Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pierwszy przegląd w Nh T5.85 wyszedł przeszło 2.700 zł. Wymienione 4 filtry i 15 litrów oleju.

Niby same części tj filtry i olej wyszły 1800. Dojazd ok 60 km policzyli. Robocizna chyba 600 zł. 

Przyjdzie faktura to będę wiedział dokładnie ile za co. 

Jest sens dzwonić i reklamować czemu tak drogo to wyszło? Spodziewałem się ceny w granicach 1800 zł max.

Edytowane przez maroko
  • Confused 1
Opublikowano

140 mth.  Przegląd robią na 100 mth. Siewy chciałem skończyć i dlatego tak przedłużyłem. 5 litrów do skrzyni że niby z wymiany filtra. 10 silnikowego - trochę zostało w bańce na dolewkę. 

Mi leciał olej ze skrzyni i pytałem dlaczego policzyli to powiedzieli że stan był i muszą skasować za te 5 litrów które dolali przy wymianie filtra.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, maroko napisał:

Ale przecież takie same oleje są dużo tańsze w sklepach. Więc skąd ta cena? 

Jutro będę dzwonił do dealera niech coś z tym zrobi bo to jakaś kpina.

Trzeba było sprawdzić jakie ceny przed serwisem, teraz to już po ptakach ;) 

Co to za dealer tak kroi ?? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

@maroko te 5l oleju zawsze dolewają przy wymianie filtra hydrauliki u mnie było to samo w t6 i robili te same filtry i oleje i wyszło 1800 ale to półtora roku temu więc ceny też były nieco inne co nie zmienia faktu że 2700 to bardzo drogo... i u mnie ceny filtrów były zbliżone do tych z internetu bez kosmicznych marż...

Opublikowano

Tani ciagnik drogi serwis. U mnie w jd 6100rc wymiana oleju hydraulicznego, filtr hydrauliki, skrzyni,silnika, olej silnikowy, wymiana oleju w moście plus zwolnice przod, płyn chlodzacy, brutto 2500😎😎😎😎😎

Według cen z NH coś tanio😎😎😎😎😎, ale ciagnik nie kosztował 8 lat temu 170 a 220

Opublikowano

Bylem pytać o case farmal a 90-100 km to gość powiedział ze po nowym roku już nie będą robić prostych farmaliA powyżej 75 koni i będzie tylko wersja c. Chciałem prosty ciągnik a nh t5.95 wycenili na 210tys. Ciekawe czy mf 5109m na skrzyni 12x12 wyjdzie taniej 

Opublikowano
14 godzin temu, piotrek12413 napisał:

Bylem pytać o case farmal a 90-100 km to gość powiedział ze po nowym roku już nie będą robić prostych farmaliA powyżej 75 koni i będzie tylko wersja c. Chciałem prosty ciągnik a nh t5.95 wycenili na 210tys. Ciekawe czy mf 5109m na skrzyni 12x12 wyjdzie taniej 

MF co piszesz 210 tys z dyna  4 cena z dziś 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v