Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękować za deszcz

7 godzin temu, bialy2005 napisał:

W poniedziałek będę wiedział bo osoba od tego tematu wraca z urlopu. Może w tygodniu przywieziemy

Łukasz zapisz mnie w kolejkę na Radkowit Premium. Chciałem do Ciebie wysłać PW ale wyrzuca błąd, pewnie masz zapchaną skrzynkę

Opublikowano

A wie ktoś tak na 100% czy mogę sobie najpierw zamówić wapno a dopiero potem złożyć papiery o dofinansowanie (jak będę miał trochę wolnego czasu), czy jednak najpierw muszę złożyć papiery i dostać decyzję o przyznaniu dofinansowania, bo każdy mówi co innego i już sam nie wiem jak to jest w końcu.

Opublikowano (edytowane)

A w przypadku Kujawitu jaką dawkę CaO przyjać do wyliczeń przyjąć 45% czy 52% (bo na fakturze będzie chyba wapno bez magnezu odmiana 05 o zawartości CaO 45-52%). Dzowniłem do Lafarge to pani Agnieszka powiedziała, że aktualnie z badań ma 49% CaO. Wapno brane przez Agrolok. Mam chceć deklarację jakości na ten Kujawit?

Edytowane przez Pitekk
Opublikowano
1 godzinę temu, BENNY82 napisał:

A ktoś targa krede 06a na zamówienie?

A to nie bedzie granulat 06a ? to kreda o wilgotnosci max 10 %. Wedlug tabelki typy wapna nawozowego.

Opublikowano
danielhaker napisał:

Dziękować za deszcz

7 godzin temu, bialy2005 napisał:

W poniedziałek będę wiedział bo osoba od tego tematu wraca z urlopu. Może w tygodniu przywieziemy

Łukasz zapisz mnie w kolejkę na Radkowit Premium. Chciałem do Ciebie wysłać PW ale wyrzuca błąd, pewnie masz zapchaną skrzynkę

Pisz SMS 602888262 z adresem i jakie wapno interesuje jeśli już wycenialem to także moja wycenę.

Opublikowano
15 godzin temu, piotreksz231 napisał:

A wie ktoś tak na 100% czy mogę sobie najpierw zamówić wapno a dopiero potem złożyć papiery o dofinansowanie (jak będę miał trochę wolnego czasu), czy jednak najpierw muszę złożyć papiery i dostać decyzję o przyznaniu dofinansowania, bo każdy mówi co innego i już sam nie wiem jak to jest w końcu.

15 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Nie dostaniesz dofinansowania jak nie kupisz wapna.

Faktury za wapno od 1 czerwca 2019 beda wazne. 

Jak czegoś nie wiesz to dzwon do swojego oschr i wszystko ci wytlumacza. 

Potwierdzam ja też dostałem takie info .

Opublikowano
2 godziny temu, Azor07 napisał:

Potwierdzam ja też dostałem takie info .

Tak dokładnie dziś dzwoniłem i także dostałem taką informację. Pytałem też o wcześniejsze próby które mam bez oznaczenia nr. działek ale muszę niestety robić próby od nowa bo te dotychczasowe nie przejdą.

Opublikowano

A oświadczenie na piśmie że ta działka ewidencyjna jest pod tą próbkę nie przejdzie? Ktoś pisał że przejdzie to w końcu wyjdzie tak że każda stacja chemiczna inaczej bedzie traktowac wnioskodawce

Opublikowano

Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Jeżeli za ciężarówkę wapna 35 CaO zapłacę 2k 25t, czyli 25x0. 35=8.75t czystego składnika więc razy 300 zł więc dopłaty dostanę 2625zl? Chyba niemożliwe żeby doplacali więcej jak cena wapna

Opublikowano (edytowane)

@mds212

Dostaniesz max tyle ile zaplaciles, bo to jest do 300zl/tona czystego skladnika, wiec jak zaplaciles np. 270zl/tona to dostaniesz 270zl, jak zaplacisz 370zl/tona to dostaniesz 300zl, bo przekroczysz maks. Tak nawiasem co to za wapno 35% CaO za 2k ? Jezeli magnezowe to magnez tez mozesz doliczyc do czystego skladnika.

Panowie gdzie robiliscie proby, bo moj ODR wysyla ponoc raz w miesiacu do Poznania, do tego czas na wyniki i robi sie juz za dlugo. Mozna prywatnie np. w laboratorium analiz ogrodniczych ?

Dostal juz ktos wyniki badan i zalecenia? Jakich zalecen mozna sie spodziewac na glebie lekkiej ph powiedzmy 4.5

Edytowane przez asus921
Opublikowano
maciej napisał:

A oświadczenie na piśmie że ta działka ewidencyjna jest pod tą próbkę nie przejdzie? Ktoś pisał że przejdzie to w końcu wyjdzie tak że każda stacja chemiczna inaczej bedzie traktowac wnioskodawce

Dzwonilem. Oschr Warszawa. Do zleceń na badanie dołącza sie oświadczenie o powierzchni i nr działek.

Opublikowano
54 minuty temu, pawelol111 napisał:

W oświadczeniu do próbek pisaliście nr działki czy nr działki + obręb?

To jest gdzies osobne oswiadczenie czy to na tej samej karcie co wniosek o probki ? Bo tam mam tylko Oznaczenie probki przez klienta i wlasnie nie mam za bardzo gdzie wpisac konkretnie numeru dzialki, chyba, ze wlasnie wpisac to tam.

Opublikowano
asus921 napisał:

54 minuty temu, pawelol111 napisał:

W oświadczeniu do próbek pisaliście nr działki czy nr działki + obręb?

To jest gdzies osobne oswiadczenie czy to na tej samej karcie co wniosek o probki ? Bo tam mam tylko Oznaczenie probki przez klienta i wlasnie nie mam za bardzo gdzie wpisac konkretnie numeru dzialki, chyba, ze wlasnie wpisac to tam.

Jest osobna kartka - takie o świadczenie.

Opublikowano (edytowane)

Pytanie: dałem do zbadania x próbek glebowych; czy jeśli w tym roku kupię wapno i złożę fakturę na powiedzmy połowę zbadanych działek to czy w następnym roku będę mógł na podstawie przeprowadzonych już badań kupić pozostałą część wapna i złożyć na dofinansowanie również w przyszłym roku?Czyli powiedzmy przebadałem 10 ha: kupię zalecane wapno na 5 ha to czy w następnym roku będę mógł się ubiegać o zwrot za pozostałe 5 ha (na podstawie wyników badań gleby już przeprowadzonych).

Edytowane przez pawelol1905