Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie najlepiej Agro-Efekt wychodzi: sprzedawca nienachalny, doradzi żeby było ekonomicznie i dobre efekty a że punkt obok bocznicy kolejowej to saletre z wagonów brałem i cenowo ok i można nawóz u nich trochę przetrzymać pod dachem. Jedyna ich wpadka to gdy nie mieli wybudowanej dodatkowej wiaty na nawóz to cześć stała na zewnątrz i raz gdy odbieraliśmy zamówienie to worki nie były w dobrym stanie ale po reklamacji a wręcz ostremu sprzeciwowi ojca dostaliśmy kilka produktów w ramach rekompensaty.

Opublikowano (edytowane)

Co tu gadać. Jak chce się kupić po "najniższej cenie" to się obdzwania po znanych firmach i kupuje. wiadomo że na wszystko jedna firma najniższej ceny nie będzie mieć. W zeszłym roku nie mogłem się dogadać z ceną za rsm u agroloka a w tym roku poszło gładko. Fakt dzwonią smsują - jest to czasme ciążliwe ale jak nie chcesz to po cholerę odbierasz.... Mi ostatnio spodobał się pomysł lokalnego sprzedawcy co miesiąc śle sms z cenami nawozów czy innych produktów praktycznie za każdym razem najlepsze gdzie by nie podpytał...

co do min towaru zamawianego to 3t a nie opłaca sie brać dłuższych terminów zapłat bo to mija się z celem strasznie duże narzuty mają..

Lepiej dogadać się z lokalnym o dłuższym terminie zapłaty i już... Każdy pójdzie aby zdobyć klienta ruch=zysk

Edytowane przez rozal22
Opublikowano

coś nie tak z tymi cenami kizerytu, ja płaciłem tak jak mówiłem 1470zł w małych workach, szok, dobrze że na próbę brałem i znikomą ilość ale różnica widze kolosalna, tonę kizerytu by mi któryś dealer przywiózł na Śląsk? 

Opublikowano
13 godzin temu, martinezo napisał:

3 t to minimalna ilość w agroloku

3t to minimalna ilość w BB, w workach można kupić mniejsze ilości tylko, że cena jest mało konkurencyjna...

Opublikowano
1 godzinę temu, Adrenalinaa napisał:

Drogo Macie Panowie Kizeryt ja kupowąłem 24 tony w Czerwcu po 970 netto orginalny K+S to nie złe teraz podrożał .

w jakiej firmie? też na jesień zamawiałem ale tak mnie zwodzili że do dzisiaj go nie ma. Dlatego szuka rzetelnej firmy. jak możesz to podaj 

Opublikowano

Warto zakupić Holist PK 15-30? Dobry nawóz czy lepiej droższą wersję z Caldeny lub Yary.

Za Holist 1220zł.

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Warto zakupić Holist PK 15-30? Dobry nawóz czy lepiej droższą wersję z Caldeny lub Yary.

Za Holist 1220zł.

Cena dobra, kupiłem ten nawóz pod zboża ozime to kosztował wtedy 1380zł. Co do efektów zobaczymy, siało się go dobrze, lecz nie jest w formie granulatu, a w formie płatków. Taka różnica ;)

Opublikowano
16 godzin temu, proxy8441 napisał:

coś nie tak z tymi cenami kizerytu, ja płaciłem tak jak mówiłem 1470zł w małych workach, szok, dobrze że na próbę brałem i znikomą ilość ale różnica widze kolosalna, tonę kizerytu by mi któryś dealer przywiózł na Śląsk? 

pewnie stawka vat 23%

Opublikowano
5 godzin temu, misio3p napisał:

Cena dobra, kupiłem ten nawóz pod zboża ozime to kosztował wtedy 1380zł. Co do efektów zobaczymy, siało się go dobrze, lecz nie jest w formie granulatu, a w formie płatków. Taka różnica ;)

To drogo ten holist na jesieni był u Ciebie. W moich stronach za Holist PK 15-30 płaciło sie 1200 zł za tone a za Holist NK 10-31   1020 zł tona oczywiście brutto

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, XTRO napisał:

pewnie stawka vat 23%

własnie nie, 8% jak każdy nawóz, dodam że na workach pisze że agrolok jest konfekcjonerem 

jak przeliczałem holist na polifoskę 6 i 8 to wyszło to nie opłacalne choć napaliłem się na niego jak usłyszałem cenę

Edytowane przez proxy8441
Opublikowano

Dziś kupiony siarczan magnezu 21-36 Siarkopol BB 740 zł/t brutto

Opublikowano

Bakrol Lipsko. Z żartów zajechałem zapytać i wziąłem 3,5t.:D Spodziewałem się wyższej ceny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v