Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, melon10641 napisał:

Z dzisiaj wycena NH T6.160 DC +elektrozawory 4 pary, monitor, 600 opony, okno dachowe, przyjdzie na kwiecień/maj 2022 367 netto

Szczerze ? nie jest to taka zła cena jak by patrzeć na to że  mi za ec 330 cenili lokalsi ...

Opublikowano

Z tego co widzę to różnią się bardzo te kwoty za pierwszy przegląd. Wiadomo różne modele, długość dojazdu... Ale czy sama cena za przegląd jako taki nie jest gdzieś uregulowana odgórnie? Tak jak w przypadku samochodów? 

U mnie wyszło łącznie 2780 zł. Wymienione 5 filtrów i 15 litrów oleju. Ceny za to strasznie zawyżone w porównaniu do tych ze sklepu w okolicy. 

Cena za sam przegląd to 738 zł.

Nie wiem jak wy ale u mnie był to pierwszy i ostatni przegląd jaki robili mi.

• Like 1
Opublikowano

To nie zamierzasz dalej pracować ciągnikiem? 😁 Gwarancja jest i nie ma, że sam zrobisz, stracisz gwarancję i tyle. U mnie w pierdku zaraz drugi na 300h będzie. Stać było na konia to musi być stać i na bat. Obawiam się, że jeszcze i na 600h przegląd się złapię na gwarancji patrząc po tym jak stuka szybko te godziny

Opublikowano

Panowie mam pytanie zorientowany ktos jest moze na temat modelu pumy 140 jak to wyglada ? czy to ma taki sam silnik jak 150 tka ? 

Opublikowano
17 godzin temu, pedro2 napisał:

To nie zamierzasz dalej pracować ciągnikiem? 😁 Gwarancja jest i nie ma, że sam zrobisz, stracisz gwarancję i tyle. U mnie w pierdku zaraz drugi na 300h będzie. Stać było na konia to musi być stać i na bat. Obawiam się, że jeszcze i na 600h przegląd się złapię na gwarancji patrząc po tym jak stuka szybko te godziny

U mnie 300 h to już pewnie będzie prawie rok a płacić 3 razy tyle co kosztują części to wolę sam wymienić. Chyba że będę widział że coś się nie tak będzie działo odpukać to zrobię. 

Opublikowano

Orientuje się może ktoś ile większe będzie spalanie w T6 160EC sześciocylindrowy a T6 165EC czterocylindrowy moc znamionowa obydwa 135KM pracowałby w niewielkim gospodarstwie: pług, talerzówka, agregat uprawowo siewny, ewentualnie rozsiewacz nawozów. Cena podobna, zalety ma jeden i drugi ale który wybrać?? Do agencji złożyłem oferte na T6 160 ale tak myślę teraz czy to nie przerost formy nad treścią??

Opublikowano

Nie wiem jak u ciebie ale u mnie 25 lat temu główny ciągnik c 360 potem dokupiona c380 7 lat temu dokupiony zetor 11245 .Na dzień dzisiejszy główny ciągnik puma 150 zetor sprzedany a maszyny coraz to większe dlatego lepiej patrzeć w przyszłość 6 garów nie zawsze więcej spali paliwa ale moc bez porównania większa .Sąsiad kupił  t6 4 gary chyba też tej mocy to już żałuje że nie wziął 6 ale to już sam musisz wiedzieć 

• Like 1
Opublikowano

10 lat temu to u mnie jedynie C-330 był, od tego czasu pola przybyło zdrowia ubyło wiec trochę wygody i komfortu jak najbardziej wskazane u nas ziemie ciężkie i bardzo ciężkie wiec ta sześciocylindrowa byłaby wskazana z drugie strony to i tak tylko 30ha...

Opublikowano

Akurat w T6 nie ma dużej różnicy. Ciągnik 4 a 6 cylindrów gabarytowo, jeżeli chodzi o rozstaw osi są identyczne. Przy identycznej mocy różnica na plus dla 6 będzie tylko w bardzo ciężkiej pracy. W innych markach 4 cylindrowce są krótsze niż 6. Jak na dofinansowanie przejdzie to może lepiej 6 kupić, myślę że dużo więcej palić nie powinna

Opublikowano

Pewnie, że szóstka lepsza. Ja ponad 40ha obrabiam aktualnie 3 cyl farmallem 😋 ale mam lekkie ziemie i przede wszystkim nie chciałem inwestować w wymianę maszyn. 

Wszystko zależy od zasobności portfela. Kolega w wiosce wziął w wakacje T7.175 ok 70ha produkcja ekstensywna i ma biedę bo musiał iść do roboty bo na raty nie wyrabia. Czy warto? A maszyny ciąga od 80km... Więc na początek dobrze policzyć i brać przyszłościowo, ale na mgr tak nie zaboli.

Opublikowano

Teraz w niewielkich gospodarstwach kupować ciągnik bez dofinansowania to trzeba być bardzo zdesperowanym ale jeszcze większą głupotą jest nie kupić gdy połowę sfinansowała by agencja. Dzięki Panowie za opinie też skłaniam sie ku sześciocylindrowym bo mam teraz 82-konny z silnikiem 3,2 a szwagier ma 75 konny z 4,5 litrowym silnikiem i o niebo lepszy jest jego... oby tylko agencja jeszcze tak to widziała😁 

Opublikowano

Moim zdaniem wszystko zależy od indywidualnych potrzeb gospodarstwa. Każdy ma inną sytuację. Ale przy obecnych cenach i drastycznym wzroście kosztów produkcji nawet z dofinansowaniem trzeba się grubo zastanowić. 

• Like 1
Opublikowano

Ja uważam, że właśnie z powodu wzrostu cen (ciągników też) można na nim zarobić po 5 latach (kupując za 50 % ceny) więc warto szukać pieniędzy skąd się da byleby spłacić i sprzedać. Dla samego zysku, nawet jeśli można się bez nówki obejść. Może dają po raz ostatni? kto to wie?

• Thanks 1
Opublikowano

ojj dokładnie jeśli nie traktować takiego zakupu w ramach racjonalnego doboru maszyn to zawsze można traktować jako zwykłą inwestycję. Na lokatach pieniądz traci,  bardziej ryzykownych opcji się boję a tutaj po pięciu latach właściwie ciągnik dalej nowy. Tylko obawiam się że jak poczuje komfort to za pięć lat to go nie sprzedam😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v