Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wiecie to czekanie najgorsze a jeszcze jak inni dostaja a ty czekasz to juz sie gotuje w czlowieku i jeszcze jak taki BARAN w agenci powie ze jak bedzie chcial wrzucic sprawdzony wniosek do systemu jak bedzie chcial to czlowieka krew zalewa 

Opublikowano
9 godzin temu, aga1985 napisał:

Przecież na te szkolenia daje kasę Unia i za te nasze szkolenia za każdą osobę biorą kasę ...warunkiem jest ,że musi być minimum 8 osób .Tak mi doradca tłumaczył jak pytałam o te szkolenia czy są płatne jak robiliśmy wniosek .Może zapytaj w innym oddziale ODR-u trochę szkoda 400 zł :-/ 

A napiszcie ile płaciliście za zrobienie wniosku na restrukturyzacje ? Ja u siebie w oddziale ODR-u płaciłam 600 zł .

U mnie takie same ceny bp i szkolenia bezpłatne,,

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, krismen napisał:

Kurcze, a ja jak dzwoniłem do odr-u to mi powiedział że jak wniosek był robiony u nich to 50 zł za jedno a jak z zewnątrz to 100 zł. I będe musiał 400 bulić 

Przeciez nawet na stronach ODR jest rozpisany harmonogram NIEODPLATNYCH szkoleń, cala lista szkoleń, wiec za co 50-100 zl?

Opublikowano

Ja za 1 szkolenie z integrowanej produkcji 280 zł mam płacić, inne szkolenia za darmo . Doradca ma skompletować osoby tak ,żeby szkolenia były blisko zamieszkania

Opublikowano
10 godzin temu, aga1985 napisał:

Przecież na te szkolenia daje kasę Unia i za te nasze szkolenia za każdą osobę biorą kasę ...warunkiem jest ,że musi być minimum 8 osób .Tak mi doradca tłumaczył jak pytałam o te szkolenia czy są płatne jak robiliśmy wniosek .Może zapytaj w innym oddziale ODR-u trochę szkoda 400 zł :-/ 

A napiszcie ile płaciliście za zrobienie wniosku na restrukturyzacje ? Ja u siebie w oddziale ODR-u płaciłam 600 zł .

Przed chwilą konsultowałem się z moim doradca gminnym  pracownikiem ODR Grabanów i otrzymałem informację, że za szkolenia z tematów ujętych w programie RMG cena - 50 zł dla swoich a w przypadku moim gdy wniosek wypełniałem osobiście stawka podwójna - cały czas słyszę zgrzyt swoich ząbków. Dokąd ten chazarski system będzie zarabiał na polskim rolniku?

Opublikowano
58 minut temu, GRZES1545 napisał:

U mnie pracownik ODR za napisanie do RM-Gospodarstw  BP +wnioski płyta itd. to koszt 1300zł

ale to przez ODR czy prywatnie?

bo jeśli prywatnie to Cię nie żle wygolił ,ja przez ODR płaciłem 600 zł za wszystko,z fakturą

kurcze nie myślałem że te szkolenia mogą być płatne;-(

ale co się spodziewać chłopki kase dostają to sępy zlatują ze wszystkich stron

Opublikowano

Zapewniam, że wszystkie szkolenia w ODR są bezpłatne (wyjątek stanowią np. kursy chem., kombajnistów czy integrowana produkcja) Wspomnę dla nie zorientowanych, że integrowana ochrona jest również za darmo.

No przynajmniej tak jest w łódzkim.

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Przez ODR.

to ja nie wiem,chyba wszystkie ODR-y mają taką samą stawkę ,z tego co tu piszą to wszyscy płacili 600 zł,ja wpłacałem n konto a potem przyszła faktura z Poznania

ale cie w rogi walnęli 

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

U mnie pracownik ODR za napisanie do RM-Gospodarstw  BP +wnioski płyta itd. to koszt 1300zł

Moja była gminna ekspertka w temacie pisania różnych wniosków ( na emeryturze ) też za sporządzenie wniosku RMG życzyła sobie 1300 zł. Teraz widać ile chciała prywatnie łapnąć do kieszeni. Nie pomyślałem wtedy, wprowadzony przez tą panią w błąd, że ODR-y  wykonują to taniej. Jeden gostek  w BP w prywatnej instytucji wypełniającej wnioski  z siedzibą  obok instytucji państwowej tej samej branży na ul. Piłsudskiego życzył sobie za sporządzenie wniosku nawet 2400. Rozumię  grę wolnego rynku popytu i podaży ale nie kosztem polskiego rolnika. Wobec zaistniałej chazarskiej niesprawiedliwości społecznej  wniosek zrobiłem sobie sam.

Opublikowano

Ja też woj. lubelskie LORD w Końskowoli też płaciłem 1300 za BP w 

Pani pokazywała cennik pobity przez kierownika

2% dotacji + 100 na początek + 100 przy wniosku o 1 transze i + 100 przy wniosku o zakończenie.

Poprawki bezpłatne

Prywatna firma w Łukowie życzyła sobie 1800

Opublikowano
1 godzinę temu, JonnyDeep napisał:

Zapewniam, że wszystkie szkolenia w ODR są bezpłatne (wyjątek stanowią np. kursy chem., kombajnistów czy integrowana produkcja) Wspomnę dla nie zorientowanych, że integrowana ochrona jest również za darmo.

No przynajmniej tak jest w łódzkim.

Jony czy jest jakaś odgórna ustawa, że szkolenia w ramach wniosku RMG nie są płatne - bo czuję tu wewnętrzny świndel ODR-ów. W razie czego trzeba  się zbuntować i masowo  rezygnować ze szkoleń w bp.  - pisząc wnioski do dyrektora Regionalnego o zmianę bp. Na swoim szkoleniu muszę dogadać się z grupą, że nie płacimy bo o czymś takim nie było mowy na wstępie.  "Nie zmienia się koni w trakcie przeprawy" - "nie zmienia się zasad w trakcie gry" -  tak, że nie pozwólmy się wydoić pażernym sępom z ODRu. Nie musimy na gwałt się szkolić - trzeba postawić  warunki i odczekać - mamy czas.

Opublikowano

W łódzkim 615 zł brutto za komplet dokumentów płaciłem.

2 minuty temu, many12 napisał:

Jony czy jest jakaś odgórna ustawa, że szkolenia w ramach wniosku RMG nie są płatne - bo czuję tu wewnętrzny świndel ODR-ów. W razie czego trzeba  się zbuntować i masowo  rezygnować ze szkoleń w bp.  - pisząc wnioski do dyrektora Regionalnego o zmianę bp. Na swoim szkoleniu muszę dogadać się z grupą, że nie płacimy bo o czymś takim nie było mowy na wstępie.  "Nie zmienia się koni w trakcie przeprawy" - "nie zmienia się zasad w trakcie gry" -  tak, że nie pozwólmy się wydoić pażernym sępom z ODRu. Nie musimy na gwałt się szkolić - trzeba postawić  warunki i odczekać - mamy czas.

W odr-ach wszystkie szkolenia są bezpłatne (za wyjątkiem tych wymienionych przeze mnie wcześniej) i nie ważne czy robisz to szkolenie dla zaświadczenia do RMG, młodego rolnika, itp. więc nie bardzo rozumiem ten "świndel"

Opublikowano
53 minuty temu, JonnyDeep napisał:

W łódzkim 615 zł brutto za komplet dokumentów płaciłem.

W odr-ach wszystkie szkolenia są bezpłatne (za wyjątkiem tych wymienionych przeze mnie wcześniej) i nie ważne czy robisz to szkolenie dla zaświadczenia do RMG, młodego rolnika, itp. więc nie bardzo rozumiem ten "świndel"

Powiem jeszcze raz bo nie lubię się powtarzać, że rozmawiałem dzisiaj z panem który jest moim doradcą gminnym i pracuje na etacie w ODR Grabanow, który  powiedział że za szkolenia w ramach  wniosku RMG będziemy płacić kasiorkę.  Z tym, że dla tych co dany ODR nie wypełnia ł wniosku kasiorka płatności jest podwójna - ten temat podnosiła inna pani z Podkarpacia - ich ODRy też chcą się nałykać naszej chłopskiej kasiorki za szkolenia?

Opublikowano
5 minut temu, many12 napisał:

Powiem jeszcze raz bo nie lubię się powtarzać, że rozmawiałem dzisiaj z panem który jest moim doradcą gminnym i pracuje na etacie w ODR Grabanow, który  powiedział że za szkolenia w ramach  wniosku RMG będziemy płacić kasiorkę.  Z tym, że dla tych co dany ODR nie wypełnia ł wniosku kasiorka płatności jest podwójna - ten temat podnosiła inna pani z Podkarpacia - ich ODRy też chcą się nałykać naszej chłopskiej kasiorki za szkolenia?

To ja piszę jeszcze raz, że w łódzkim wszystkie szkolenia (z wyjątkiem tych wymienionych wcześniej) są darmowe. Jak jest w waszych ODR-ach to nie wiem, ale każdy odr na stronie www ma cennik i tam jest czarno na białym co jest płatne.

Opublikowano
1 godzinę temu, JonnyDeep napisał:

To ja piszę jeszcze raz, że w łódzkim wszystkie szkolenia (z wyjątkiem tych wymienionych wcześniej) są darmowe. Jak jest w waszych ODR-ach to nie wiem, ale każdy odr na stronie www ma cennik i tam jest czarno na białym co jest płatne.

JonnyDeep też jestem z łódzkiego i zgadza się to wszystko co piszesz ( ostatnio byłem na szkoleniu z rachunkowości w Bratoszewicach i nie zapłaciłem ani grosza).......pisz lepiej jak tam z płatnościami u nas bo mój diler mnie ,,ciśnie", że zdrożeje ( albo to tylko podpucha). Dzwoniłeś do Łodzi czy Wa-wy?

Opublikowano

10 minut temu, spiligonzales napisał:

JonnyDeep też jestem z łódzkiego i zgadza się to wszystko co piszesz ( ostatnio byłem na szkoleniu z rachunkowości w Bratoszewicach i nie zapłaciłem ani grosza).......pisz lepiej jak tam z płatnościami u nas bo mój diler mnie ,,ciśnie", że zdrożeje ( albo to tylko podpucha). Dzwoniłeś do Łodzi czy Wa-wy?

A brales potwierdzenie odbycia szkolenia? jak ono wyglada? i ile sie czeka?

Opublikowano

Ty to już miałeś mieć kasę w grudniu. Potem w styczniu. No wkońcu trafisz jak z prognozą pogody na lato w zimie. Jak mozna pisać że będą przelewać kasę do 10 lutego jak każdy składał wniosek w różnym terminie. Ktoś może dziś składać, to też dostanie do 10?

Dziś byłem na szkoleniu (mazowieckie). DARMOWYM co ważne. Odbiór zaswiadczenia do dwóch tygodni. 

• Like 1