Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, szaman1 napisał:

Urzędasy  robią do 15   jak się wieczorem wysypię rano nie ma śladu 

Zrobią próby azotowe ,przecież nie muszą cię za rękę złapać😂😂

Opublikowano
10 minut temu, szaman1 napisał:

Soboty to już wogóle nie robią albo niedziela. Zresztą jak cię nie złapią to mogą cię cmoknąć. 

No popatrz, a w 2016 roku specjalnie w sobotę 1 października jeździli i robili zdjęcia czy przypadkiem ktoś przedwcześnie poplonu nie zlikwidował.  Tutaj do ugrania jest również mnóstwo pieniędzy więc za dobre premie pracownicy ARiMR będą jeździć i patrzeć kto sypnął.

Opublikowano

Kto się uczył to wie że azot jest tak ruchliwym pierwiastkiem że udowodnienie że się coś sypneło po próbkach graniczy z cudem.  Od próbki zawsze mógłbyś się odwołać tak jak od mandatu z iskry i w 99 procentach umarzają. 

Opublikowano
23 minuty temu, lonoh napisał:

Zrobią próby azotowe ,przecież nie muszą cię za rękę złapać😂😂

Próbą azotową to możesz sprawdzić czy masz klimę szczelną 😂😂😂

Opublikowano
34 minuty temu, szaman1 napisał:

Próbą azotową to możesz sprawdzić czy masz klimę szczelną 😂😂😂

Dobrze że wujek google ci pomógł ,bo byś nie wpadł na to bystrzaku 😉😉

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, lonoh napisał:

Dobrze że wujek google ci pomógł ,bo byś nie wpadł na to bystrzaku 😉😉

Ja nikomu nie radzę każdy ma swój rozum, ale raps nie powinien czekać na witaminę n bo to są straty dla naszej kieszeni. Słabsze plony w kraju dobrze rokują na cenę w żniwa 

Edytowane przez szaman1
Opublikowano (edytowane)

Sąsiad wczoraj nie wytrzymał i leciał o zmierzchu z saletrą:)

Rzepaki+pszenica - na moje pytanie czy się nie boi, mówi, że mu żadne urzędasy nie będą mówić co i jak na swoim polu ma siać.

Sam lepiej wie czy roślina potrzebuje już n czy jeszcze nie.

A u nas wszystko już ruszyło i rośnie w najlepsze.

Rozumiem, śnieg i ziemia przemarznięta na 25cm, ale teraz? gdzie wiosna w około? Temp powyżej 10 stopni a w sobote nawet 13?

Chore to jest... tyle powiem.

PS.

czy bez zgody właściciela, ktokolwiek ma prawo robić jakiekolwiek próby na gruncie?

Czy mam prawo nie wpuścić tam ARMiR? - przecież to nie jest prokurator czy policja...

Z tego co wiem - niepożądanemu sąsiadowi mam prawo krzyknąć "wy***rdalaj" - a wg mnie urzędnik ARMiR od takiego sąsiada niczym się nie różni.

Edytowane przez panczo1922
  • Root Admin
Opublikowano
8 godzin temu, szaman1 napisał:

Ja nikomu nie radzę każdy ma swój rozum, ale raps nie powinien czekać na witaminę n bo to są straty dla naszej kieszeni. Słabsze plony w kraju dobrze rokują na cenę w żniwa 

ile masz azotu mineralnego że mówisz ze roślina głoduje?

Opublikowano
14 minut temu, panczo1922 napisał:

Rzepaki+pszenica - na moje pytanie czy się nie boi, mówi, że mu żadne urzędasy nie będą mówić co i jak na swoim polu ma siać.

Rozumiem, śnieg i ziemia przemarznięta na 25cm, ale teraz? gdzie wiosna w około? Temp powyżej 10 stopni a w sobote nawet 13?

PS.

czy bez zgody właściciela, ktokolwiek ma prawo robić jakiekolwiek próby na gruncie?

Czy mam prawo nie wpuścić tam ARMiR? - przecież to nie jest prokurator czy policja...

Z tego co wiem - niepożądanemu sąsiadowi mam prawo krzyknąć "wy***rdalaj" - a wg mnie urzędnik ARMiR od takiego sąsiada niczym się nie różni.

Jak będzie potrzeba to policję wezwią

6 minut temu, jahooo napisał:

Niestety, ma prawo, Możesz się wyrejestrować z ARiMR, wtedy mogą ci cmoknąć

Nie ma znaczenia czy jesteś zarejestrowany czy nie zakaz obowiązuje wszystkich

9 godzin temu, szaman1 napisał:

Kto się uczył to wie że azot jest tak ruchliwym pierwiastkiem że udowodnienie że się coś sypneło po próbkach graniczy z cudem.  Od próbki zawsze mógłbyś się odwołać tak jak od mandatu z iskry i w 99 procentach umarzają. 

Nie pokichajcie się z tym azotem tydzień czasu i można siać a bajki o obniżce plonu to dzieciom wciskać

Opublikowano
2 godziny temu, Wicherek napisał:

Od przedstawiciela Puław , kazał czekać , jeżdzi po terenie i wszystko wie .

akurat tacy ludzie to raczej nie sa wiarygodni a ich gadanie to mozna wsadzic miedzy bajki, komus zalezy na slabszych plonach w Polsce i nie ma co się oszukiwac

• Like 1
Opublikowano

Osoby uprawiającej ziemie, nie zarejestrowanej w ARiMR te zakazy nie dotyczą, ponieważ nie zobowiązała się w żaden sposób do przestrzegania zasad wzajemnej zgodności. Ogrodnik na swój ogródek może sypać azot kiedy chce i guzik mu można zrobić

Opublikowano

Ale za to mają potężny system korzeniowy iszybko pobiorą azot

Opublikowano

E tam. Jak dawałem we wrześniu mocznik to wielu pukało a sie w glowe ze niepotrzebnie. 2x skręcałem ale do końca ładny zielony z grubym korzeniem około 2 cm i mocno siedział przy ziemi. Sąsiedzi nie dawali mocznika i tak skracali 2x bo szedł tez mocno tylko ze on wyciągnął wszystko z ziemi i teraz cierpi.

Opublikowano
1 godzinę temu, panczo1922 napisał:

PS.

Powiedz mu, że jak jest taki cwaniak i urzędasy nie mogą mu nic zrobić to po co sieje o zmierzchu. Niech wyjedzie za widoku i wtedy zobaczymy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v