Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak od małżeństwa z okolic Warszawy czy Radomia to nie polecam. Sprzedają chinole a później nie odbierają telefonu jak są jakieś problemy. Kilku znajomych mechaników samochodowych braki od nich i każdy miał ten sam problem.

Opublikowano

Steyr Kompakt 4085. 12x12 klima, 2 wyjścia hydro, fotel pneumat, oświetlenie 8 led, koła 380 i 480, obciążniki przód, zaczep na listwie automat, cena 153 netto

Case Farmall 85A wyposażenie podobne tyle że placowy i z pneumatyką. 144 netto.

Opublikowano

Rezygnacja z pneumatyki w nowym ciągniku to duży grzech? Trochę to kosztuje, a w zasadzie nie przyda mi się za bardzo, transport jedynie ziemniaków dużo, ale w koło komina i z jedną pronarką 6t to raczej można przyoszczędzić. Przegląd przejdzie taki ciągnik?

Opublikowano

Do piekła nie pójdziesz, ale zgrzeszysz bo zwrot jakiś tam z tego będzie, lepiej zawsze jak jest niż samemu to później dokładać. 

U nas chłopa koło komina kiedyś przetrzepali policjanci, miał wszystko podpięte a nawet dowody rejestracyjne. 

Na stacji się o to nie pytają, pytałem się o przegląd przyczepy, to powiedział że muszą być podpięte hamulce, mogą być hydrauliczne. 

Jd podobno będzie miał tylko 3 dilerów w Polsce, dilerzy będą mieć parę oddziałów.

Lokalny diler jd mówi że górę już całkiem pomyliło i nh zaraz podrożeje bo na jd ludzi już nie stać. 

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, pedro2 napisał:

Rezygnacja z pneumatyki w nowym ciągniku to duży grzech? Trochę to kosztuje, a w zasadzie nie przyda mi się za bardzo, transport jedynie ziemniaków dużo, ale w koło komina i z jedną pronarką 6t to raczej można przyoszczędzić. Przegląd przejdzie taki ciągnik?

Zależy jakie tereny masz i jaki ciagnik chcesz kupić, bo jak nh t6 to nie ale jak jakieś małe t5 to sie zastanów żeby kiedyś płaczu nie było (niedawno było o kolesiu co nie podpial hamulców a zjeżdżał z  gorki z bloczkami i dziś juz go nie  ma)Ogólnie sadze ze w nowym ciagniku który gna 40km/h i z tylu kilka ton- hamulce musza byc dobre

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano

No niby nie stać, ale ludzie to kupują, bo w rankingach tpr jd jest wysoko co jest dla mnie lekko zadziwiające przy ich cenach. Widocznie nie nadaje się do nowego jd:( 

Opublikowano

W pierwszym nh mam pneumatykę w dwóch kolejnych nie brałem w czwartym już wziolem. Kwestia do czego będziesz podpinał i jak daleko jeździł. Moim zdaniem jeżeli ma to byc podstawowy ciągnik i w planach do niego duże przyczepy rozrzutnik konkretna beczka to mus, przy pomocniku 80km raczej zbędny wydatek bo w swoim 80km kilka razy pidpielem z klimy dla odmiany korzystam x dni w roku i zimą i latem 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bartek933 napisał:

Już ostro podrożał. Ciekawe co będzie z dilerami którzy stracą prawo sprzedaży JD

Na razie sami nie wiedzą, nowa polityka firmy jd. 

Opublikowano

Dymienie dymieniu nie równe, poza tym co to za zabobon, że diesel musi dymić. Jak zdrowy i "dobry" silnik to przy równej pracy nie ma opcji, że puści chmurke, tylko przy przygazówkach coś tam z siebie wyrzuci :D 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v