Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te klawiatury, to chyba gdzieś w stodole robią. Ja też kupiłem rok temu i leżą gdzieś w kącie. Stare po przeczyszczeniu śmigają dalej, bo nowe mają większe luzy niż te stare. Ogólnie jakość wykonania pozostawia bardzo wiele do życzenia.

Opublikowano

Kupiłem włącznik do świateł pochodził nie całe dwa tygodnie. To był już chyba 6 włącznik. Lepiej zamontować od czegoś innego i będzie spokój.

Ja założyłem włączniki od Poloneza i działają już chyba z 10 lat, a jak się zepsuje to łatwo dokupić nowy. Mówię o włącznikach świateł na desce metalowej po prawej stronie. Od Poloneza dlatego, że były 2 w jednej obudowie. Trochę wiercenia i pilnikowania i spokój na kilka lat, a włączniki dobrze przy okazji wyglądają w tym miejscu.

Opublikowano

pompka paliwa na pompie wtryskowej nowa puszczała olej z na jej obudowe nawet pomimo oryginalnej uszczelki. silikon zalatwil sprawe, pompka ręczna która była kupiona w komplecie wraz z nią puszczala paliwo .... Załozyłem starą i jest ok ;-) Co za badziewie !!!

przewód łączący rurkę gumową odstojnika z pomką paliwa po roku puscił lut przy wejściu do niej tu gdzie jest wkrecana śruba...

Opublikowano

Bubli na dzień dzisiejszy to robią bardzo dużo i nie tylko do t 25 tylko do wszystkich ciągników.Musieli byście rozebrać skrzynie biegów w mf 255 to byś dopiero przeklinał na jakość i dostępność części do skrzyni ale przede wszystkim jakość to powala z nóg.

Opublikowano

kolejny bubel kolumna kierownicza cena ok600zl po roku luzy jeszcze wieksze ja w starej któraq chodzila ponad 30 lat,po rozebraniu wygladało jakby to robił drwal a nie tokarz po prostu upierd...ne od siekiery,reklamacja nie uwzgledniona bo 2 tygodnie za pózno

teraz chce ja przerobic tak jak pisza na forach -przesunac slimacznice 2 mmw strone slimaka

Opublikowano

A ja z swojej strony ostrzegam przed bublami które ostatnio mi się przydarzyły:

Koło pasowe- brak jakich kol wiek znaków niezbędnych do ustawienia pompy

Klawiatury - w złych miejscach wywiercone otwory musowo rozwiercić w bok ok 2mm

Rurki paliwowe (pompa/filtry)- rurki są źle wygięte trzeba je podginać

Niby oryginalne uszczelki do silnika- 85% nie użytych bo nie pasują

Opublikowano

luki08 Za 600zł to miałbyś używane wspomaganie z wózka widłowego.Lub dorzucił byś drugie 600 i zrobił wspomaganie w całości na nowych elementach i zero problemów z luzami.Nie wiem co cię podkusiło żeby kupić nową kolumnę.

Wracając do bubli.Cylindry jakiejś litewskiej firmy.Po kilku mtg rozsadziło jeden ( pękł od góry do dołu) a później to samo stało się z drugim.Na szczęście wymienione w sklepie bez problemu na kolejne litewskie.Te o dziwo chodzą B)

Opublikowano

jednym słowem teraz w sklepach/internecie jest max 10% oryginalnych części, nawet jak sprzedawca zarzeka się że części są oryginalne to zazwyczaj jest to taki sam szans jak inne lecz za większe pieniądze inaczej mówiąc szara rzeczywistość

Opublikowano

Nie wszystkie części mają podanego producenta.

Z bubli to jeszcze wąs kierowniczy prawy.Stary miał delikatny luz na klinie.Pomyślałem że nowy będzie lepszy niż naprawa starego.Kupiłem nowy ,szczęśliwy że wszystko pasowało pojechałem na pole.Dwie godzinki na polu i wąs rozpadł się na dwie części.

Kolega Hari napisał że w sklepach jest max 10 % oryginalnych części i to jest prawda.Kiedyś obdzwoniłem wszystkie sklepy jakie znalazłem w internecie w poszukiwaniu podłogi do władka i przy okazji wypytałem każdego jak to jest z oryginalnością części.I wszyscy sprzedający (nikt nie szedł w zaparte że jest inaczej) stwierdzili że już nie ma oryginalnych części.Jeżeli coś się jeszcze trafi to są to stare zapasy sprzed kilkunastu lat które się jeszcze nie sprzedały.

Jedynie sklep w Czarnej Białostockiej dał info że trochę oryginalnych  części do silnika (tylko do silnika) są w stanie sprowadzić z Rosji.

Opublikowano

Ja przy remoncie skrzyni załorzyłem nowy wałek satelit mechanizmu różnicowego w t25. Efekt był taki, że po przetalerzowaniu 5ha wałek i satelity do wymiany( ułamał się kawałek wałka przy wyfrezowaniu i zatarł satelitę).