Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, extrabyk napisał:

Wystarczy utrzymywać rolnictwo na odpowiednim poziomie i nie będzie potrzebne żadne wsparcie a tym samym patologii.

Przyznam, że jeszcze nie zgłębiłem tematu więc tu zapytam czy finansowanie obejmuje też wapno granulowane i z jakich środków ma to być finansowane ? Chodzi mi o to czy jak ktoś skorzysta z wapnowania to nie dostsnie wsparcia na inne rzeczy jak choćby do materiału siewnego czy pomocy w przypadku klęski żywiołowej. 

tak , bedzie to z pmocy demeniminis czyli konto zostanie uszczuplone .

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, KlimekPL napisał:

Zapodaj przykładowe linki gdzie jutuberzy promują granulat

Perkins, kula teraz zdjęcie wstawił a wczesniej baju baju wapno luzem tylko i jedynie 😆

Poszukaj na yt. 

Ładują teraz tam na morawicy czy mokro i przestuj ktoś wie? Wziąłbym parę autek pod jeczmień. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Kazdy system wsparcia generuje jakieś patologie i wyłudzenia i nie ma możliwości temu zapobiec w stu procentach. 

A my Polacy jestesmy w tym mistrzami. Puenta.

Gdzies to bylo. Niemiec ma wkrecic 3 srubki, weznie klucz i je wkreci, a Polak tak kombinuje co tu zrobic, zeby srubki nie wkrecic, a zeby wygladalo, ze byla wkrecona :):):)

Edytowane przez asus921
Opublikowano
4 godziny temu, Tomek90 napisał:

Ładują teraz tam na morawicy czy mokro i przestuj ktoś wie? Wziąłbym parę autek pod jeczmień. 

Do mnie wczoraj przyjechały 2 auta więc ładują cały czas

Opublikowano (edytowane)

Napiszę jak dostanę fakturę bo zapomniałem hehe ;) Brałem przez Agrolok wyjątkowo bo ceny dali lepsze nawet niż @bialy2005 dla porównania radkowit w agroloku miałbym brutto w takiej cenie jak kolega z forum proponował netto. Przy zamawianiu pytałem o ceny w 4 miejscach i stąd nie pamiętam ceny dokładnie, a nie chce skłamać bo nigdzie nie zapisałem. Zobaczę jak to będzie z tym dofinansowaniem przy składaniu podań w sierpniu bo jeszcze 2 auta w tym roku chyba bedę chciał rozsiać po kuku

A najlepiej jak nie zapomnę to jutro zadzwonię i zapytam o swoją fakturkę i podam cenę

Edytowane przez czesio1612
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, czesio1612 napisał:

Do mnie wczoraj przyjechały 2 auta więc ładują cały czas

Pamiętam, że byłeś z okolic Łysego, a mam teraz dwie naczepy zamówione do gminy Kadzidło. Morawica. I cena wynosi 105 zł brutto. Ciekawy jestem po prostu po ile inni wożą w te rejony

Edytowane przez Maniek1409
Opublikowano

Agrolok, nordkalk to są pasożyty, wyzyskuja firmy transportowe są giełdy ładunków soot tych firm i jak obserwuje stawki to zastanawiam się jak te firmy które dla nich jadą w ogóle funkcjonują. A najlepsze jest to że jak przychodzi pełnia sezonu to już płacą normalnie bo sam nie raz wozilem dla nordkalka ale nigdy przez aukcje.

Opublikowano

A o mnie i każdego innego rolnika obchodzi że agrolok wykorzystuje firmy transportowe? Liczy się cena za jaką mi sprzedadzadla,im mniejsza tym lepsza. Skoro ktoś chce im wozić to znaczy że mu się opłaca. Ze Tobie się ie opłaca to Twój problem, jak miałbym zamówić od Ciebie i zapłacić drożej to jak sądzisz od kogo bym kupił? 

Opublikowano
12 godzin temu, czesio1612 napisał:

Napiszę jak dostanę fakturę bo zapomniałem hehe ;) Brałem przez Agrolok wyjątkowo bo ceny dali lepsze nawet niż @bialy2005 dla porównania radkowit w agroloku miałbym brutto w takiej cenie jak kolega z forum proponował netto. Przy zamawianiu pytałem o ceny w 4 miejscach i stąd nie pamiętam ceny dokładnie, a nie chce skłamać bo nigdzie nie zapisałem. Zobaczę jak to będzie z tym dofinansowaniem przy składaniu podań w sierpniu bo jeszcze 2 auta w tym roku chyba bedę chciał rozsiać po kuku

A najlepiej jak nie zapomnę to jutro zadzwonię i zapytam o swoją fakturkę i podam cenę

@Maniek1409 dzwoniłem i fakturka będzie na 119 brutto za morawicę na 07-436

Opublikowano (edytowane)

Ja teraz podawałem cenę za morawicę

A jeśli pytasz o post wcześniej to agrolok proponował radkowit standard w tej cenie brutto co u Ciebie netto, premium też wychodził kilka zł taniej coś około 8zł

Edytowane przez czesio1612
Opublikowano
1 godzinę temu, bialy2005 napisał:

Podrozalo w agroloku ale nie na kopalni😄 @Czesio1612 piszesz o radkowicie standardzie czy premium?

To ile u Ciebie wapno z morawicy standard i premium kod 17-315? Podaj cene brutto.

Opublikowano
1 godzinę temu, bialy2005 napisał:

To chyba coś pomieszales lub ja pomyliłem bo do tego kodu 07-436 Morawica lub radkowit standard u mnie 107-108brutto a premium 130 brutto

24 czerwca do Ciebie pisałem i tak mi to wyceniłeś jak napisałem, ja się nie pomyliłem bo mam jeszcze te wiadomości. Mówi się trudno ;)

Opublikowano

Ja wszystkie kierunki liczę podobnie, a są firmy które na niektóre kierunki maja powroty i wtedy cena może być całkiem inna niż moja. Mniejsza o to, różnice w cenach to jest coś normalnego. Ja liczę tak żeby coś mi z tego zostało, a nie tylko na paliwo i kierowce😁