Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to gratki ze się udało. ja też byłem napalony na t6 z DC ale nie wiedziałem czy 180 mi przejdzie a w międzyczasie dealer claasa mnie namowil na ariona 610 i zostałem przy zielonym :)

• Thanks 1
Opublikowano

U mnie T5.85 będzie jednak chyba brany na serwis. Spuszcza powietrze z obwodu i leci olej ze skrzyni. Mam nadzieję że długo nie będą go trzymać na warsztacie :/

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano

Ok 345000 oś amortyzowana tuz 4 zawory elektro opony 540 650 balast 800kg chcieli dać jeszcze 3 lata gwarancji odpłatnej za każdą naprawę 1000 zł wziąłem puma 150 multicontroler wyszedł taniej i gwarancja pełna

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, radzioRS napisał:

Ok 345000 oś amortyzowana tuz 4 zawory elektro opony 540 650 balast 800kg chcieli dać jeszcze 3 lata gwarancji odpłatnej za każdą naprawę 1000 zł wziąłem puma 150 multicontroler wyszedł taniej i gwarancja pełna

Kiedy brałeś? 

Ja dostałem oferte na t7 190 power command side winder II z monitorem joystickiem wielofunkcyjnym pełna amortyzacja tuz z przodu noi to w sumie tyle , wycenili mi na 402000 złapałem się za głowę za tą cenę ma się valtre albo masseya A co więcej wycena była 3 tygodnie temu A od tego tygodnia wprowadzili podwyżkę więc cena będzie jeszcze wieksza moim zdaniem niektórzy dealerzy to na głowę upadli 

4 minuty temu, Michalisaszka napisał:

Kiedy brałeś?

Edytowane przez Michalisaszka
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 7.05.2021 o 00:22, Michalisaszka napisał:

Kiedy brałeś? 

Ja dostałem oferte na t7 190 power command side winder II z monitorem joystickiem wielofunkcyjnym pełna amortyzacja tuz z przodu noi to w sumie tyle , wycenili mi na 402000 złapałem się za głowę za tą cenę ma się valtre albo masseya A co więcej wycena była 3 tygodnie temu A od tego tygodnia wprowadzili podwyżkę więc cena będzie jeszcze wieksza moim zdaniem niektórzy dealerzy to na głowę upadli 

Ja w listopadzie za NH 7 190 PC w takim wyposażeniu jak powyżej plus parę bajerów dostalem wycenę 410 tys. (40% rabatu od ceny z konfiguratora). Pojechałem do Valtry i za T174 versu wycena była na 385 tys. Chyba nie muszę mówić który ciągnik kupiłem 😉. Na korzyść Valtry zagrało kilka pakietów promocyjnych ale i tak byłem w szoku że NH tak się ceni. 

Opublikowano

W tej sytuacji to wybór mógł być jeden. Taka sama valtra jeżeli się nie mylę z takim samym silnikiem to T254 o mocy 250km, więc akurat możliwości podkręcenia są spore, a poj silniki 7,4l.

Opublikowano
Dnia 1.05.2021 o 19:15, Piotrek5060YouYube napisał:

Ja miałem zamówionego T6.145 DC, ale na drugi dzień zdecydowałem ze jednak doplace do T6.160 DC i udało się zamienić. Jednak 6 cyl to 6 cyl cały czas. No chyba ze same lekkie prace będzie robił. 

Zdradzisz ile ten t6 wycenili? Szukam obecnie używanego ciągnika w okolicach 150KM i im więcej ich oglądam tym bardziej wydaje mi się że trzeba będzie kupić nowy jednak. Co myślicie o maszynach po pokazowych? 

Opublikowano

Popokazowy uważam, że jeżeli ciągnik nie na dofinansowanie to jest to bardzo dobra alternatywa dla ciągników używanych w miarę młodych czyli drogich. Na takim popokazowym i zarejestrowanym można mocno zejść z ceny i przewaznie są mocno doposażone. Przebieg też  czasami się trafi nawet 15-30mth.

Opublikowano

zalezy ile ta popokazowka ma nabite godzin. Ja mialem przez kilka dni t7 240 km na autocommandzie i mial ponad 400h  i juz przeciekal i wywalalo blad przedniej osi. Jak go sprzedali to ponoc po kilku miechach sie powazniej spierd.. Jako demowka zwiedzil ponoc sporo powiatow a wiadomo przez ten czas ilu kierowcow i katow mial to niewiadomo....

• Like 1
Opublikowano

Jak bierzesz maszyne po pokazową to zawsze negocjuj dłuższa gwarancje. Jak kupywałem rozrzutnik po pokazowy to po negocjacjach dostałem gwarancje na 3 lata plus komplet elementów roboczych na wałki + zapasową gumę na zasuwie + opony chciałem większe i z innej ale to dlatego że to co były miały takie szramy po bokach.

Z drugiej strony jak widziałem jak ludzie traktują te maszyny na pokazach to strach to brać. Tym bardzej że ciągnik to maszyna skomplikowana i wszystkiego nie jesteśmy w stanie sprawdzić. 

Opublikowano

Sam polowałem na po pokazowy egzemplarz. Szukałem dosyć długo i nic.  

Jeżeli traktor zabierany jest przez dealera w celach naprawy na gwarancji to jakiś protokół muszą przy zabieraniu mi dać czy jaki to wygląda?

Opublikowano

Orientuje sie panowie ile teraz trzeba położyć za t6.125s / t6.145 ? EC ?

Opublikowano

Jak dużo potrafią zejść z ceny za ciągnik popokazowy ? Ja dostałem propozycje przy -5%, czyli przy maszynie za 400 tys, 20tys rabatu. Można coś jeszcze zbić z ceny ?

Opublikowano

Ja na jesieni kupiłem Df 5090 .4D miał przepracowane 150mtg  cena normalna 168tys ja dałem 145tys , dwa pierwsze serwisy darmowe i jeszcze pneumatykę dołożyli za 50% ceny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v