Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, Grzark napisał:

Dokładnie ja też wpisałem opryskiwacz 3 komorowy dlatego że był więcej punktowany ze względu na główną komorę szybkiego płukania

17 godzin temu, Music napisał:

Tzn jakie dwie różne wersje? W załączniku jest opisane za jakie wyposażenie są punkty

Mój doradca mówił że ma mies potrójne końcówki, a wczoraj budowlańcy co mi dom stawiają mówili że ma być właśnie trzykomorowy.

Opublikowano

Końcówki są punktowane

Zbiornik dodatkowy też 

tak samo jak komputer do sterowania.

Opryskiwacz możesz miec ful wypas i za to masz punkty, albo mozesz miec tylko potrojne końcówki i tez dostaniesz jakieś setne czy dziesiąte procenta.

Najlepiej jakbyś sam poczytał wykaz maszyn punktowanych.

Opublikowano

Już chyba po 3 korekcie jestem. Również opryskiwacz 3 zbiornikowy muszę nabyć. Dodatkowo poprawka punktu -przygotowanie do sprzedaży słonecznika i zbóż. Pani powiedziała że muszę mieć fakturę , dokumenty sprzedaży. Czytałem wcześniej tutaj na forum że teoretycznie nie muszę mieć. Pewnie mógłbym się odwoływać...

Opublikowano
10 godzin temu, dami8 napisał:

Już chyba po 3 korekcie jestem. Również opryskiwacz 3 zbiornikowy muszę nabyć. Dodatkowo poprawka punktu -przygotowanie do sprzedaży słonecznika i zbóż. Pani powiedziała że muszę mieć fakturę , dokumenty sprzedaży. Czytałem wcześniej tutaj na forum że teoretycznie nie muszę mieć. Pewnie mógłbym się odwoływać...

Niektórzy tak twierdzili, a jednak zaczyna się szukanie kasy u rolników😬 Pisałem  kilka razy że lepiej mieć dokument ze sprzedaży uprawy dającej wzrost, wtedy spię spokojniej.

Opublikowano
1 godzinę temu, czesio200 napisał:

Tolmet oferuje 3 zbiorniki w standardzie.

Chyba nie. Tylko do mycia rąk, a do płukania jest za dopłatą

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Niektórzy tak twierdzili, a jednak zaczyna się szukanie kasy u rolników😬 Pisałem  kilka razy że lepiej mieć dokument ze sprzedaży uprawy dającej wzrost, wtedy spię spokojniej.

Najgorzej jak nie znajdę zbytu na ten słonecznik. 

Opublikowano
12 godzin temu, dami8 napisał:

Dodatkowo poprawka punktu -przygotowanie do sprzedaży słonecznika i zbóż. Pani powiedziała że muszę mieć fakturę , dokumenty sprzedaży. Czytałem wcześniej tutaj na forum że teoretycznie nie muszę mieć. Pewnie mógłbym się odwoływać...

Bzdura. Jeśli masz punkt za przygotowanie do sprzedaży, to musisz później udowodnić, że rzeczywiście przygotowywałeś, a nie że sprzedałeś :D Czyli musisz mieć faktury na jakieś woreczki, folie, owijkę, skrzynki - zależy co się w czym sprzedaje. 

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, dami8 napisał:

Chyba nie. Tylko do mycia rąk, a do płukania jest za dopłatą

Najgorzej jak nie znajdę zbytu na ten słonecznik. 

Jak pojedziesz popytasz po firmach dekoracyjnych czy kwiaciarniach wezmiesz jakies ładne ścięte kwiaty to ktoś weźmie, a rachunek możesz sam wystawić. W sumie teraz rynek stoi to masz wytłumaczenie jak coś...covid😎

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 godziny temu, sobczakkatarzyna napisał:

Bzdura. Jeśli masz punkt za przygotowanie do sprzedaży, to musisz później udowodnić, że rzeczywiście przygotowywałeś, a nie że sprzedałeś :D Czyli musisz mieć faktury na jakieś woreczki, folie, owijkę, skrzynki - zależy co się w czym sprzedaje. 

Może i tak. Jeśli bym się upierał to odrzucilaby Pani wniosek i tyle. Kopanie się z koniem...

Opublikowano (edytowane)

Katarzyna, nie do końca  jest jak piszesz. Pomyśl, piszesz biznesplan podajesz w nim że zwiekszasz wartość ekonomiczną gospodarstwa uprawą slonecznika na kwiaty,  i co podajesz uprawe do dopłat i tyle?

Jak zjadły dziki czy sarny to robisz zgłoszenie, i masz wytłumaczenie gdyby trafił się nadgorliwy urzędnik.

@dami8 ja bym sprzedał co kolwiek choćby jeden pęczek i spał spokojnie, a jak masz wątpliwości to zapytaj w centrali  agencji ,, czy musisz wykazać jakąś sprzedaż produktu który wpisałeś do biznesplanu"? Otrzymasz pewną odpowiedź. 

Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Katarzyna, nie do końca  jest jak piszesz. Pomyśl, piszesz biznesplan podajesz w nim że zwiekszasz wartość ekonomiczną gospodarstwa uprawą slonecznika na kwiaty,  i co podajesz uprawe do dopłat i tyle?

Jak zjadły dziki czy sarny to robisz zgłoszenie, i masz wytłumaczenie gdyby trafił się nadgorliwy urzędnik.

@dami8 ja bym sprzedał co kolwiek choćby jeden pęczek i spał spokojnie, a jak masz wątpliwości to zapytaj w centrali  agencji ,, czy musisz wykazać jakąś sprzedaż produktu który wpisałeś do biznesplanu"? Otrzymasz pewną odpowiedź. 

Wielkość ekonomiczną zwiększasz uprawami. Jeśli uprawa w polu jest, to nikogo nie interesuje gdzie i jak to sprzedałeś. Rolnik ryczałtowy może sobie sprzedawać na targu bez jakiegokolwiek dokumentowania i kto później udowodni, czy rzeczywiście sprzedał, czy nie? Ja wpisuje tylko do książki "sprzedaż na placu" i wpisuję takie kowty, żeby to jakoś sensownie wyglądało :P 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A widzisz czyli coś wpisujesz do książki wiec jesteś kryta, i o to chodzi 🙂👍

Ja tego nie wymyśliłem co napisałem, zapytałem u źródła odnosząc się do swoich upraw i biznesplanu, a uwierz mi że bedą się nami rolnikami co raz wiecej interesować dlatego dmucham na zimne😉

Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

A widzisz czyli coś wpisujesz do książki wiec jesteś kryta, i o to chodzi 🙂👍

Ja tego nie wymyśliłem co napisałem, zapytałem u źródła odnosząc się do swoich upraw i biznesplanu, a uwierz mi że bedą się nami rolnikami co raz wiecej interesować dlatego dmucham na zimne😉

No dobra, tylko Ty mówisz, że trzeba sprzedać, a ja tylko mówię, że można wpisać, żeby się później nie tłumaczyć :P 

• Like 1
Opublikowano

To ja sobie w temacie pożartuję -;-)

Grześ nie pisz koleżance ze jest kryta bo w trąbe zarobisz 😉

A teraz moje-wniosek o 2 ratę złożony w połowie listopada,dostałem już 3 przesunięcie terminu do 15 grudnia -ze względu na skomplikowaną....

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Katarzyna Ty odrazu misisz wyłożyć na  stół co i jak😉 ja staram się zrobić to dyskretnie, niewiadomo kto czyta🧐

Kopin coś  Ty  tam nawypisywał w tym wniosku no tak skomplikować sprawę😎?

Opublikowano
26 minut temu, kopin napisał:

To ja sobie w temacie pożartuję -;-)

Grześ nie pisz koleżance ze jest kryta bo w trąbe zarobisz 😉

A teraz moje-wniosek o 2 ratę złożony w połowie listopada,dostałem już 3 przesunięcie terminu do 15 grudnia -ze względu na skomplikowaną....

ooo k..a ja złożyłem wniosek o drugą płatność  w lipcu i głupi myslałem ze wnet mi kase przeleją... a tak z czystej ciekawości jest jakiś termin do kiedy mają rozpatrzyć sprawę czy taka zabawa to kilka lat może sobie trwać??

Opublikowano
2 minuty temu, spwrp napisał:

a tak z czystej ciekawości jest jakiś termin do kiedy mają rozpatrzyć sprawę czy taka zabawa to kilka lat może sobie trwać??

Mają 3 miesiące, ale mogą sobie przesuwać termin "ze względu na trudny charakter sprawy". Nawet jak sprawa jest prosta jak drut, to rzucają formułkę i mają w d*pie. U mnie jednej pani przesuwali tak prawie rok 

• Like 3