bar

hamulce pneumat 40B hydrauliczne 150b

podnośnik to w zależności od obciążenia, ale max 196b

na pusto bez ruszania hydrauliki 42B

hydraulika zewnętrzna 196-210b

Bez tego pomiaru będziesz błądził we mgle.

Opublikowano

Przyznam że nie wiem gdzie fabryka  wstawiała te automatyczne, w moim są dwa 10A do przednich świateł  mijania czyli prawa i lewa lampa i jeden 15A pod dwa światła mijania w dachu. Oczywiście można je zastąpić zwykłymi jak ktoś chce.

Opublikowano

Też miałem je  na światłach mijania. Jeden zaczął szwankować, włączał  sie i wyłączał to założyłem zwykłe.

W serwisie pokazywałem je to  nie wiedzieli do czego służą. Pierwszy raz takie widzieli. 

Opublikowano

W moim mam otwierana przednia szybę i uszczelka dołem szyby mi nie trzyma bo jest za krótka i chciałem się zapytać czy jak otworze ta szybę i będę jeździł to czy mi się nie rozpadnie  ta szyba 

Opublikowano

Przedni napęd wyłączony. Kiedy się zatrzymam i puszczę hamulec, to raz na kilka razy  następuje szarpnnięcie  przednimi kołami. Kiedy jest włączony nic takiego się nie dzieje. Od czego zacząć poszukiwania przyczyny ? 

Opublikowano
5 godzin temu, Taurus83 napisał:

Przedni napęd wyłączony. Kiedy się zatrzymam i puszczę hamulec, to raz na kilka razy  następuje szarpnnięcie  przednimi kołami. Kiedy jest włączony nic takiego się nie dzieje. Od czego zacząć poszukiwania przyczyny ? 

Tak ma być, przy naciśnięciu na hamulce automatycznie załacza sie napęd,przy puszczeniu hamulca są własnie takie efekty.By najmniej u mnie tak jest.

Opublikowano

To jest normalne. Naprężenie przedniego mostu względem tylnych kół, rozłącza napęd i wtedy taki objaw. Włącz napęd ręcznie, skręć koła, rusz kilka metrów do przodu i wyłącz napęd, objaw będzie ten sam.

• Like 1
Opublikowano

Panowie, mam kilka pytań z obsługi ciągnika:

1. Jak działa tryb auto przy przednim napędzie i blokadzie tylnego mostu? Kiedy jest załączone a kiedy rozłączone? 

2. Jak ustawić zegar, który jest obok licznika moto godzin? Cały czas pokazuje 12:00

Dzięki za odpowiedzi! 

Opublikowano

Dzięki śliczne za odpowiedź! Niedługo gruber będzie podpinany to przetestuje :)

Co do zegarka to udało mi się znaleźć filmik na którym wszystko jest podane, także już wszystko wiem.