Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja również odradzam JD bo odkąd zaczeli stosować filtry cząstek marka mocno upadła i leci tylko na opini.

Teraz chyba nawet mają nie tylko DPF ale i Adblue jednocześnie.

Jeśli chcesz kupić coś droższego z topowych marek to jak pisał poprzednik rozglądaj się za MF,jeszcze bardzo dobre ciągniki robi też Valtra.

Grupa SDF też robi porządny sprzęt a co do CNH to jedynie ciągniki do 100 km robią słabej jakości a reszta jeśli chodzi o trwałość trzyma  poziom.

Komfort,wnętrze może i wypadają dużo słabiej ale jeśli weźmie się pod uwagę ich cenę to wypadają naprawdę dobrze na tle konkurencji a bez tych rzeczy spokojnie da się obejść.

To że NH jest dużo mniej komfortowy od np:MF to nie znaczy przecież że jest tragicznie jak w Belarusie.

Zetora bym ci odradzał bo w ich ciągnikach z ostatnich kilku lat udane są tylko silniki a cała reszta ma dużo różnych awari.

Opublikowano

podsumowujac to raczej mf, valtra albo nh.   johna deere odpuscic, zetora tez

nh jest tanszy od valtry i mf/ ?  bo tak w necie tez ciezko za cenami sie rozejrzec, nie wszystko da sie znalezc bez kontaktu z dilerem

Opublikowano

Nh pewnie tańszy od mf ale to też zależy bo w mf Masz trzy opcje wyposażenia do wyboru i wg to jest kwestia skrzyni modelu itp mf na pewno ma dobrą skrdynie dyne 6 o nh nic niewiem aby tyle że chodzi jak sokowirowka bo somsiad posiada 2014r 140km z turem i jakoś mi się to nie widzi a dźwięk silnika to totalna lipa ale cenowo pewnie tanszybod mf ale zwrqcaj uwagę na wyposażenie markę opon itp czasem lepiej 20-30tys dopłacić i miec fajnie wyposażony ciągnik na lata ja ci polecam mf 7615 na skrzyni dyna6 cena pewnie ok 400 tys brutto

Opublikowano

400tys brutto no to model jakiś 125km i cena będzie ok 300 tys prosta sprawa pozatym ja mam 40hektarów a z 50 obrabiam usługowo skąd wiesz czy on też nie ma takiej opcji pozatym ciągnik kupuje się na lata i możliwe ze zwiększy ilość ziemi

Opublikowano

nie no bez przesady, nie zamierzam brac ciagnika za 400 brutto.  cos kolo 220 netto

nie no bez przesady, nie zamierzam brac ciagnika za 400 brutto.  cos kolo 220 netto

i 30 hektarow mam wlasnych , drugie tyle dzierzawie

Opublikowano (edytowane)

220 netto to mało jak na nowy ciągnik w dovrych markach raczej nic nie znajdziesz ok 125km jedynie jakieś setory i inne ch*je muje

Edytowane przez Bartys12
Opublikowano

Dzisiaj wszystkie marki nie maja powodow do dumy z nowych modeli .Obecnie w robocie mamy JD i ten DPF na 16 ciagnikow tylko w jednym swiruje .Ciagniki maja ponad 2 tys godzin .W R6125 urwal sie zawor na 900 godzin co w starszych modelach bylo nie do pomyslenia

Opublikowano

Ceny są podobne jakie były jedynie maga być rabaty na roxznik 2015 a tak to nadal są ceny z kosmosu ją mam zamiar kupić za około 230tys brutto mf6480 ok2010r a o niwym ciagniku podobnej moxy za taką kwotę mofe jedynie pomazyc

Opublikowano

30 h to nie tak mało wszystko pod borówka np. wtedy tylko nowa maszyna wchodzi w grę, a zresztą w dzisiejszych czasach kupowanie starego złomu to wstyd, gospodarka tak szybko się rozwija więc nic dziwnego.

Opublikowano

uprawiam 70 hektarow lacznie

jakby nie prow nie zamierzalbym w zyciu kupowac nowego ciagnika,  chyba ze ruski

gospodarka sie tak rozwija ze wiekszosc gospodarstw jest przeinwestowanych ale tak to jest jak kazdy musi miec super drogi ciagnik ze 150 km i wiecej    i zachodni sprzet siewnik itp  za gruba kase

a niemiec siedzi i smieje sie jak kase trzepie na naiwnych

u mnie tylko za prow ciagnik 125-130 km za rozsaadna cene ,zadne massey fergusony i john diry  a pewnie wlasnie bedzie nh  +  siewnik kongsilde    + talerzowka i rozsiewacz z unii  .,  i tyle w temacie 

drugie tyle zostaje w kieszeni jakbym bral sprzet niemiecki

Opublikowano (edytowane)

Witam, poszukuje jakiś ciągnik zachodni używany do gospodarstwa 25ha, o mocy powyżej 80 KM, który miałby współpracować z pługiem 4 skibowym, gruberem 2,5 m, oczywiście ciągnik z przednim napędem. Cena maksymalnie 80tys, choć bardziej w granicach 60 tys, poradźcie jakimi markami się interesować. Takimi znacznymi kryteriami dla mnie jest aby była skrzynia 40 km/h i dobrze b było aby była pneumatyka choć wiem że z tym może być problem

Połączone

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

rocznik tak druga połowa lat 90, a najlepiej ok 2000, ale zdaje sobie sprawę że za tą kwotę może być problem kupić coś sensownego w roczniku 2000

Opublikowano

jakis john deere 6400 ogarnął by i nie palił dużo, a wyposażenie w miarę dobre ma. 4 cyl. nie wiekszy, 4 skibowy zagonowy ogarnie, gruber tez no i posiada takową skrzynie. Śmiem stwierdzić, że 80KM troche mało. do 4 skib o grubera tak aby smigal 10km/h i robil robote.

Opublikowano

znaczy 80 KM to podałem jako takie minimum, ogólnie najlepiej ok 100KM, ale jak byłoby coś fajnego to i te 85 też by dało radę, w chwili obecnej sprzedałem Ursusa 1224 i c 385 z tymi maszynami słabo ale jakoś idzie tylko że wolno

Opublikowano

tematów tego typu jest sporo na forum wiadomo każdy poleca taki jaki ma ja kilka lat temu swoje 912 wymieniłem na zetora10540 jestem zadowolony szybką skrzynią 42km/h rocznik 1999r i nie narzekam a z zachodnich to może jakiegoś dutza albo nh