Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobno to podobno tamto, tu potrzeba koledze konkretnej opinii, aczkolwiek dokładnie jak wyżej napisane. Jeśli nie masz z góry okreslonych wymogów to idź po najcienszej linii oporu

Opublikowano

'podobno' to 'podobno' tamto, jak nie masz to się nie wypowiadaj 1 z 2. Ciągnik ten zakupiłem do siewu i transportu, przerobiłem na tej skrzyni 260 h  przeważnie ciężkiej pracy z agregatem aktywnym upr- siew 3m. Amazone  na terenach ciężkich w uprawie-górki, stoki- wywiozłem masę zboża i zapewniam was że skrzynia chodzi płynnie, nawet bardzo, przełożenia zawsze dobierzesz do każdych warunków bezproblemowo. Żadnych przecieków nie ma! Jak na 125 HP ciągnik jest naprawdę zrywny i silny, cichy  i śmieszą mnie takie głupoty jak ktoś pisze że jest mało zwrotny- podkręć sobie śruby  po fabryce i nawroty robisz w miejscu, Masa znajomych ma NH różnej mocy u nas w PROW pobranych i jakoś ich nie pozamieniali  na valtry i john deery, a przebiegi mają po parę tysięcy już porobione i następne Smerfy na podwórku. Pozdrawiam 

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, TOME11 napisał:

Ile trzeba dać za T6.145? Zrobi z niego za pomocą "mapy" T6.175?

T6.125 S to coś gorszego? Co oznacza S?

mi za t6 145 DC wycenili 280tyś netto, miękka oś, kabina amortyzowana, elektro zawory itd.

Opublikowano
piotrekstok napisał:

15 godzin temu, TOME11 napisał:

Ile trzeba dać za T6.145? Zrobi z niego za pomocą "mapy" T6.175?

T6.125 S to coś gorszego? Co oznacza S?

mi za t6 145 DC wycenili 280tyś netto, miękka oś, kabina amortyzowana, elektro zawory itd.

Zauważyłem że nh często daje z pozoru dobre ceny a potem okazuje się że w ciągniki brakuje sporo istotnych rzeczy z wyposażenia.

Opublikowano (edytowane)

widzieliście nowy konfigurator na stronie nh? Coś mi nie pasuje z cenami tam podanymi, t6.145 dc dla przykładu 452000 zł i to jeszcze netto (tak pisze na stronie agrofoto.pl że tam ceny netto są) hahaha

Edytowane przez dawidursus323
Opublikowano

licząc cenę do t7 to wyszło mi równo 50% ceny katalogowej. Z tego by wynikało że t5.140 ac z full wypasem jedynie bez navi i womu przedniego może kosztować 290 netto

Opublikowano (edytowane)
Dnia 14.06.2020 o 21:59, falcon83p napisał:

Puma 150 skrzynia mechaniczna fullpower, dość bogata z nawigacja włacznie na dużych kołach R30 i R42. 410 tys.

Kubota M7152 w podobnym wyposażeniu 370 tys. 

I jest dylemat....?

Cob byście wzięli?

Hahahah ale ceny ... niech szukają jelenia za tę cenę !!! Valtra na full opcji (porównywalna skrzynia, nie bezstopniowa) t144 wychodzi taniej niż ten case, a gdzie cnh do agco porównać. Ja już sobie powiedziałem nigdy więcej CNH, chyba że jako zwykły popychacz. Kuboty bym nie brał pod uwagę z 2 względów: 

- co chwile wychodzi nowa generacja (poprawiają cały czas niedoskonały produkt, dlatego też była promocja na jesieni, żeby wypchnąć starą generację);

- nie podoba mi się design (z tyłu wygląda tak okropnie, że brak słów), a środek to ... za takie pieniądze w życiu ! jakby to 200 kosztowało to ok, ale jeżeli ona kosztuje 300-330 netto, to w tej cenie są ciekawsze propozycje.

A co do CNH, mam dwa nowe ciągniki z CNH i niby wszystko chodzi, wszystko działa (poza najnowszym nabytkiem t5.100) ale jednak po 5 latach pracy i zrobieniu ponad 6000 mtg stwierdzam, że produkt nie trzyma swej jakości. CNH nieźle nas dyma, z jednej strony dają niższą cenę od konkurencji o 10-15 % (pozornie) ale później gorsze finansowanie itd itp i wychodzi, że czasem CNH jest droższe od konkurencji. Zresztą czytając najnowsze dane o sprzedaży to im się nie dziwię co robią z polskimi rolnikami (mają ich w d.), wiecie kiedy tanie CNH się skończyło ? Jak wchodził nowy model t6 i dzwoni do mnie dealer, że ma dwie ostatnie sztuki t6.180 EC w najbogatszej opcji bez nawi za 220 - 215 netto. A teraz gówno t6 potrafi cenę 370 netto przebić. 

Edytowane przez NewVario
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, NewVario napisał:

A co do CNH, mam dwa nowe ciągniki z CNH i niby wszystko chodzi, wszystko działa (poza najnowszym nabytkiem t5.100) ale

A co z tą T5tką się dzieje?

Opublikowano

Dzisiaj oglądałem nowego Steyr 4100 Expert CVT

Jak mi ktoś powie, że Steyr jest lepszy od NH to mu wypisuje skierowanie do psychiatry. :)

To samo tyczy się Valtry. Najbardziej przereklamowany ciągnik jaki znam ;)

Opublikowano
6 godzin temu, NewVario napisał:

Hahahah ale ceny ... niech szukają jelenia za tę cenę !!! Valtra na full opcji (porównywalna skrzynia, nie bezstopniowa) t144 wychodzi taniej niż ten case, a gdzie cnh do agco porównać. Ja już sobie powiedziałem nigdy więcej CNH, chyba że jako zwykły popychacz. Kuboty bym nie brał pod uwagę z 2 względów: 

- co chwile wychodzi nowa generacja (poprawiają cały czas niedoskonały produkt, dlatego też była promocja na jesieni, żeby wypchnąć starą generację);

- nie podoba mi się design (z tyłu wygląda tak okropnie, że brak słów), a środek to ... za takie pieniądze w życiu ! jakby to 200 kosztowało to ok, ale jeżeli ona kosztuje 300-330 netto, to w tej cenie są ciekawsze propozycje.

A co do CNH, mam dwa nowe ciągniki z CNH i niby wszystko chodzi, wszystko działa (poza najnowszym nabytkiem t5.100) ale jednak po 5 latach pracy i zrobieniu ponad 6000 mtg stwierdzam, że produkt nie trzyma swej jakości. CNH nieźle nas dyma, z jednej strony dają niższą cenę od konkurencji o 10-15 % (pozornie) ale później gorsze finansowanie itd itp i wychodzi, że czasem CNH jest droższe od konkurencji. Zresztą czytając najnowsze dane o sprzedaży to im się nie dziwię co robią z polskimi rolnikami (mają ich w d.), wiecie kiedy tanie CNH się skończyło ? Jak wchodził nowy model t6 i dzwoni do mnie dealer, że ma dwie ostatnie sztuki t6.180 EC w najbogatszej opcji bez nawi za 220 - 215 netto. A teraz gówno t6 potrafi cenę 370 netto przebić. 

To nad jakim ciągnikiem ok 90 km się warto zastanowić? Tak do 250 tys brutto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v